Vi ønsker alle, at komforten i vores hjem ikke bliver forstyrret af støjen fra naboen. Det gælder især for panelhuse og ejerlejligheder, dog er havehusene ingen undtagelse – beboerne i havebyen kender godt, når weekendopholdet afbrydes af lyden fra plæneklippere tidligt om morgenen. Men med et par simple tricks kan vi gøre meget for at lydisolere vores hjem.

Korrekt arrangement af møbler

ac-300x216

Hvis du måske ikke har nok lydisolering i din nye lejlighed, og naboerne af en eller anden grund ikke kender til begrebet privatsfære, eller bor du et mere travlt sted, kan en passende indretning af lejligheden hjælpe meget. Vi må alle have bemærket, at vi ikke behøver at bo i en rummelig villa, for at de tomme rum skal give genlyd. Mirakuløst nok forsvinder den dog umiddelbart efter indretning. Det skyldes, at møblerne absorberer lydbølger.

Layoutet kan dog i høj grad forbedre dette. Stuer, for eksempel, hvor der er en række skabe mod en ren væg og et stort vægareal, der står frit, er meget mindre beskyttet mod støj. Så hvis vi ønsker, at vores hjem skal være så stille som muligt, er det værd ikke at rode lidt med vores møbler. Møbler arrangeret langs væggen, så at sige “i en cirkel”, hjælper med at absorbere lydbølger bedre, for ikke at nævne, at med dette arrangement vil vores hjem være mere rummeligt.

Møbeltyper

Med hensyn til lydisolering er to typer møbler virkelig med til at beskytte mod støjforurening. I tilfælde af solide møbler, såsom borde eller stole, er det bedst at foretrække stykker, der er tykkere og mindre tætte i dette design. Så et glasbord med futuristiske papirtynde metalben hjælper ikke rigtig på dette problem, men det gør et træbord med en større overflade. Den anden type, der virkelig betyder meget, er hule møbler. Skabe, kommoder, tv-borde med mange facetter og meget mere. Generelt gælder det, at jo flere sådanne adskilte dele på et givet møbel, jo mere beskytter det mod uønsket støj. Så hvis vi ved, hvem af vores naboer, der er højest, er det bestemt værd at lægge skabslinjen mod dem.

Når det heller ikke hjælper…

Selvom kabinetter godt kan eliminere højere skænderi naboer, med en professionel lydisolering eller lydabsorption, kan intet opnås. Det er dog ikke absolut nødvendigt at isolere hele lejligheden, hvis vi ikke har egnede rammer til dette. Et par akustikpaneler, endda monteret ved siden af ​​en række skabe, kan allerede nu holde naboer væk fra søndagens familiefrokost – det er bestemt også værd at tænke på. Men tænk ikke kun på væggene. Vi kan også blive ved med at absorbere lyd på jorden. Det er tilrådeligt at placere akustiktæpper på tomme overflader og lydisolerede gardiner for vinduerne. Dette påvirker i høj grad vores følelse af komfort. For dem, der bor i et panelhus, kan dette være direkte livreddende. Det er selvfølgelig værd at finde ud af nøje, hvilken lydisolering der er bedst for os i sådanne tilfælde. En sådan delvis lydisolering er dog allerede ret billig at implementere – især i mindre lejligheder, hvor det ikke er nødvendigt at bruge forskellige paneler på et for stort areal.

Kategorier: Blog