Parasound Model 2125 V2 stereo forstærker test

Parasound-produkter er kendetegnet ved lyd af høj kvalitet. Virksomhedslederen, Richard Schram, grundlagde Parasound i 1981 i San Francisco, fordi han fandt prisen på lydprodukter på markedet for dyr, hvilket viste sig uoverkommelig for mange. Han troede, at det for at producere enheder af god kvalitet ikke er nødvendigt at bruge enorme summer, og så lyd- og hi-fi-produkter af god kvalitet kunne blive tilgængelige for flere mennesker.

Parasounds logotype

Parasound-produkter produceres stadig i Fjernøsten, Taiwan, men det kan siges, at dette mærke er kendetegnet ved en meget gunstig pris og høj kvalitet. En anden vigtig figur i virksomheden er John Curl, der blev født i 1942 i San Francisco, Californien. Oprindeligt var han involveret i design af båndoptagere, hvorefter han i 1970’erne sluttede sig til Marc Levinson, hvor han designede præ- og endelige forstærkere. Derefter blev han uafhængig konsulent og arbejdede for flere elektronikvirksomheder. Det overholder nøje sine professionelle principper og tillader ikke, at de enheder, det designer, redesignes, blot for at gøre dem enklere og billigere at fremstille eller erstatte de kvalitetsdele, det kræver, med billigere og dårligere. Derfor besluttede han at starte sit eget firma i 1983, oprette Vendetta-forforstærkeren og derefter videreudvikle sine færdigheder, og i 1989 sluttede han sig til Parasound.

Model 2125 V2

Stereokonverter Parasound-Modelo-2125-V2

2125 V2 er en temmelig kraftig klasse AB effektforstærker med en standby-switch, A-B højttalervalgsknap og et dobbeltkanals display på fronten. Frontpanelet har afrundede hjørner.

Model 2125 retur

Den er udstyret med følsomme triggerstik til to positioner og en højttalerkontakt, der gør det muligt for de to udgange at fungere samtidigt. En finjusteringsfunktion, et overfladepassfilter og en forgyldt bananstikhøjttalerkabelstik er også inkluderet på enheden. Kabelstikklemmerne er sorte og røde, hvilket gør forbindelsen meget lettere.

Parason forstærker indeni

Den har en toroidetransformator og store køleplader. Den har en effekt på 8 Ohmon 150 Watt pr. Kanal, 4 Ohmon 225 Watt, når den er tilsluttet en bro, selvom den kan have en effekt på op til 400 Watt med minimal forvrængning. Frekvensoverførslen er mellem 20 Hz og 50 kHz, signal-støj-forholdet er 114 dB, indgangsimpedansen er 33 kOhm og enheden vejer 12,3 kg.

Forgyldte RCA-indgange, 24K, femvejs-højttalerterminaler og en overophedningsindikator er også inkluderet i effektforstærkerens funktioner. Quiter og Louder, dvs. mere støjsvage og højere indstillinger, er også tilgængelige. For at imødekomme Energy Star og EU-strømkrav kræver NewClassic-forstærkeren kun 0,5 watt i standbytilstand. På grund af den lave varmeproduktion kan forstærkeren placeres på en hylde eller i et skab. Klasse “A” kredsløb fungerer effektivt og genererer meget mindre varme sammenlignet med “klasse A” kredsløb. Det har også en automatisk tænd / sluk-funktion, så hvis forstærkeren registrerer lydsignalet, tænder den. Knapperne på berøringsskærmen lyser i standbytilstand.

Hvad er forskellen mellem en forforstærker og en effektforstærker?

Forforstærkeren bruges, når det indgående signal er svagt, og derfor registrerer standardforstærkeren støj. En forstærker har sit eget optimale forstærkerområde, svagere signaler skal forforstærkes, så sendes disse signaler til udgangsforstærkeren af ​​forforstærkeren, og signalerne udsendes fra udgangsforstærkeren til højttaleren. Udgangstrinnet bruges, når det høje volumen kun kan produceres med forvrængning af en standardforstærker. Effektforstærkeren har et enklere design, ingen equalizer, tonekontrol, effekter osv. Dens hovedfunktion er at markant forstærke og sende det indgående signal til højttaleren. Effektforstærkeren kan bruges alene, tilsluttet højttalere, men den leverer en lidt råere, mere naturlig lyd, hvilket er et spørgsmål om smag for hvem der kan lide og ikke lide. Det har et lavere tab sammenlignet med A-klassen, men er ikke forvrængningsfrit.

Lyd

Vi lancerede en musik-koncert-DVD fra Metallica, Worldwired Tour Live in Europe, for at teste Parasound effektforstærkeren. Når vi lyttede til koncertoptagelserne fra det legendariske band, havde vi en dynamisk, fyldig lydoplevelse, et åbent stereostadebillede karakteriserede produktet af power-scenen. Testen fandt sted i et biografrum, et rum på ca. 25 kvadratmeter, hvor der akustisk stadig er arbejde at gøre i fremtiden. Selvom nogle lydabsorberende paneler allerede er anbragt på væggene, vil det være absolut nødvendigt at fastgøre diffusorpaneler for at kunne håndtere refleksionerne korrekt. Vi parrede enheden med en Primare Pre35 forforstærker og Klipsch R-620F stående højttalere. Vi var glade, basen lød smuk og ren, intens, og lyden fra de andre serier var også ideel. På de lavere frekvenser var imidlertid ikke alt drømmende, vi manglede spænding, og scenens dybde lød undertiden lidt forvirret. Det var ikke altid muligt at adskille instrumenterne fra vokalen, så der var stadig plads til forbedring af detaljerne og tætheden af ​​de lave frekvenser i instrumentets lyd.

Konklusion

Parasound-forstærkeren kan være en favorit blandt lydfans på grund af sin ekstremt overkommelige pris, kvalitetsdesign og behagelig, ideel lyd. Vi kan dog ikke sige, at enhedens lyd er fejlfri. Det er okay med hensyn til dynamik og fylde, åbenhed i stereobilledet, men de dybe kunne være strammere, og vi manglede også detaljer. Vi ville give 4 og et halvt point ud af 5 point til den sidste fase, hvis vi skulle klassificere.

Skrevet af Róbert Polgár