Monitor Audio Silver 200 AV12 højttaleranmeldelse

silver_200-højttaler-serie-ned

Monitor Audio er et britisk lydfirma, der har lavet højttalere, der kan integreres i stereo- og multikanalsystemer i mere end 40 år, fra entry-level til high-end produkter. Silver 200 AV12 2,5-vejs, basrefleks, gulvstående højttaler, den sjette generation af Monitor Audio Silver-serien, er den mindste af de tre gulvstående højttalere på ca. 20 kg.

Funktioner

monitor_audio_silver_200-AV12-altavoces-color-nogal

Den anbefalede forstærkereffekt er 60 til 150 watt, frekvensoverførslen er mellem 38 og 35.000 Hz, og en forgyldt tweeter og C-CAM subwoofer / mellemområde giver imponerende lyd. Keramisk belagte aluminium-magnesium (C-CAM) drivmotorer, ædle metaller fordampede høje radiatorer og specielle luftflowrefleksporte er specialdesignet af Monitor Audio og fokuserer på kvalitetslyd. Udvendigt er elegance og minimalistisk stil parret med den karakteristiske kompakte størrelse. Virksomhedens ingeniører har arbejdet med at indstille højttalerne, så der ikke er nogen signifikant forskel i ydeevne, uanset deres situation.

Den forskellige indstilling af subwooferne i de to separate akustiske kamre i højttalerhuset og den optimale deling af delefrekvenserne garanterer effektiv drift selv i de lavere frekvensområder. Fordi kun mellemfrekvenser krydser toner fra tweeter, forbliver lydbilledet nøjagtigt i alle situationer. Højttaleren leverer ydeevnen fra trevejssystemer og leverer på trods af det lille hus høje effektivitetsniveauer og omfattende lavfrekvent lyd.

Drev med robuste magnetiske systemer er i stand til en bred vifte af basforlængelser. Silver 200 leverer også enestående ydeevne, når den placeres tæt på en væg. Højttaleren kan også bruges med The Cinema Designer-software designet specielt til hjemmebiografer.
I tilfælde af Silver 200 opnås den bedste lyd, når ca. placer 50 cm.

Virksomheden brugte også en præcisionslaserscanner til at oprette højttalerbokse for at minimere resonanser, og de interne afstivere sikrer lav vibration og enhedens stivhed.

Dens strålende guld er lavet af anodiseret, keramisk belagt aluminium, magnesiumlegering. 25 mm tweeter er blevet opgraderet til renere, glattere og forvrængningsfri høje frekvenser, og en gitter er placeret foran den til beskyttelse. DCF-koblingsmekanismen mellem lydspolen og keglen er designet til at reducere forvrængning og opnå en klarere lyd. Subwooferen er lavet af stift, keramisk belagt aluminium-magnesium med en diameter på 133 mm.

Medlemmerne af Silver 200-serien har også et par refleksstik bagpå, der fremskynder luftstrømmen og reducerer turbulens – bevæger luft mere effektivt og hurtigt, hvilket resulterer i en stærkere baslyd. Takket være deres semi-sekskantede design er deres placering heller ikke noget problem. De producerer et omfattende lydrum. Dobbelt kabler er også mulige.

Kraft og moderne teknologi

Drevet af en 500 W klasse D forstærker og en stor sort 75 mm lydspole, siger Monitor Audio, at det giver mere strømstyring og lav forvrængning. Minimumfrekvensresponset er 20 Hz, det maksimale frekvensrespons er 120 Hz, RMS-udgangseffekten er 500 watt, DSP fungerer med digital signalbehandling. Den har også en USB-forbindelse.

Det tilbyder også tre EQ-indstillinger samt et topmonteret kontrolpanel, der gør det nemt at justere lavfrekvent lydstyrke uden at skulle justere det gennem forstærkeren hver gang. Monitor Audio tilbyder Silver 200 i fem farver: sort eg, valnød, rust hasselnød, naturlig eg og satinhvid, så alle kan finde en højttaler, der passer til deres smag.

Monitor Audio Silver 200 AV12 test

silver_200av12-farve roble

Vi prøvede højttalerparret i en mellemstor stue. Akustikken i rummet var ret fair, men loftet ville stadig have brug for et par diffusor frontpaneler for at gøre lyden virkelig perfekt.

Sølv AV12-højttalere blev testet med en Anthem-forstærker. Vi testede først højttalerne med hensyn til musikalsk lyd. Vi lyttede til Tony Bennett og Amy Winehouse’s duet Body & Soul. Dynamikken kunne have været bedre, og de høje frekvensfrekvenser ringede ikke med den forventede klarhed. Nøjagtighed og detaljer var derimod fint.

Vi ville også prøve højttaleren, mens vi så en film. Vi så fantasyfilmen Monster Hunter. Vi oplevede bestemte, stærke, rumlende basser, præcis og detaljeret lyd og fremragende surroundeffekt.

Konklusion

Meget præcis og detaljeret lyd karakteriserer Monitor Audio højttaleren. Det er også et godt valg til at lytte til musik og se film. Basen lød højt og tydeligt, surroundlyden var også ideel. Under vores lytteprøve fandt vi nogle mangler i dynamik og diskant. Højttalerens udvendige design er moderne, elegant og fås i forskellige farver. På grund af dens størrelse kan den placeres i mindre rum, selv tæt på væggen, forringes lydkvaliteten ikke. Komponenter af høj kvalitet blev brugt i produktionen, og der blev anvendt avancerede teknologier. Vi anbefaler det også til mindre og mellemstore værelser og hjemmebiografrum.
Når du vælger en højttaler, skal du overveje, hvor meget plads der er til rådighed for det, hvilket formål du vil bruge den til, og hvilke akustiske funktioner rummet har. Hvis vi ikke beskæftiger os med akustik, kan selv de bedste lyd- og hi-fi-enheder ikke levere maksimal ydelse.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts