Samsung QN90A TV anmeldelse

Samsung QN90A TV anmeldelse

Samsung QN90A er også en fantastisk lyd med mange applikationer og et webcam. Apple TV-appen, der fungerer sammen med Apples AirPlay-system, er også tilgængelig.

Samsung tilbyder nogle avancerede tv’er, inklusive modeller i 8K-opløsning, samt super-dyre mikro-LED-tv’er, men Q90A-modellen er også fyldt med ekstraudstyr. Det vigtigste er Neo QLED mini-LED-baggrundsbelysning, som forbedrer LCD-billedkvaliteten ved at gøre visse områder af billedet lysere eller lysere som reaktion på billeder på skærmen, hvilket øger kontrasten betydeligt.

Nøglefunktioner

LED LCD-skærmteknologi, LED-baggrundsbelysning med dæmpning, 4K-opløsning, HDR-kompatibel HDR10, HDR10 +. 4 HDMI-indgange, 2 USB-porte, Ethernet (LAN) -port, optisk digital lydudgang, RF (antenne) -indgang, fjernbetjening (RS-232) -port (EX-LINK).

Samsung TV ja

Et af de få tv’er med en indbygget ATSC 3.0-tuner til Next-Gen TV-signaler. Quantum Dot-teknologi giver det smukkeste billede nogensinde. Med 100% farvedigdom bevarer den perfekte farver i ethvert omgivende lys. Takket være antirefleksskærmen og den ultra store betragtningsvinkel er lampelyset ikke noget problem, og skærmen kan ses ensartet fra alle vinkler. Object Tracking Sound + (OTS +) / Multi-retningslyd garanterer en 3D-oplevelse.

Smart TV Tizen-applikation

Tizen er et mobilt operativsystem udviklet af Samsung, der kører på en række Samsung-enheder såsom smartphones, tablets, information i køretøjet og underholdningsenheder (IVI), smarte fjernsyn, smarte kameraer, smarte ure, Blu-ray-afspillere, på smarte husholdningsapparater og robotstøvsugere.

I 2010 udviklede Samsung Samsung Linux Platform (SLP), mens Intel og Nokia ledede MeeGo-projektet, et andet open source Linux-mobiloperativsystem. I 2011 gik Intel sammen med Samsung for at oprette et nyt projekt kaldet Tizen baseret på SLP-kode.

Som alle Samsung QLED-fjernsyn suppleres QN90A’s LCD-panel med kvantepunkter – mikroskopiske nanokrystaller, der belyser en bestemt farve. Effekten bliver bedre lysstyrke og farve end tv’er uden QD.

Er en QLED-skærm bedre end et standard LED LCD-tv?

Selvom udtrykkene “QLED” og “OLED” lyder det samme, er de helt forskellige, da OLED er en selvemitterende skærmteknologi, mens QLED bruger baggrundsbelysning. (Fuldt baggrundsbelyst array eller Mini-LED’er.) Den vigtigste forskel er brugen af ​​et kvantepunktfilter (“Q” i QLED) placeret mellem baggrundsbelysningen og skærmen.

Enheden understøtter indhold med højt dynamisk område i HDR10- og HDR10 Plus-formater. Dog mangler Dolby Vision HDR-support på de fleste konkurrenters HDR-tv, men det er ikke et stort tab. 120 Hz-paneler anvendes til fremstilling af QN90A.

Spil

Spilfunktionen er en af ​​de stærkeste punkter i QN90A. Alle fire HDMI-indgange er kompatible med variable opdateringshastigheder, inklusive AMD FreeSync og standard VRR-formater samt ALLM (også kendt som Auto Game Mode), som giver dig mulighed for automatisk at skifte til spiltilstand og reducere inputforsinkelse, når det registreres. at spille et spil. Input 3 er eARC-kompatibel.

n90a-Jauantentecnologie-CK

Input 4, angivet med et lille spilcontroller-ikon, accepterer også 4K / 120Hz med og uden HDR. Ingen af de andre indgange håndterer 4K / 120, hvilket virkelig kun kan være et problem, hvis du har flere enheder.

Billede kvalitet

Samsung QN90A har den bedste billedkvalitet på de ikke-OLED-tv, vi kender til, og tilbyder også det bedste billede i et lyst rum. Ekstremt lys, men alligevel i stand til at vise dybe, blæk-sorte niveauer næsten perfekt, det håndterer selv de mest udfordrende HDR-formater. Det kan ikke slå kontrasten og farven på avancerede OLED-modeller som LG G1.

Samsung QN90A test

Dens sorte niveauer var næsten perfekte, skønt LG OLED TV også overgår det bedste område.

QN90A fjernbetjening

Samsungs lyseste indstilling, Dynamic, var desværre ret unøjagtig. Til nøjagtige målinger brugte vi tilstanden Natural Image i SDR kombineret med indstillingen for varm farvetemperatur (den naturlige standardtemperatur er en ret blålig farvetone). For et endnu mere nøjagtigt og tydeligt billede kan du vælge tilstanden Cinema eller Movie Maker og indstille Brightness-kontrollen til 50, hvilket er 620 nits.

QN90A opretholdt HDR-lysudgang i biograf- og filmfremstillingstilstand, men i dynamisk tilstand svingede både HDR- og SDR-funktion og startede ved omkring 2.500 nits, men faldt næsten øjeblikkeligt til omkring 500 nits – et enormt femdobbelt fald.

Samsungs skærm bevarer kontrast og lysstyrke og reducerer refleksioner og leverer den bedst mulige ydeevne i lyse rum.

QN90As skærm fungerer ikke så godt som LG med hensyn til ensartet billedvisning, QN90A viste en lidt beskidt skærmeffekt.

Samsung producerede en fremragende inputforsinkelse i spiltilstand, der så lysere ud end LG. Samsung har en “Dynamic Black Equalizer” -funktion, der giver dig mulighed for yderligere at forbedre sorte niveauer, men har ikke specielle billedtilstande som LG.

Den bedste 4K Blu-ray

Med hensyn til HDR og 4K-video var QN90A lysere end selv det lyseste OLED-tv, men de dybe sorte var også fantastiske.

Billedindstillinger

qn90a farveområde

De indstillinger, der er angivet af producenten, er vejledende, men hvis du vil have det mest nøjagtige billede, skal du bruge en professionel kalibrering.

Forudindstillingerne for biograf og filmskaber var de mest nøjagtige, fremragende i gråtoner og gamma, med kun en let rødlig farve. Movie Maker deaktiverer alle billedindstillinger, inklusive bevægelseskorrektion, og tænder omgivende lys som standard.

Til kalibrering blev gråtone med to prikker ændret for at fjerne den røde farve, lysemission blev reduceret, og gamma blev også ændret, så gråtonen og farven allerede var helt nøjagtige.

HDR-billeder

Ligesom SDR var Samsungs film- og filmtilstand den mest nøjagtige til visning af HDR-kilder. Begge tilstande var signifikant mere nøjagtige end den dynamiske tilstand.

Dom

Når det kommer til lyd, fantastisk billedkvalitet og ekstra funktioner, har Samsung produceret et virkelig super håndsæt. Selvom LG CX OLED TV fungerer bedre med hensyn til visse funktioner, producerer dette TV det bedste billede under spil. Takket være sin antirefleksskærm, 4K billedopløsning og andre funktioner er dette TV et ideelt valg.

Selvfølgelig kan lyden kun være perfekt, hvis vi også er opmærksomme på rummets akustik. Med lydabsorberende akustiske paneler og diffusorer kan vi forbedre og perfektionere lyden. For hjemmebiografer er fuld mørklægning også et vigtigt kriterium, hvis du vil have en ægte filmoplevelse, så det er værd at placere akustiske gardiner foran vinduerne, som ikke kun fungerer som mørklægningsgardiner, men også forbedrer akustikken.

Skrevet af Róbert Polgár