Vi alle ønsker, at komforten i vores hjem ikke bliver forstyrret af støjen fra naboen. Det gælder især for panelhuse og ejerlejligheder, dog er havehusene ingen undtagelse – beboerne i havebyen kender godt, når weekendopholdet afbrydes af lyden fra plæneklippere tidligt om morgenen. Men med et par simple tricks kan vi gøre meget for at lydisolere vores hjem.

Korrekt arrangement af møbler

ac-300x216

Hvis du måske ikke har råd til lydisolering i din nye lejlighed og naboerne af en eller anden grund ikke kender til begrebet privatsfære, eller bor du et mere travlt sted, kan en passende indretning af lejligheden hjælpe meget. Vi må alle have bemærket, at vi ikke behøver at bo i en rummelig villa, for at de tomme rum kan give ekko. Mirakuløst nok forsvinder den dog umiddelbart efter indretning. Det skyldes, at møblerne absorberer lydbølger.

Indretningen kan dog i høj grad forbedre det. Stuer for eksempel, hvor der er en række skabe mod en ren væg og et stort vægareal, der står frit, er meget mindre beskyttet mod støj. Så hvis vi ønsker, at vores hjem skal være så stille som muligt, er det værd ikke at samle vores møbler på et sted. Møbler arrangeret langs væggen, så at sige “i en cirkel”, hjælper med at absorbere lydbølger bedre, for ikke at nævne, at med dette indretning vil vores hjem være mere rummeligt.

Møbeltyper

Med hensyn til lydisolering er to typer møbler virkelig med til at beskytte mod støjforurening. I tilfælde af solide møbler, såsom borde eller stole, er det bedst at foretrække stykker, der er tykkere og mindre tætte i designet. Så et glasbord med futuristiske papirtynde metalben hjælper ikke rigtig på problemet men det gør et træbord med en større overflade. Den anden type, der virkelig betyder meget, er hule møbler. Skabe, kommoder, tv-borde med mange facetter og meget mere. Generelt gælder det, at jo flere sådanne adskilte dele på et givet møbel er, jo mere beskytter det mod uønsket støj. Så hvis vi ved, hvem af vores naboer, der er mest larmerende, er det bestemt værd at lægge skabslinjen mod dem.

Når det heller ikke hjælper…

Selvom skaber godt kan eliminere naboers skænderi, kan det dog ikke sammenlignes med professionel lydisolering eller lydabsorption. Det er dog ikke absolut nødvendigt at isolere hele lejligheden, hvis vi ikke har egnede rammer til det. Et par akustikpaneler, endda monteret ved siden af ​​en række skabe, kan allerede nu holde naboer væk fra søndagens familiefrokost – det er bestemt også værd at tænke på. Men tænk ikke kun på væggene. Vi kan også blive ved med at absorbere lyd på jorden. Det er tilrådeligt at placere akustiske tæpper på tomme overflader og lydisolerede gardiner for vinduerne. Det påvirker i høj grad vores komfortfølelse. For dem, der bor i et panelhus, kan det være direkte livreddende. Det er selvfølgelig værd at finde ud af nøje, hvilken lydisolering der er bedst for os i sådanne tilfælde. En sådan delvis lydisolering er dog allerede ret billig at implementere – især i mindre lejligheder, hvor det ikke er nødvendigt at bruge forskellige paneler på et for stort areal.

DK

Similar Posts