Vi har testet Samsung HW-Q800A lydprojektor!

soundbar samsung-hw-q800a

Samsung HW-Q800A er en aktiv lydbjælke, der tilbyder funktioner svarende til 3.1.2-kanalsystemer med en aktiv subwoofer til kraftig bas. Dens samlede effekt er 330 watt. Kompatibel med Dolby Atmos, Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus, Dolby Surround, DTS: X, Dolby Digital og DTS Digital Surround lydformater. Det har også HDMI og digitale optiske forbindelser samt Wi-Fi eller Bluetooth-forbindelser. Subwooferen kan også tilsluttes trådløst.

Andre funktioner i Samsung HW-Q800A soundbar

Den er også udstyret med ARC, 4K Video Pass og HDR-funktioner. Det kan også styres med iOS-enheder. Lydprojektoren måler 98 × 11,5 × 6 cm, og subwooferen måler 40,3 × 40,3 × 21 cm.

kontroll remoto hw-q800a

Samsung HW-Q800A er kompatibel med multirumssystemer, så du kan nyde din yndlingsmusik i flere rum på én gang. ARC-funktionen giver dig mulighed for at tilslutte tv’et med et HDMI-kabel. Takket være 4K Video Pass-funktionen kan high-definition-film også afspilles perfekt. Du kan styre lydprojektoren med en fjernbetjening.

Kort oversigt

Fordele: Vi har oplevet en kraftig, fordybende, rumfyldende lyd, produceret fremragende bas med tilladelse til subwooferen, og dens attraktive og kompakte design giver mulighed for nem placering.

Negativer: De fleste funktioner kræver et nyt og premium Samsung TV, der kan være flere kanaler end 3.1.2. Denne lydprojektor er ret dyr.

Detaljeret undersøgelse

For filmbuffere er Q800A uden tvivl den mest omfattende, overbevisende og mest detaljerede lydprojektor, vi kan få til denne pris. Dens subwoofer bidrager også med superlyd med intens bas, og systemet er så godt udformet, at den enorme kraft ikke forårsager raslende, brummen eller forvrængning, selv når man ser actionfilm med forfærdelig lydstyrke.

For musikfans, audiofiler, kan der nogle gange være for meget bas, så vi foretrækker Sonos lydprojektor. Q800A ser flot ud og er behagelig og nem at placere under de fleste tv’er.

Q800A tilbyder et 3.1.2-kanalsystem, mens den lidt dyrere LG SP9YA tilbyder et 5.1.2-system. Samsungs Acoustic Beam-teknologi gør det dog muligt for Q800A at lyde, som om den har flere lydkanaler, end den faktisk gør, ved at skabe et bredere og mere omfattende scenebillede.

Hvis du har et Samsung-tv, kan du også drage fordel af de nye Space Fit / Adaptive Sound + automatiske lydoptimeringsfunktioner.

Q800A understøtter DTS: X og Dolby Atmos-afkodning. Det giver også fuld eARC-support, indbygget Amazon Alexa-stemmestyring og opgraderingsmuligheder. Q800As lyd er nøjagtig, kraftfuld, dynamisk og realistisk.

Design

Udseendet af HW-Q800A er næsten nøjagtigt det samme som 2020 Q800T. Dette kan være en skuffelse for nogle brugere, men den tidligere model kom ganske godt ud, så der var virkelig ikke behov for en ændring på dette område efter vores mening.

Både hovedhøjttaleren og subwooferen er meget robuste, men du kan skjule dem ved siden af ​​sofaen eller under bordet uden at ødelægge din stemme. Der er en lille LED-skærm på lydprojektoren. Hvis du vil montere det på væggen, leverer Samsung det nødvendige beslag og skruer til montering.

Med sit nye adaptive Sound + / Space Fit-system adskiller Q800A sig fra sin forgænger og optimerer lyden til rumforhold. Men denne funktion er kun tilgængelig, når lydprojektoren er tilsluttet et af Samsungs nye QLED-tv (opad fra Q70A-serien).

Også ny på Q800A er den automatiske lydforstærker, som er i stand til at registrere stor omgivende støj i rummet og regulere lyden i overensstemmelse hermed, så vi ikke går glip af nøgledialoger.

Som sin forgænger understøtter Q800A Dolby Atmos og DTS: X-afkodning for at transmittere tabsfri objektbaseret lyd via HDMI fra eARC-tv’er takket være eARC-teknologi. HDMI-systemet understøtter også transkription af alle større HDR-formater, inklusive HDR10 + og Dolby Vision. Det er lidt skuffende, at vi kun finder en HDMI-indgang til den eARC-kompatible HDMI-udgang. To HDMI-indgange ville være inkluderet i denne pris, selvom eARC var tilgængelig.

Selvom den understøtter HDR10-, HDR10 +- og Dolby Vision-formater, kan den ikke transmittere 4K ved 120Hz.

hw-q800-a indgange, udgange

Den har en optisk lydindgang, Wi-Fi, Bluetooth og AirPlay 2 trådløs forbindelse. Denne trådløse forbindelse er let tilgængelig via Samsung Smart Things iOS / Android-app.

SmartThings giver dig også adgang til en række musikfunktioner, især Spotify, Deezer, Amazon Music og Samsung Music, og soundbaren kan afspille alle de mest populære high-definition lydfiltyper.

Hvis du ikke lytter til en Dolby Atmos- eller DTS: X-kilde, kan du vælge mellem fire forskellige lydbehandlingsmetoder. I grundlæggende tilstand afspiller den kun den indgående lyd, som den er, uden behandling. Surround-remixer Dolby Atmos / DTS: X-kilder, Adaptive Sound undersøger indgående lydkilder og forsøger konstant at optimere dem, så de passer til dine forhold. Endelig er der en Game Pro-tilstand, der får spillet til at lyde ideelt.

Prøve

Vi testede Samsung-lydprojektoren i en ret stor biograf. Værelset er alt sammen veludstyret til at give den perfekte hjemmebiografoplevelse. Ifølge vores målinger var akustikken fejlfri. Tidligere leverede ejeren akustisk behandling af væggene og loftet i rummet. Wall art-paneler, der viser filmplakater og stjerner på væggene, og parametriske diffusorer med futuristisk look sikrer den rigtige lyd. Og foran de store vinduer og terrassedøren er der anbragt Brawa lyddæmpende gardiner, som takket være deres tykke, tætte vævning også hjælper med at reducere ekko og forbedre akustikken.

Takket være Dolby Atmos- og DTS: X-lydformater har Q800A vist sig at være usædvanligt kraftig. Det gav en klar og dynamisk lyd uden forvrængning, selv ved høj lydstyrke. Vi havde et rigt, sofistikeret og rummeligt scenebillede. Detaljerne kan tages tydeligt ud uden at undertrykke baggrundslydene for meget. Nogle gange virkede det som om lydene kom bagfra billederne, men ikke i foruroligende omfang. Hvis du finder basen for undertrykkende, kan du nemt rette den med EQ og kanalindstillinger.

obálka hw-q800a-søn

Lydprojektoren skaber en ægte lydfølelse, hvilket er en behagelig overraskelse for et kompakt 3.1.2-kanalsystem. Vi har hidtil talt mest om håndtering af Q800A Dolby Atmos og DTS: X-formaterne. Samtidig håndterer Q800A mindre sofistikerede ressourcer ekstremt godt. Hver kilde er ren, kraftfuld, overraskende dynamisk, imponerende rummelig og detaljeret i lyd. Faktisk giver både 7.1- og 5.1-blandingerne det en næsten Atmos-følelse.

Vi savner, at der ikke er nogen dedikeret musikindstilling. Forudindstillinger kan lyde aggressiv og koncentreret om bestemte typer musik (rock og orkestrale stykker).

Takket være Q800As kraft, brede og omfattende scenebillede og dynamiske rækkevidde kan du forvente forvrængningsfri lyde i både film og musik.

De nye funktioner i Q800A kan bruges sammen med et kompatibelt nyt Samsung TV, Q Symphony og den nye Sound Optimizer. Som et resultat af at kombinere lydprojektoren og tv-højttalerne virker de lodrette effekter mere direkte, hvor Q-Symphony tilsyneladende hjælper med at hæve lydene lidt højere.

Ved at kombinere mikrofonen på Q800A og kompatible Samsung-tv kan du drage fordel af lydkalibreringsindstillingen. Som et resultat var soundbar / Q Symphony-lydscenen meget mere afbalanceret, reguleret, detaljeret og overbevisende.

Konklusion

Denne lydprojektor understøtter de nyeste objektbaserede lydsystemer og opretholder en klar og uafbrudt lyd selv ved høje lydstyrker. For at drage fordel af Q Symphony og Adaptive Sound + har du brug for et kompatibelt Samsung TV. Det kunne tilbyde flere kanaler, selvom det ikke dukkede op i lyden. Prisen er ret høj, så hvis vores økonomiske ressourcer er knappe, er dette ikke lydprojektoren for os. Vi fandt, at lyden af ​​musikken var lidt for aggressiv, så vi anbefaler den mere til dem, der primært vil bruge den til at se film.

Skrevet af Róbert Polgár