Musical Fidelity Nu-Vista 800 integreret stereoforstærker test

Musical Fidelity har produceret lyd- og hi-fi-produkter i mere end 30 år, grundlagt af Anthony Michaelson.

Nu-Vista 800 forstærker

Musical-Fidelity-Nu_Vista_800-forstærker-sort

Nu-Vista 800, med sin ret store størrelse og vægt sammenlignet med andre forstærkere, vejer 39 kg og er ikke en af skumlysforstærkere. Fås i sort og sølv. Der er to store reservemålere på fronten til volumenkontrol og valg af kilde. Der er også et flydende krystaldisplay og en tænd / sluk-knap på frontpanelet. Store, tykke køleplader på siden af forstærkeren sikrer korrekt afkøling.

NuVista 800 bagpanel

Dens effekt pr. Kanal er 330 watt, bagsiden af forstærkeren har 4 par RCA’er, et par XLR-indgange og 2 par RCA-udgange. Sidstnævnte kan bruges til at ændre signalniveauet. Dobbelt kabling er også mulig, forstærkeren kan også acceptere bananstik. Den er lavet af premium-dele, den kan allerede ses.

Nuvistor-teknologi

Nu-Vista-serien er lavet med Nuvistor-teknologi, der blev udviklet i 1950’erne. Nuvistor er et avanceret elektronrør med metalrør, der er ekstremt holdbart, giver høj ydeevne og fremragende lyd og fleksibilitet. Dette avancerede kredsløb garanterer fremragende, klar, forvrængningsfri lyd og stabil drift.

NUVISTOR-teknologi

Grundlæggeren af ​​Musical Fidelity, Anthony Michaelson, købte den sidste operationelle produktionslinje og oprettede praktisk talt sit eget Nuvistor-produktionsanlæg. Fremkomsten af ​​transistorer har skubbet brugen af ​​elektronrør i baggrunden i produktionen af ​​lyd- og hi-fi-produkter. Producenten skriver 100.000 timer til nuvistors. Nuvistor vakuumrøret er oftest fingerbølsformet, fremstillet udelukkende af metal og har en keramisk base. Det kræver specielt udstyr og en produktionslinje. Hele strukturen samles og placeres derefter i et metalhus, forsegles og behandles i et simpelt vakuumkammer med simpelt robotudstyr. Nuvistors er blandt de bedst mulige modtagerrør og har ekstremt lave støjniveauer.

Forstærkeren har et triodesign og kan takket være direkte opvarmning bruges sikkert selv ved høje temperaturer. Øverst og bagpå er der små åbninger, hvorigennem man kan se de fire belyste Nuvistor-rør, der bliver røde, når de tændes, og derefter grønne, når de opvarmes.

Nu-Vista-800 herfra

Det har et symmetrisk design, 2 store transformere og to monoblokke, dette kaldes “dual mono”. Dette resulterer i fremragende kanalafkobling. Frekvensoverførslen er mellem 10 Hz og 30 kHz, signal-støj-forholdet er 107 decibel, og det er udstyret med en to-linjers udgang til analoge optagelser og hovedtelefoner. Fjernbetjeningen er ret tung, aluminium, satinglans. LED-baggrundsbelysningen kan slukkes, hvis nogen generer dig. Forstærkeren har et tykt, børstet aluminiumsovertræk, hvilket gør det meget robust og stabilt.

Surface Mount PCB er designet til at transmittere korte signaler, hvilket yderligere minimerer forvrængning. Bypass-indstillingen er også tilgængelig til tilslutning til et hjemmebiografsystem. USB-indgange mangler dog, hvilket nu er en grundlæggende funktion for næsten alle moderne forstærkere. Nu -Vista har et 800 broforbundet udgangstrin, hvilket betyder, at 2-2 forstærkere arbejder mod uret på hver side ved en belastning på 1 ohm og leverer 2170 watt pr. Side.

Den dobbelte monoblok suppleres med en separat 1,5 kV, superstøjdrevet strømtransformator pr. Kanal. Den kraftige forstærker med enorme strøm- og strømreserver garanterer finhed og hastighed på forstærkeren, alt sammen let uden begrænsninger.

Testning
No-Sight-800-in-a-room

Vi forbandt forstærkeren med et par Dynaudio-højttalere i et hjemmebiografrum, hvor akustiske tæpper og gardiner og trykte akustiske vægpaneler blev brugt til at opnå en relativt ideel lyd. Et par flere diffusorelementer er nødvendige for at skabe den perfekte akustik.

Vi testede, hvor godt det fungerede inden for forstærkerens musikfelt. Vi hørte først Bruno Mars- Anderson- Paak: Lad døren være åben. Nu-Vista 800 leverede klare, skarpe lyde, bred bas og detaljeret lyd, udvidede lave frekvenser og fremragende stereoeffekt. Forstærkeren kunne være karakteriseret ved en fin, blød lyd.

Lignende oplevelser kan rapporteres, mens du ser en film. I 2019 blev kriminalfilmdramaet 21 Bridges vist, og vi fortsatte med at teste forstærkeren. Vi havde en behagelig, detaljeret, rummelig produktion, delikatessen gik undertiden på bekostning af mellemklassen, som således blev skubbet lidt i baggrunden. Baslydene var derimod meget intense, klare og klare.

Resumé

Nu-Vista 800 forstærkeren er lavet med en gammel, men ekstremt pålidelig teknologi, da nuvistor-rør kan vare op til 100.000 timer. Vi kan forvente pålidelig og holdbar drift fra forstærkere med nuvistor-rør.

Dens placering skal tage højde for dens store størrelse og vægt. Vi fik rig og rummelig lyd, en bred vifte af scene- og stereobilleder. Midt i provinserne fandt vi til tider noget anstødeligt. Forstærkeren har ikke en USB-indgang, hvilket igen ville være et grundlæggende princip i nutidens verden.

De vigtigste fordele ved forstærkeren er det holdbare elektronrør med høj ydeevne og lyd med direkte opvarmning og det to monoblokdesign, der giver fremragende kanalkobling. Det anbefales også til at lytte til musik eller til hjemmebiografsystemer, da det også kan integreres i hjemmebiografsystemer ved hjælp af bypass-funktionen.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts