Sonos One-højttalertest

Sonos One, den første Sonos smarte højttaler, der vises på audio-hi-fi-markedet i 2017. Hvis stemmestyring ikke er vigtig, kan du vælge den billigere Sonos One SL-model, der har været tilgængelig siden 2019 og er stort set det samme som One-højttaleren, kun uden indbyggede mikrofoner og support til lydassistent.

Funktioner

Sonos One-højttaleren har indbyggede musikstreamingfunktioner, er fugtbestandig, hvilket gør den ideel til brug i badeværelset eller haven. Det har også en Wi-Fi-forbindelse og en Ethernet-port. Ligesom Play: 1 er Sonos One drevet af et par klasse D-forstærkere. Fjernmark mikrofonarray giver intelligent lydoptagelse og støjreduktion.

Multirumssystem

Sonos One opretter forbindelse trådløst til andre Sonos-højttalere, så du kan udvide dit hjemmelydsystem.

To højttalere ad gangen

To Sonos One sammen i samme rum giver fremragende stereolyd; vi kan yderligere forbedre lydkvaliteten ved at tilføje en subwoofer til dyb bas.

Stemmekontrol
Kontroller Sonos-højttalere

Sonos One giver dig mulighed for at styre din musik med din stemme. Med Sonos-appen kan du styre al din musik på ét sted: Amazon, Spotify, Pandora, Apple Music, radio, podcasts og mere. Sonos One har en berøringsskærm.

Sonos One kan også placeres på en væg, et loft eller et højttalerfod. Dens lille størrelse er endda perfekt til placering på en bogreol. Den belyste LED sikrer, at vi altid ved, hvornår højttalermikrofonen fungerer.

Understøttede lydformater: MP3, AAC (uden DRM), WMA, AAC (MPEG4), AAC +, Ogg Vorbis, Apple Lossless, Flac musikfiler samt ukomprimeret WAV og AIFF. Strømforsyning: 100-240 VAC, 50/60 Hz. Mål: 119,70 mm x 161,45 mm, vægt: 1,85 kg.

Sonos One højttalere

Med hensyn til form og størrelse ser One næsten ud som Play-modellen. Den eneste signifikante æstetiske forskel fra Play: 1 er, at den grå højttalergitter på Play er blevet erstattet med en sort eller hvid gitter afhængigt af farven på den pågældende højttaler. Det smelter mere effektivt ind i dit miljø end dets forgænger. De tre knapper på Play: 1 er blevet erstattet af et berøringsfølsomt panel til Sonos One med små hvide lysdioder og symboler på den. Disse viser afspil / pause, mikrofon og visse indstillinger, mens hvide lysdioder indikerer, om stemmestyring er tændt. I modsætning til Play: 1 får One også en dedikeret parringsknap lige over Ethernet-stikket. Sonos ‘trådløse netværk er ekstremt pålideligt, så det er usandsynligt, at du støder på for mange problemer med din Wi-fi-forbindelse. Alexa og Google Assistant kan slukkes helt, hvis du ikke vil bruge det.

Sonos 1 højttalervittigheder

Alexa fungerer særdeles godt med meget enkel stemmestyring. Hvis du vil kontrollere musikken med lyd i andre rum, skal du bestemme, hvor (f.eks. “Alexa, spil Michael Jackson i soveværelset”), og One sender musikken til Sonos-højttaleren eller endda en ikke-Alexa-kompatibel Sonos også til en højttaler som PlayBar eller Play: 5.

Sonos One understøtter også Amazon Music med stemmestyring samt Spotify, Deezer, TuneIn, YouTube Music, Apple Music og Audible.

Ud over at afspille musik kan du indstille timere og alarmer, kontrollere vejret og føje varer til din indkøbsliste.

Det er værd at bemærke, at mens stemmestyring naturligvis er en af ​​hovedattraktionerne for One, kan vi selvfølgelig stadig bruge den som enhver anden Sonos-højttaler. Sonos ‘egen applikation forbliver den bedste med hensyn til brugervenlighed og stort set enhver streamingoplevelse, med AirPlay 2 og Spotify Connect også tilgængelige.

Lyden af ​​Sonos One

Vi testede højttaleren i et mindre rum, hvor akustikken endnu ikke var perfekt. I et lille, firkantet rum er det største problem ekko, så det er bydende nødvendigt akustisk at behandle vægge, loft og hjørner. Med dobbelt træmembranpaneler og brugen af ​​akustiske diffusorer kan vi forbedre lydproblemerne betydeligt. Det anbefales at placere basfælder i hjørnerne, så vi effektivt kan rette akustiske fejl selv i de mest problematiske områder. Uden ordentlig akustik lyder selv det bedste hi-fi-system ikke godt.

Vi testede også Sonos One i flere musikalske stilarter. Scenen var rummelig og imponerende nøjagtig. Lyden var naturlig og realistisk, stereolydbilledet var også godt.

The One producerede massiv bas, hvilket er en behagelig overraskelse for en højttaler af denne størrelse. Rytmen og dynamikken viste sig også at være ganske fremragende. Diskanten lød skarp og klar, nogle gange oplevede vi overdreven skarphed, men for det meste udstrålede den skinnende og subtil diskant.

Som med Play: 1 kan to Sonos kombineres for at skabe et stereopar, der kan fylde et rum.

Ikke overraskende kan du også bruge One som en surroundhøjttaler til Sonos Beam, Arc, PlayBase eller PlayBar-baserede systemer med eller uden en subwoofer. Sonos Amp giver dig mulighed for at oprette et 4.1-system med en phantom center-kanal fra en kablet fronthøjttaler.

Sammenfattende

Samlet set på trods af størrelsen på Sonos One er det overraskende godt, men ikke i stand til fremragende lyd, og stemmestyringen er en ekstra ekstra funktion. Prisen er også overkommelig. At konfigurere det var lidt besværligt.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts