Vi har testet Neumann KH 120 aktive studiemonitor!

Neumann KH 120 A er en aktiv studiemonitor, som vi nemt kan placere i de fleste studier på grund af dens kompakte størrelse.
Den største fordel ved dette produkt er den nøjagtige lydgengivelse, som Neumann med rette er stolt af. Hvis du vil have kvalitetsstudiemonitorer, der leverer rig lyd, er KH 120 A et af de bedste valg. Ikke alle studiemonitorer er ens; KH 120 A giver dig mulighed for at høre lyden, som du har brug for den.

Mærket Neumann

Neumann-virksomheden blev grundlagt i 1928 af Georg Neumann. Kunderne kender det bedst som producent af højkvalitetsmikrofoner. I 2019 lancerede de deres første hovedtelefoner – Neumann NDH 20.

De laver alle deres produkter med kvalitet og præcision. Mange andre lydvirksomheder er gået over til at automatisere vigtige dele af deres fremstillingsprocesser. Neumann er fortsat afhængig af håndværk og strenge test af deres produkter for at sikre perfekt kvalitet.

Neumann KH 120 – Specifikation

  • Type: Aktiv
  • Strømforsyningskonfiguration: Bi-amp
  • Frekvensområde: 52Hz til 21kHz, ± 3 dB
  • Delefrekvens: 2kHz, 24dB/okt
  • LF-drev: 5,25-tommer sammensat sandwich-kegle (50 W, 80 W spids)
  • HF-drev: 1″ titanium stof dome diskanthøjttaler (50W, 80W tip)
  • Samlet effekt: 100 W (180 W peak)
  • Maksimalt lydtrykniveau (SPL): 111,1 dB
  • Mål: 277 x 182 x 220 mm
  • Vægt: 6,4 kg

Funktioner

Efter år med perfektion af lydoptagelse med mikrofoner, har Neumann stillet sig selv den udfordring at skabe en højttalermonitor, der repræsenterer lyden så præcist som muligt.

Neumann KH 120 er en model af præcis tysk lydteknologi. Virksomheden har været opmærksom på hver en lille detalje under produktionen, alt har en funktion, de har lanceret en gennemtænkt og præcist designet skærm.
På trods af sin kompakte størrelse er Neumann’s KH 120 i stand til en fantastisk lyd, som blev vist for os under de første prøver.

Vi kan også bruge Neumann KH 120 A som subwoofer eller baghøjttaler i flerkanalsystemer. Højttalersystemet bruger de nyeste elektroniske og akustiske simulerings- og måleteknologier. Den aktive studiemonitor giver lav forvrængning, men højfrekvent gengivelse.

Bi-amped to-vejs skærm

KH 120 er et to-vejs system med en 5,25″ komposit sandwichkegle og en 1″ titanium stof dome diskanthøjttaler, der er magnetisk afskærmet. Højttaleren inkluderer også to termisk afskærmede 80 W Class AB-forstærkere. Dette sikrer stabilitet og en sikker lyd og minimerer risikoen for overophedning.

Selvom den “kun” har to forstærkere, er lyden ekstremt klar og bestemt – måske endda bedre end nogle tre-forstærkersystemer.
Højttalerhuset er fri for resonanser på grund af dets robuste aluminiumsdesign. Et meget stærkt metalgitter beskytter både subwooferen og diskanthøjttaleren.

Matematisk modelleret dispersion (MMD) bølgeleder

Neumann udstyrede KH 120 med en bølgeleder med en matematisk modelleret spredning. På den måde giver højttalerne en mere præcis lydfordeling både vandret og lodret, og i forskellige rum med forskellige akustiske forhold.

Omfanget af lyd, der udstråles horisontalt, er bredere, så du kan flytte mere plads i den nærmeste lytteposition uden at gå på kompromis med lydkvaliteten. Vertikal lyd er dog smallere, hvilket reducerer refleksioner, der forringer lydkvaliteten, såsom fra et bord, et musikinstrument eller andet objekt. Af denne grund er det ekstremt vigtigt, at højttalerne placeres i den rigtige højde.

Rummenes forskellige akustiske egenskaber påvirker lyden alvorligt. Derfor skal den akustiske behandling af interiør heller ikke forsømmes! Derudover er studieakustikken endnu vigtigere i et studie.
Du kan kun opnå perfekt lydoptagelse eller anden musikalsk under ideelle akustiske forhold. Vi anbefaler at placere dybe lyddæmpende membraner på væggene samt diffusorfronter, og hvis studiet har mange glasflader, anbefaler vi at placere tykke, tætte akustikgardiner foran vinduerne.

Takket være det brede frekvensområde kan KH 120 opnå meget lave niveauer – præcis 52 Hz. Af denne grund er det usandsynligt, at du skal bruge en separat subwoofer til lave toner.
Rummets størrelse er naturligvis vigtig, når højttalerne skal placeres. Generelt gælder det, at jo større studiet er, jo mere sandsynligt er det, at vi får brug for en subwoofer til KH 120s.

Lyd

KH 120 er en af ​​de mest ærligt klingende højttalermonitorer i denne prisklasse. Den leverer et meget rent og realistisk output takket være dens flade frekvenstransmission og enestående basrespons.
Den har en meget høj lydstyrke, så du skal ikke bekymre dig om størrelsen, du vil ikke skuffe, hvis du vælger KH 120 til dit mellemstore eller lille studie.
Større studier kan dog kræve en separat subwoofer!

KH 120 leverer fremragende og intens baslyd. Afhængigt af studiets størrelse kan det dog være nødvendigt at tilføje en subwoofer til systemet.
På grund af den helt ærlige lyd kan vi finde fejl i vores tidligere studiearbejde og mix, som vi skal rette.

Dom

Denne højttaler er en af ​​de mest populære skærme i hjemmestudier. Lyden er præcis, klar og realistisk.
På trods af sin størrelse klarer denne højttaler sig godt i de fjerne dybder af spektret. Det gør alt dette ubesværet, selv ved højere lydstyrker. For et større studie er det værd at prøve at få bassen til at lyde, og hvis vi ikke er tilfredse, skal vi nok også have en ekstra subwoofer.
Samlet set er Neumann KH 120 A Active Studio Monitor et produkt, som vi klart anbefaler for den bedste og mest ærlige lydgengivelse.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts