McIntosh MC462 stereo effektforstærker anmeldelse

MCINTOSH-MC462 forstærker

I vores seneste artikel skriver vi om testningen af McIntosh MC462 effektforstærker. McIntosh begyndte ikke at designe og fremstille lydenheder i dag, de har arbejdet siden 1949 for at få deres produkter til at appellere til alle hi-fi-entusiaster.

Lad os se nærmere på McIntosh-forstærkeren

MC462 effektforstærkeren har 2 kanaler, og udgangseffekten er 450 watt ved 2,4 eller 8 ohm. Autoformer-teknologi sikrer stabil drift og 450 watt effekt pr. Kanal. Sammenlignet med sin forgænger er ydelsen ikke ændret, men filterkapaciteten er blevet øget med 50%, hvilket resulterer i et mere præcist og klart basområde. Røde LED-lys indikerer automatisk standby. Hvis forstærkeren ikke registrerer et signal i 30 minutter, skifter det til automatisk standbytilstand, hvilket er en energibesparende og miljøvenlig funktion. Forstærkeren kan håndtere selv de mest komplekse højttalere.

Alsidig beskyttelse og mange funktioner

Bakförstärkare MCINTOSH-MC462

Som livvagt beskytter Power Guard-funktionen højttalerne mod forvrængning. Sentry Monitor beskytter effektforstærkeren mod overbelastning og kortslutning. Quad Balanced slukker støj. Power Control-indgange og -udgange giver dig mulighed for at styre flere McIntosh-enheder på samme tid. Solid Chinch-forgyldte højttalertilslutninger kan også rumme et bananstik, gaffel og direkte kabel.

Attraktivt, rent design

Enheden er kendetegnet ved et moderne, minimalistisk design. Huset er lavet af rustfrit stål, det farvede glas frontpanel er udstyret med LED-baggrundsbelysning, et grønt belyst logo, aluminiumshåndtag, 2 kontrolknapper og effektmålere med blå baggrundsbelysning. Bag frontpanelet er 2 Autoformer og strømtransformatoren. Halvledere er tilsluttet direkte til den kraftige kølelegeme, så varmeledning er meget effektiv. Effektforstærkeren er udstyret med symmetriske og asymmetriske ind- og udgange. Enheden står på 4 gummifødder. Vægten af ​​kraftstadiet er ret tung, 52,3 kg. Det er værd at styrke sig lidt i gymnastiksalen for at modstå denne tunge enhed.

“AB” klasse forstærker

Det kombinerer fordelene ved A- og B-klasser, dvs. forvrængningsniveauet forbliver lavt med god effektivitet.

Lad os starte festen!

MCINTOSH-MC462-front

Efterfulgt af den afgørende lytteprøve, der fandt sted i et gammelt, murstensbygget ejerlejlighed. Ejeren ville teste sit seneste medlem, McIntosh MC462 effektforstærker, for at udvide sit hjemmebiografsystem, så han inviterede os til sit hjem. B&W Diamond 802 er forbundet med forstærkeren. Rummet er akustisk næsten helt ideelt, vi havde så mange observationer efter den akustiske måling, at lidt flere diffusorer kunne have været placeret på væggene.

På anmodning fra vores kunde startede vi testen med præstationen af ​​3 tenorer. Navnene på Luciano Pavarotti, Jose Carreras og Placido Domingo er en garanti for vidunderlige arier. O Sole Mio kom op, og vi tænkte allerede på de solrige landskaber i Italien. Hver af sangene udført af de 3 fantastiske sangere lød perfekt, klar, dynamisk. Vi hørte ingen støj eller forvrængning, selv når vi justerede lydstyrken.

Vi lyttede til en af ​​de smukkeste arier i Puccinis opera Madame Butterfly bagefter. Grand Aria blev sunget af Maria Callas, selvfølgelig fantastisk og uovertruffen. Forstærkeren skammede sig ikke, hvert område lød smukt, bestemt, vi fik et levende, bestemt lydbillede. Den ubegrænsede dynamik var stadig forbløffende.

I 2018 gik musicalen, Mamma Mia-Here we go igen, skrevet til hits fra bandet ABBA, på biograferne. MC462 var fantastisk, og vi kunne nyde ekstremt detaljerede, rummelige, fulde og realistiske lyde. Bassen var intens, lyden viste sig at være kontrasterende, autentisk. Enheden leverede nøjagtig og forvrængningsfri ydeevne.

Resumé

At lære om McIntosh MC462 effektforstærker, blev vi ikke skuffede over lydenhedens muligheder. Ærligt talt var vi ikke meget overraskede, da vi tidligere havde testet producentens andet produkt, så vi havde allerede en idé om den forventede kvalitet. Den ubegrænsede dynamik er simpelthen forbløffende og forbløffende. Der blev ikke fundet nogen fejl i lyden. Lydbilledet var klart, detaljeret og rumligt. Denne type er den mest muskuløse forstærker fra McIntosh. Som et negativt nævner vi dens ret omfangsrige størrelse og høje pris. På grund af sin respektable vægt og størrelse bør den helst ikke placeres på en let, skandinavisk hylde.