NAD T758 V3 anmeldelse af hjemmebiografmodtager

Vi har testet en NAD-mærket hjemmebiografmodtager før, og vi var nysgerrige efter at se, om T758 V3 virkelig leverer lige så fantastisk surroundlyd, som producenten hævder.

Kort overblik

Der er mulighed for senere opdateringer, Dirac room har et korrektionsprogram, vi kan også streame streaming takket være BluOS -lydfunktionen. Atmos 7.1.4 er også i stand til at lyde med ekstern forstærkning, da der er 7 udgangstrin på enheden.

Desværre er der dog kun tre HDMI -indgange på enheden, ingen DTS: X -funktion, og Dirac er mere kompliceret at betjene end de fleste auto room EQ’er.

NAD T758 V3

Receptor NAD-T758-Vz

Den største fordel ved denne model er, at takket være dens modularitet kan vi foretage opgraderinger til modtageren, så der er ingen grund til at bekymre dig om, at enheden bliver forældet over tid. Ved hjælp af rumkorrektionssystemet kan vi forbedre lyden i henhold til rummets forhold. Equalizer -rumskorrigeringsprogrammer er nyttige, hvis vi har leveret den ideelle akustik i rummet. Akustisk behandling kræver særlige akustiske lydabsorberende paneler og diffusorer. Det er vigtigt, at baslyde ikke dominerer, og at ekkoer ikke forårsager lydproblemer. Hvis rummets akustik er rigtig, kan vi ved hjælp af rumkorrektionsprogrammerne forfine lyden yderligere, og akustikken vil være fremragende, så vi kan nyde vores yndlingsfilm eller musik uforstyrret.

T758 V3 blev produceret ved at kombinere VM130 -video og AM230 -lydmoduler, hvilket også gør Ultra HD -video, Dolby Atmos, tilgængelig. Det har en USB-forbindelse og Wi-Fi samt Bluetooth-forbindelse. Med V3 -modtageren erstattede producenten den tidligere anvendte Audyssey -rumkorrektion (som var ganske praktisk at håndtere) med lidt af en underlig Dirac Live LE -rumkorrektion. Denne korrektion software virker meget mere kompliceret end Audyssey -programmet. V3 mister kun tre modtagne HDMI -indgange (plus en ARC -kompatibel udgang) samt to digitale lydindgange. Tre HDMI er nok til en set-top-tv-boks eller en Blu-ray-afspiller og endda en streaming videoafspiller (Roku, Apple TV osv.), Men også en spillekonsol. Gamle kompositvideoindgange mangler fuldstændigt, men det er ikke den store ulempe. En anden zone kan også styres og er i stand til stereo og flerkanals ydeevne. 12 volt udgangsudgang og RS-232C-stik og en infrarød fjernbetjening er også inkluderet.

Det er også muligt at bruge TuneIn internetradio via BluOS-funktionen, så FM-tuneren er blevet opgivet.

Rimelig pris – top kvalitet

NAD, et britisk-canadisk lydmærke, blev først berømt for sin legendariske 3020 stereo integrerede forstærker. Det er også en del af Lenbrook Group, som også sælger PSB-højttalere og Bluesound streaming audioprodukter, der tilbyder dual-channel og surround-produkter.

Mando er afstanden T758-V3

T758 V3 er lavet i en klassisk NAD -stil med et glat frontpanel og minimale frontpanelkontroller. Bortset fra lydstyrketasten og navigations- og menutasten er der kun kilde op / ned og lytttilstand. Knapperne er meget små, men du kan også styre enheden via en fjernbetjening eller det nye kontrolprogram. Fjernbetjeningen har et enkelt, logisk layout.

Med dobbelt den nominelle effekt på 110 watt er NAD en af ​​de få producenter, der leverer specifikationer baseret på alle kanaler. Velegnet til adgang til et 5.1.4 -system, men den maksimale 7.1.4 -konfiguration er også tilgængelig, komplet med to ekstra eksterne strømkanaler.

VM130 / AM230 -opgraderingsmodulet indeholder alle de ovennævnte video- og lydforbindelser samt en USB -port. Takket være MDC-teknologi (Modular Design Construction) er kredsløbene til de forskellige funktioner i udskiftelige moduler, så der er ikke behov for at udskifte modtageren under opgraderingen, bare udskift modulet.

Ultra HD -gennemgang har op til 60 billeder i sekundet, 4: 4: 4 farveprøveudtagning (med andre ord, ingen farvekomprimering) og HDR10 -billedoptimering.

Dirac Live

Dirac Live er i stand til at korrigere fuld pulsrespons, men begrænser frekvensresponskorrektionerne til frekvenser under 500 Hz. Basområdet er i de fleste rum, med den største indvirkning på ydeevnen.

De fleste modtagere har et kombineret auto-tuning og rumkorrektion program. Dirac fungerer anderledes, så højttalerindstillingerne skal indtastes manuelt af brugeren, og der udføres kun rumkorrektion. Derfor skal højttaleregenskaberne for denne receiver specificeres i menuen Højttalerkonfiguration, og derefter skal forstærkerkanalerne tildeles pitch eller baghøjttaleren i forstærkermenuen. Dette er lidt usædvanligt. Manglende indstilling af begge menuer kan resultere i, at Dirac -softwaren ikke “hører” dens tonehøjde eller baghøjttalere og kan resultere i fejlmeddelelser.

At køre Dirac var ikke så let som i de fleste AVR’er. VM130 -modulet på bagpanelet skal tilsluttes enhedens USB -stik. USB -mikrofonforforstærkeren kan også tilsluttes direkte til computeren, selvom firewall og antivirussoftware muligvis skal deaktiveres for at Dirac kan genkende modtageren, og AVR og computeren skal være på det samme lokale netværk.

Du kan gemme op til tre versioner i softwaren og vælge dem i modtagergrænsefladen.

Lyd

Under testen blev modtageren tilsluttet Dali Rubicon 6 gulvhøjttalere, JL Audio Gotham G213 V2 subwoofer, Panasonic DP-UB9000 Blu-Ray-afspillere.

Efter korrektion og justeringer på stedet oplevede vi en rimelig neutral lyd uden væsentlige fejl. For Dirac var den mest indlysende forskel forbedringen i bas. Frekvensbalancen i rummet var acceptabel, hvis ikke fejlfri, og højttalerne var temmelig neutrale. Impulsresponskorrektion var finere, og for rumkorrektion er denne finhed ikke en dårlig ting.

Vi begyndte at teste med live-action fantasy eventyrfilmen 2018 The Little Mermaid, og valgte derefter den spændende thriller-krimiserie Mindhunter fra Netflixs tilbud. Modtageren producerede levende, klare og sarte, rummelige lyde. Dialogerne var detaljerede og forståelige. Vi oplevede et luftigt og omfattende scenebillede. Basserne var intense og fyldige, vi fik en naturlig, dynamisk og afbalanceret produktion.

Vi lyttede til hits fra Joel Corry og David Guetta Bed efter det. Under vores musikalske test havde vi en stram, levende oplevelse. De høje frekvenser var levende og klare, og de midterste og dybere intervaller var også ideelle.

Bluesound var let at installere, med 16 understøttede streamingtjenester til rådighed, Pandora var ikke en af ​​dem, men Radio Paradise var en god erstatning.

specifikationer

Effekt: 110 watt (8 ohm, 2-kanals drev); 60 watt (8 ohm, til al kanalstyring), automatisk rumkorrektion: Dirac Live LE, videobehandling: 4K dubbing, HDR10, 4: 4: 4, 60 fps, størrelse 17,13 x 6,81 x 15,81, vægt 15,4 kg, videoindgange : 3 stk HDMI 2.0a, lydindgange: 2 stk. Koaksial digital, optisk digital (3, 1 front), stereo analog RCA (4, 1 front), 7.1 kanals analog (1), Ethernet (1), USB (1) tilslutninger, videoudgange: HDMI 2.0a (1), lydudgange: stereo analog (1), 11.1 kanals forforstærker (1), hovedtelefoner, RS-232 (1), 12 volt trigger (1), tilslutninger, IR (1 på , 2 udgange).

Konklusion

Denne hjemmebiografmodtager leverer virkelig, hvad producenten lover. Du kan forvente god surroundlyd, klare, kraftfulde lyde, klar og detaljeret ydeevne, hvis du vælger denne enhed. Indstillingerne for Direc Live -rumskorrektion er lidt besværlige, og du skal angive højttaleroplysninger og rumkarakteristika separat, for at dette program kan fungere korrekt. Udvendigt ser det typisk ud for NAD -design, så det er ingen overraskelse. Vi kan få førsteklasses kvalitet til en overkommelig pris med virkelig god lyd.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts