Pioneer SX-10AE stereo receiver anmeldelse

Pioneer-mærket er ikke ukendt for os, vi har testet flere Pioneer-produkter før.
SX-10AE stereo kommer til en overkommelig pris med 100 W strøm pr. kanal, AM/FM-tuner, Bluetooth-forbindelse, phono-forforstærker (MM) hovedtelefonudgang og et robust kabinet.

Pioneer SX-10AE funktioner

input venstre-10

Effekt: 2 x 100 (6 Ohm), frekvenstransmission: 10 til 100.000 Hz, signal-til-støj-forhold: 100 dB, total harmonisk forvrængning: 0,08%, højttalerimpedans: 4-8 Ohm.
Den har 4 analoge lydindgange og 1 udgang, phonoindgang, hovedtelefoner og aktive subwooferudgange.
Mål: 435 mm x 147 mm x 321 mm, vægt: 6,7 kg.

Design

Anmeldelse af Pioneer SX-10AE modtageren

Denne model har et stabilt, solidt hus. Håndværket er af god kvalitet i forhold til prisen. Det stive design undgår resonanser. Denne receiver har også en integreret AM/FM-tuner og Bluetooth-forbindelse. De fire analoge RCA-indgange kan tilsluttes en CD-afspiller eller pladespiller. Ikke overraskende har Pioneer ikke en DAC til denne pris. Den har dog en A/B højttalerkontakt. Kortere signalveje giver klarere lyd.

sx-10ae-frontplattentasten

6,3 mm hovedtelefonstikket er placeret på frontpanelet sammen med store kontroller og et tydeligt, letlæseligt tekstdisplay. Fjernbetjeningen er enkel, men praktisk.
Det ydre af modtageren har lidt af en vintage-effekt, men det er slet ikke en ulempe.

Lyd

Vi testede Pioneer SX-10AE modtageren i et mindre rum. Vi parrede receiveren med Dali Rubicon 6 gulvhøjttalere. Værelset var ikke akustisk perfekt endnu. Fordi det var nyrenoveret, blev der kun udført delvis akustisk behandling. Et par basakustiske vægpaneler med dobbelt lædermembran på væggene og trædiffusorer sørger for korrekt lyddæmpning og spredning.

Men for en fejlfri lyd skal du endda bruge et par diffuserfrontpaneler på loftet, og et membranhjørneelement skal placeres i hjørnerne for at optimere bassen. Uden at forbedre akustikken i rummene kan vi ikke opnå tilfredsstillende resultater selv med det mest professionelle lyd- og hi-fi udstyr.

SX-10AE producerede en rummelig, ren, neutral lyd. Vi fik en detaljeret, konkret præsentation. Instrumenterne lød tydeligt, og dynamikken var ganske god, selvom den kunne have været endnu bedre. Mellemtonerne var også faste, og bas og diskant var okay.

SX-10AE slukker automatisk, hvis den ikke bruges i en vis periode. (Standby-tilstand)
Det, der virkelig er fantastisk ved SX-10AE, er, at input og indstillinger er så enkle som muligt. Højttalerstikkene kan nemt tilsluttes en kobberhøjttalerledning, men de accepterer også et bananstik. Du kan tilslutte to højttalere ved hjælp af “A”- eller “B”-stikket, eller i alt fire højttalere, der bruger begge. Enhver kildeindgang kan tilsluttes med et simpelt RCA-kabel, inklusive subwooferen via sub-out-indgangen.

Men det, vi alligevel skal være opmærksomme på, er ydeevne. Producenten advarer dig også om dette. Som en advarsel kan denne receiver klare to 4-ohm højttalere, men ikke mere. Hvis nogen prøver, kan du ødelægge højttalerne.

Ellers er denne receiver, med 2 x 100 watt effekt, rigelig nok til at drive ikke-professionelle højttalere.
I modsætning til billigere modtagere er komponenterne inde i SX-10AE luftige, langt fra hinanden. Det er vigtigt ikke at lægge noget oven på modtageren – årsagen til ventilationen er der, hvis enheden ikke kan ventilere ordentligt, kan den blive overophedet.

Takket være Bluetooth-forbindelsen er installationen hurtig og nem, selvom vi har konstateret, at lyden har mistet noget af sin rækkevidde over en Bluetooth-forbindelse.

fjernbetjening sx-10ae

Vi anbefaler det til mindre rum, primært fordi det ikke er overbevisende nok i et større rum. De digitale indgange manglede lidt.
Modtageren kan også styres med fjernbetjeningen eller smartphonen.

Konklusion

Denne stereomodtager er et fantastisk produkt til dem, der gerne vil spare deres pengepung, men gerne vil spille radio eller har brug for Bluetooth-streaming. Designet er enkelt, attraktivt på trods af dets fordelagtige pris, dets kvalitet og solide design. Den indbyggede Bluetooth-forbindelse er en stor fordel, selvom lydkvaliteten forringes en smule ved trådløs forbindelse. Lyden er naturistisk, rummelig, klar og detaljeret, selvom dynamikken godt kunne være lidt bedre. De dybe, høje er på plads, mellemtonerne er også ideelle. Anbefales også til studier, den har også en phono-indgang.

Desværre mangler der digitale indgange, og i større rum lyder det ikke højt nok. Det er vigtigt at parre den med højtalere af god kvalitet. Det er dog fuldt egnet til mindre rum og hjemmestudier og giver tilstrækkelig ydeevne.
Vi anbefaler absolut Pioneer SX-10AE receiveren i denne prisklasse.

Skrevet af Róbert Polgár