PreSonus Eris E5 aktiv tovejs studiemonitor gennemgang

I 1995 grundlagde Jim Odom og Brian Smith PreSonus, hvis ultimative mål er at tilbyde professionel lydkvalitet til en overkommelig pris.

Presonus Eris E5 skærmfunktioner i nærheden af marken:

Presonus-Eris-E5-Studio overvågningstrin

Frekvensoverførslen fra 53 Hz til 22 kHz, hvilket er meget godt sammenlignet med andre studiemonitorer i denne størrelse og pris, vi kan høre alle de detaljer, du forventer af gode studiemonitorer. Delefrekvensen har en 3 kHz, 45 watt Kevlar subwoofer, en 35 watt lavvægt silke dome diskant og en 70 watt klasse AB dobbelt forstærker.

En akustisk åbning i frontpanelet giver den ideelle basfrekvens. Både mellemområdet og højområdet kan varieres, og overfladepassfilteret og det akustiske rum kan justeres. Begrænsning af udgangsstrøm, RF-interferens, overophedning, forbigående og subsonisk beskyttelse øger enhedens levetid. Klar, ikke-resonant lyd er garanteret takket være den optimerede, resonante interne afstivning. Symmetriske XLR / 6,3 mm og asymmetriske RCA-indgange er placeret på bagpanelet. Det kontinuerlige maksimale lydtryk er 102 dB. Intet behov for for høje højttalere i små til mellemstore studier. Den laminerede lydboks af fiberplade med mellemstærk densitet måler 17,8 x 19,5 x 26 cm og vejer 4,63 kg.

Lydkvalitet

eris e5 højttalere

Selvfølgelig er det vigtigste lydkvaliteten. Eris E5 tilbyder stabil og fremragende lydkvalitet. Lyden er neutral, flad, hvilket er afgørende for en god studiemonitor. Midterne var tilstrækkeligt sofistikerede, toppe var lidt for skarpe og havde brug for tilpasning. Bas er, hvor PreSonus støder på vanskeligheder. Disse er trods alt studioskærme, så vi forventede ikke en dunkende bas, men den nederste ende kunne have været lidt mere forstærket. Igen var der behov for nogle justeringer for at blive opfyldt. Det er værd at bemærke, at dette er studiemonitorer, ikke stereohøjttalere til hjemmet. Hvis du vil dunkle bas, skal du ikke vælge disse højttalere.

Denne nærbillede er dog fantastisk til brug i studiet. De er høje nok til at være i dit nærmeste område, og de detaljer, vi normalt ikke hører på stereoanlæg til hjemmet, var helt klart synlige under Eris E5s øvelse. Selvom det ikke er så sofistikeret som de dyrere modeller, kan det helt sikkert mikse og streame musik på et højere niveau end almindelige højttalere.

Designkvalitet

Mange studiemonitorer er lavet med et besværligt kabinet i massivt træ. PreSonus Eris E5 er mærkbart lettere end nogle andre højttalere, hvorfor vi kan antage, at de er billige og af dårlig kvalitet. Heldigvis er dette ikke tilfældet. I konstruktionen blev der anvendt faste materialer af høj kvalitet.

Kevlar lavfrekvente induktorer har stærke varmebestandige egenskaber, foretrækkes ved fremstilling af højttalere og med god grund. Dette solide materiale bidrager i høj grad til at forlænge din højttalers levetid. Ekstern interferens blev også minimeret. Selvom dette blev løst ganske effektivt, var det stadig ikke perfekt, især ved lav lydstyrke, da noget hvæsning kunne høres. Det kan være en god idé at fjerne andre elektroniske enheder, f.eks. Telefoner, fra højttalerne. Dette hjælper med at minimere interferens.

Indstillinger

Presonus Eris E5 giver dig mulighed for at justere center og diskant ved hjælp af knapperne på bagsiden af ​​højttaleren. Du kan justere hver frekvens for at få den bedste lyd. Mange billigere studioskærme har ikke denne funktion. Det er selvfølgelig meget vigtigt at have ordentlig akustik i studiet. For at gøre dette skal der gives akustisk behandling af væggene. Det tilrådes at søge hjælp fra en akustikspecialist og få udført en akustisk måling, som kan bruges til at bestemme nøjagtigt, hvor og hvilken type akustikpanel, der anbefales at placere. Bredbånds akustiske paneler er nødvendige i rum, hvor efterklangstiden (ekko) er højere end referenceværdien, i studios er dæmpningen af ​​ekko endnu vigtigere. Med Giga baspanel med membran kan vi sikre optimering af baslyde. Hvis dit studie har store glasoverflader, anbefales det bestemt også at købe lydisolerede gardiner, da glassets glatte, hårde overflade afspejler lyde.

Det er muligt at justere det akustiske rum på højttaleren på tre måder afhængigt af højttalerens placering. Dens udseende er delikat, tilbageholdende, måske lidt kedelig.

Indgange

Du er logget ind på G5

Der er tre forbindelsesmuligheder. Ubalanceret RCA-indgang, ¼-tommer afbalanceret TRS og afbalanceret XLR. Brug af forskellige forbindelsesmuligheder er især godt, hvis du allerede har kabler af god kvalitet. Et RCA-kabel er inkluderet i højttaleren, men du vil muligvis også købe et TRS- eller XLR-kabel.

PreSonus Eris E5 er virkelig overkommelig, især i betragtning af de tjenester, den tilbyder. Få studioskærme formår at tilbyde denne pris, men alligevel giver de solid ydeevne.

E5 tilbyder god kontrol til indstilling af frekvensrespons og akustik. Ud over standard forstærkningskontrol er center- og øvre rækkevidde-knapperne også placeret på enheden. Disse knapper giver dig mulighed for at øge eller mindske gevinsten for hvert område op til 6 stykker.

Akustisk rumkontrol gør det muligt for Eris E5 at blive perfekt integreret i ethvert rum eller miljø. Det kompenserer for frekvenserne baseret på skærmens position. For eksempel sker det ofte, at når højttaleren er tæt på væggen, bliver baslyde mere udtalt og forvrænger lyden. Men med disse ændringer kan vi rette disse fejl.

Hvem anbefaler vi Presonus Eris E5-højttaleren til?

I betragtning af dens lidt svage bas, tror vi, at for producenter, der kan lide Hip-hop eller andre lignende genrer, der er stærkt afhængige af bas, er dette muligvis ikke den ideelle højttaler. Men ellers er højttalerne velegnede til en bred vifte af musikere, især med alsidigheden af ​​kontrolpaneler på bagpanelet.

For uerfarne lydteknikere eller hobbymusikere og fagfolk kan Eris E5 være et godt valg, der fungerer godt i en lang række miljøer. Disse skærme er overkommelige, nemme at bære og gode at bruge afhængigt af miljøet. De lyder neutrale, diskanten og mellemområdet er tilstrækkelige efter en vis justering. Baslydene er derimod ikke stærke nok til Presonus-modellen.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts