Onkyo TX-SR393 forstærker anmeldelse

Amplificateur Onkyo TX-SR393

Det japanske firma Onkyo blev grundlagt i 1946 af Osaka Denki Onkyo. Onkyo TX-SR393 forstærker blev lanceret i 2019 og er en billigere prisinterval på niveau.

Lad os se, hvad der er dens vigtigste funktioner!

Onkyo TX-SR393 frontpanel

Den pæne børstede, stive sorte aluminiumsgrænseflade på den lille lydenhed på -8,2 kg vandt os. Nederst er der et mikrofonstik, konkaveformede effekt- og lydstyrkehjul, 3 equalizere til diskant og bas, AccuEQ-måle mikrofonindgang og musikoptimeringsknap. På bagsiden er der Bluetooth, 4 HDMI-indgange, 1 HDMI-udgang (ARC), USB-indgang, 5 lydindgange, 1 digital optisk og koaksial, 2 til zone B og parallel subwooferudgang. Højttalersøjler til de 2 fronthøjttalere og fjederklip til midter- og baghøjttalerne er også placeret på bagpanelet. Desværre er disse fjederklip ikke særlig stabile, de mister let kontakten. Forstærkerens lille størrelse gør det let at flytte, men man skal være opmærksom på at placere den, da korrekt afkøling skal sikres. 5.2-kanals AVR lover 155 watt effekt pr. Kanal, men i virkeligheden er dette kun tilgængeligt ved 6 ohm med 10% total forvrængning.

Panelskärm Onkyo-TX-SR393

Et separat analogt forstærkeranlæg med høj strøm og et 4 Ohm-drev. Det kan også konvertere Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, HDCP 2.2, 4K / 60p video. DSD er ikke tilgængelig via USB, kun via HDMI. Den har AM / FM-antenner og en kalibreringsmikrofon. Den er også udstyret med Vocal Enhancer, Advanced Music Optimizer, subwoofer EQ-funktioner. Fjernbetjeningen er ret billig, giver indtryk af plast, men er nem at bruge. Det er stort set alt det er værd at nævne om Onkyos funktioner.

Banzai!

Telecomando Onkyo TX-SR393

Desværre skal vi også nævne manglerne. Jeg savner virkelig den indbyggede Chromecast, Wi-fi, Ethernet-forbindelse, ingen Phono-indgang og ingen internetradio, Spotify, Deezer, Amazon Alexa … osv. Tilgængelig. I denne prisklasse blandt indgangsforstærkere kan disse mangler stadig undskyldes. Menusystemet, der vises efter idriftsættelse, er ret forældet, men det er let at opsætte. Hverken Audyssey Dynamic EQ eller Volume, i stedet hjælper Onkyos AccuEQ-rumkorrektionssystem dig med at justere. AccuEQ kan justeres på cirka 5 minutter, så der var ikke noget problem med hastighed, men det satte højttalerovergangen lidt lavt.

Vi begyndte at teste med en 2019-film. Strålende skuespillerlegende Robert De Niro spiller hovedrollen i den spændende historie “The Irishman”. Hvis forstærkeren allerede er japansk, har vi parret den med et par højttalere fra det japanske mærke, Yamaha HS5-skærme. Vi testede enheden i et biografrum i kælderen på et ejerlejlighed i Budapest. Den akustiske reparation er allerede startet af ejeren, men der er stadig plads til forbedringer på dette område. Det vil være absolut nødvendigt at placere diffusorpaneler til ideel akustik. Forstærkeren producerede en overraskende god lyd. Baserne var også på plads og lød højt nok. Vi oplevede et detaljeret, rummeligt scenebillede. Det var en behagelig overraskelse for en så lille og mindre avanceret enhed.

I 2001 var den amerikanske krigsromantiske film Pearl Harbor, som vi så i Blu-Ray-kvalitet, en stor succes. Onkyo TX-SR393 forstærker klarede sig også godt denne gang, vi havde rene, ret intense dybder. Den realistiske oplevelse blev yderligere forbedret af lydenheden, og det virkede som om kampflyene zigzagede over vores hoveder.

Til fordel for ejerens børn valgte vi Frozen 2 animerede familiefilm. Forstærkeren gengav også lydene fra soundtracks og sange tydeligt og jævnt. Sikker på, vi har haft en bedre og mere perfekt lyd, når vi tester andre forstærkere (Anthem, Denon), men lad os ikke glemme, at Onkyo er meget mere overkommelig end mellemforstærkere. Dialogerne var forståelige, melodierne, musikindsættene og lydeffekterne var dynamiske og afbalancerede.

Sammenfattende

Onkyo TX-SR393 entry-level forstærker kom som en virkelig behagelig overraskelse, på trods af at den forsømte mange af de funktioner, der kan betragtes som næsten grundlæggende funktioner i de dyrere forstærkere. Hvis du ikke afskrækkes af puritanisme og minimalistisk udstyr, er du velkommen til at vælge denne enhed. Den toroidetransformator ville være kommet til nytte, og afkøling bør overvejes, når forstærkeren placeres. Rumkorrektionssystemet kan opsættes hurtigt, men indstillingerne er først ikke perfekte. Lyden er derimod ret korrekt, basserne lød også intense, vi fik et detaljeret bredt scenebillede. Blandt indgangsforstærkere er Onkyo en fantastisk og fremragende model, og prisen er overkommelig.