Nogle gange er et lille tilbagetog og stilhed også vigtigt for dem, der ikke bor alene, men deler deres hjem med værelseskammerater eller familiemedlemmer. Alle har brug for ensomhed og fred. Hvordan sikrer man fred og ro? Ud over at stille vægge op ved at lydisolere døre og vinduer.

Effektiv lydisolering afhænger af lydkilden og støjniveauet

Den støjsvage område omfatter for eksempel at tikke på urene, det normale område for at lytte til radio eller at se tv ved normal lydstyrke. Lyden af ​​en støvsuger eller en larmende gade kan være generende og lyden af ​​en rundsav kan for eksempel i skadeligt område. Aktiviteter, der kan være i en foruroligende rækkevidde, betragtes især som frustrationskilder, hvis nogen ønsker at slappe af i det andet rum eller er midt i et onlinemøde. Når du ikke vil travle, er det nemmere at give den fred og ro, du ønsker, hvis både dine døre og vinduer er lydisolerede. Mange tror fejlagtigt, at vægge med lydisolering alene er tilstrækkelige, men det er langt fra tilfældet.

glas-3 lagen-560x356-1-300x191

For at der skal være rigtig stilhed i rummet, skal der lægges særlig vægt på lydisoleringen af ​​døre og vinduer, da de er meget nemmere at passere igennem end væggene – selvfølgelig kun hvis de ikke er lydisolerede. Effektiv lydisolering afhænger af lydkilden og støjniveauet.

 

Lydisolering er et nøglespørgsmål på travle steder

Som allerede nævnt, ud over at lydisolere rummets vægoverflader, glem ikke døre og vinduer. Sidstnævnte skal lydisoleres separat, for at slutresultatet virkelig bliver ideelt. Ved døre skal der også være lydisolering af dørbladet og kasse-dør-grænsefladen. Vinduer kan også eftermonteres med glas. Lydisolerende vinduer er især nødvendige, hvis du befinder dig i en meget travl beliggenhed ved siden af ​​en ejendom, såsom en jernbane eller hovedvej. Er der tale om en midtbylejlighed, kan det nemt ske, at biler og offentlig transport kommer og går foran vinduet. Det gør det naturligvis væsentligt sværere at slappe af uden et lydisoleret vindue. Kontinuerlig støjpåvirkning har en negativ effekt på helbredet på længere sigt, da det forringer søvnkvaliteten markant. Et miljø uden støj, ekko og vibrationer bidrager ikke kun til afslapning, men også til effektivt arbejde. Så lydisolerede døre og vinduer hjælper med at overvinde støjproblemer.

Det er også værd at beskæftige sig med rummets akustik

Lydisoleret gummi-300x300

For at mindske infiltrationsstøjen skal lukningen af dørene og tætningsgummiernes tilstand også kontrolleres af en specialist. Tætningen anses for at være tilstrækkelig, hvis den er tilstrækkelig fleksibel og løber helt rundt om døre og vinduer. Derudover anbefales det at forholde sig til rummets akustik, da lydudstyret kun kan give den bedste lyd, hvis akustikken i rummet er tilstrækkelig. Det er især vigtigt for biografrummet samt stuen og studierummet. Som et første skridt foretages der altid målinger, hvorefter de nødvendige akustikplader udvælges og placeres. Som et resultat kan lyden i rummet forbedres markant. Manglende placering af de passende akustiske paneler kan resultere i problemer som efterklang, ekko og dæmpning af høj tonehøjde. Akustikpaneler fås nu i en række forskellige designs og farver, så de nemt kan tilpasses til stilen i dit hjem.

DK

Similar Posts