Shure KSM44A og Neumann TLM102 studiemikrofontest

Mikrofon Shure ou Neumann

Shure

Shure har lavet hi-fi- og lydprodukter af høj kvalitet i næsten hundrede år. KSM44A er en ekstremt kraftig mikrofon, der tilbyder adskillige polære mønstre: kardioide, cirkulære og tovejsmønstre, hvilket giver en bred vifte af applikationer. Dets eget støjniveau er meget lavt, og det producerer ekstremt god ydelse og lydkvalitet.

Mikrofon Shure-KSM44A

Kondensatormikrofonen i høj kvalitet har funktioner, der gør den perfekt til næsten enhver optagelse, og mange lydteknikere bruger denne mikrofon i deres arbejde. Det store membrandesign er lavet af aluminium og er ideelt til vokal, det interne popfilter og transformerfri output, og Prethus Advance Preamplifier-teknologien sikrer klar lyd og støjsvag drift.

Denne studiemikrofon har en dobbeltmembran, 3-polet mønster, er også udstyret med en dæmpningspude og et valgfrit overfladepassfilter. Frekvensresponset er mellem 40 og 20.000 Hz, impedansen er 100 ohm, og det maksimale lydtrykniveau (SPL) er 131 decibeL. Også perfekt til professionel brug.

Skematisk billede af Ksm44a-mikrofonen

Ifølge anmeldelser er dette den fladeste, klareste, mest neutrale lydende mikrofon, superstøjsvag at betjene, slet ikke støjende og meget nem at bruge. Ulempen er mikrofonens overdreven neutrale lyd. For at lyden skal være perfekt, er det vigtigt at placere mikrofonen.

Kondensatormikrofoner er bedst til at optage vokal og vokal, da de optager mere lydlige detaljer, men lydtryksstyring er begrænset. På den anden side kan dynamiske mikrofoner håndtere højere kilder, og støjfiltrering er bedre end dem, og kondensatormikrofoner kræver et fantom eller deres egen strømforsyning. Kardioidmikrofoner bruges mest til at optage lyde, der kommer forfra. Popfiltre filtrerer faktisk overdreven luftbevægelse ud, da disse pludselige indgående bevægelser kan forårsage ubehagelige volumenspring, der forringer kvaliteten af ​​lydoptagelsen. De justerbare dæmpningspadser, der følger med mikrofonerne, giver dig mulighed for at skabe forvrængningsfri lyd ved højere lydstyrker og større lydkilder.

Det kan også bruges til live forestillinger. Det er også fantastisk til optagelse af baggrundsmusik takket være de forskellige optagemønstre, som du kan vælge alt efter den lydtype, du optager. Det gør et fremragende stykke arbejde med ethvert instrument. Det kan også bruges som en topmikrofon til orkesterkor eller percussion.

ksm44a-i-en-kasse

Den har et bredt frekvensområde, et højt udgangssignalniveau og et bredt dynamisk område samt ensartet polaritet. Den har forgyldte stik. Det tre-positioners, omskiftelige, lavfrekvente filter reducerer uønskede rackvibrationer. Udstyret med en ultra-tynd 2,5 mikron tykk 24 karat Mylar membran og en støddæmper, der reducerer resonansproblemer. Lavet af slidstærkt zinkmateriale og kulstofstålrist.

Neumann

En konkurrent til Shure-mikrofonen er Normann TLM 102-studiemikrofonen. som indeholder en stor membrankondensatorkapsel og er udstyret med en kondensator uden transformer. Det har et enkelt kardioidmønster, det har ikke fået nogen ekstra funktioner, der begrænser dets alsidighed, men det gør jobbet lettere, fordi der ikke er andre indstillinger at håndtere. Det var specielt designet til sang- og vokaloptagelser med vægt på lyde fra fronten. Frekvensresponsen er mellem 20 og 20.000 Hz, impedansen er 50 ohm, det maksimale lydtryk (SPL): 144 decibel.

Mikrofon Neumann-TLM-102

Den kompakte størrelse på den solide, robuste mikrofon kan lide mange, men dens strømlinede design appellerer ikke til alle.

Denne mikrofon er lavet med mere omkostningseffektive fremstillingsmetoder, så pad- og filterkontakterne bør udelades, men dette påvirker ikke lydkvaliteten. Den nyudviklede kapsel med stor membran er primært designet til vokalmikrofoner, men er også velegnet til højere instrumenter. Lavet med en fleksibel ophængning, der gør det lettere at frigøre husets vibrationer, mikrofonen fås i sort og nikkel. Den leveres i en simpel, skumforet papæske og leveres med et drejeligt stativ.

tlm-102 mikrofondiagram

Designet er meget stilfuldt og smukt med en sølvbjælke og et rødt Neumann-logo under kurven. Dens støjniveau er lidt højere end Shure-mikrofonens, men dette kan stadig siges at være et lavt støjniveau. TLM 102 har en afbalanceret lyd.

Hvilken er den bedste mikrofon?

Neumann-mikrofonen leverede en meget fin, rummelig lyd, det mellemste og dybe område var perfekt forståeligt og klart. Ved brug af musikinstrumenter producerede den mindre dybde end nogle andre typer mikrofoner, men den var stadig i stand til at producere levende, lys lyd. Korrekt placering af mikrofonen er meget vigtig, afhængigt af om du vil bruge den til instrumentale eller vokale optagelser. På trods af at det kun har et kardioidmønster, er TLM102 overraskende alsidig og slet ikke skamfuld sammenlignet med den dyrere mikrofon. Prisen er også billigere end Shure-mikrofonen, men da vi pakkede ud, savnede vi den opbevaringsetui, der fulgte med Shure-mikrofonen, men dette blev udeladt. Neumann har også en dyrere mikrofon, men TLM 102 producerede fremragende ydeevne i forhold til prisen.

Konklusion

KSM44A-studiemikrofonen er meget dyrere end Neumann, men takket være dens mange polære mønstre er den også meget mere alsidig at bruge. Det kan også bruges som en topmikrofon til scene-, vokal- eller instrumentaloptagelser, men hvis du ikke kan eller ikke vil bruge så mange penge på en mikrofon, bliver du heller ikke skuffet over Norman TLM 102, men husk at kardioidmikrofonen primært er designet til vokaloptagelser.

Husk, at hvis du vil oprette lydoptagelser eller musikblandinger i perfekt kvalitet, er det ikke nok at købe hi-fi- og lydprodukter i høj kvalitet. Hvis et studie har dårlig akustik, vil lydoptagelserne desværre også være af dårlig kvalitet. Efterfølgende justeringer og forbedringer ved hjælp af computersoftware er ikke tilstrækkelige til at sikre korrekt lydoptagelse. Det er vigtigt at håndtere refleksioner og stående bølger og sikre, at efterklangstiden er tilstrækkelig, og dette kan kun løses med akustiske elementer, der er specielt designet til at forbedre akustikken.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts