Sonos Roam Bluetooth-højttaleranmeldelse

Sonos Roam er en af de bedste bærbare højttalere, du kan få, med kraftig lyd, robust design, god forbindelse og smart hjemmekontrol. Takket være sin muskulære basydelse er den også ideel til udendørs brug, men kan også bruges indendørs.

sonos roam højttaler anmeldelser

Roam registrerer, hvor vi er, og forsøger at skræddersy lyden til rummet med Trueplay-tuning; og med Sound Swap-funktionen kan du overføre lyden til den nærmeste Sonos-højttaler ved et tryk på en knap. Roam IP67-klassificeret er støv- og vandtæt, og forhåbentlig fjerner en softwareopdatering fejlen, som enheden ikke slukker automatisk, så hvis du ikke afslutter applikationer som Tidal eller Spotify, kan din højttaler hurtigt dræne.

Roam tillader 10 timers kontinuerlig afspilning på en enkelt opladning og bevarer sin opladning i op til 10 dage, når den ikke er i brug. For at genoplade kan du slutte Roam-højttaleren til Sonos ‘valgfri magnetiske trådløse oplader eller anden Qi trådløs oplader eller endda oplade højttaleren med det medfølgende USB-C-kabel. Roam’s kompakte størrelse passer komfortabelt hvor som helst. Den kan placeres lodret eller vandret.

Roam har både Bluetooth- og Wi-Fi-forbindelse, hvilket betyder, at den kan fungere som en bærbar højttaler såvel som en del af et multi-room Sonos-system samt en smart højttaler takket være Google Assistant og Alexa stemmestyring.

Bluetooth-højttalere under roaming

Takket være den automatiske skift kan du nemt navigere mellem Bluetooth- og Wi-Fi-forbindelser, så hvis du kommer udefra til indendørs, vil Sonos Roam, der tidligere er parret med din Bluetooth-enhed, oprette forbindelse til Wi-Fi uden at skulle tænde for tændes. Med Auto TruePlay indstiller højttaleren automatisk lyden til dit miljø, uanset om du bruger Bluetooth eller Wi-Fi.
På trods af sin lille størrelse (0,43 kg) leverer Roam kraftig lyd med enestående bas, selvom den mangler lidt af den rytmiske præcision, du forventer af en audiofilhøjttaler. Kraftig bas er praktisk, når du lytter til højttaleren udendørs, så omgivende støj ikke overvælder musikken.

Design

Længere og tyndere end Sonos Move kan den sammenlignes med en vandflaske, hvilket gør den meget nemmere at bære end sin forgænger og robust nok til at modstå vejrudsvingene. Sonos hævder at vare 30 minutter under vandet. (Vi turde ikke prøve dette, for på baggrund af vores tidligere erfaring siger producenter ofte, at graden af ​​vandmodstand for bluetooth-højttalere er meget generøs, men i virkeligheden har de vist sig at være mere drypbestandige.)

Roaming-højttalere

Den forreste del af højttaleren har et hvidt præget Sonos-logo; en LED over den angiver forbindelsesstatus for højttaleren, mens en LED i den anden ende angiver batteriets levetid.

Kontrolknapperne er på venstre side af højttaleren: lydstyrkeknapperne, afspil / pause-knappen og en knap til at tænde og slukke for mikrofonen. Tryk to gange på play / pause-tasten for at springe til det næste spor, eller tryk tre gange for at springe til det forrige spor.

Hvis du vil parre Roam med andre Sonos-produkter, skal du trykke og holde på afspil / pause-knappen for at oprette forbindelse til en anden Sonos-højttaler. Knappernes lette prægning gør dem mere taktile og nemmere at bruge sammenlignet med de berøringsfølsomme knapper oven på Sonos Move – og lettere at bruge for synshandicappede.

Sonos Roam, der fås i “Shadow” sort og “Lunar” hvid, kan prale af “præcisionskonstruerede” bikagegitre – men forvent ikke ægte 360 ​​graders lyd.

Højttalerplaceringen er fleksibel – Roam kan placeres vandret på ujævn grund for stabilitet eller lodret – optager mindre plads. Du kan også købe et trådløst opladningsstativ til Roam. Med hensyn til support til musiktjenester understøtter den AirPlay 2 på Apple-enheder, der kører iOS 11.4 og nyere, Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal, YouTube Music, 7Digital, Sonos Radio og mere. Gennem den samme S2-applikation.

Lyden af ​​Sonos Roam

Vi testede også Sonon Roam-højttaleren i vores indendørs kontor og udendørs. Samlet set var vi meget tilfredse med ydeevnen og lyden fra den lille højttaler, men vi ønskede at høre lidt mere fra de mellemste og lavere toner, da nogle af detaljerne gik tabt på grund af den kraftige bas; Derfor, hvis du bruger Roam indendørs, kan du justere EQ-indstillingerne for at øge diskanten. De akustiske egenskaber i de givne rum bestemmer selvfølgelig også lyden af ​​højttalerne.

I alle rum og kontorer anbefales det at behandle vægge og loft med lydabsorberende paneler og akustiske diffusorer for ideel lydbalance. Glem ikke gulvoverfladen, placer akustiske, tætvævede lydtætte tæpper for at undgå refleksioner. Forbedring af akustikken i rummet er meget nyttigt i ethvert rum, da selv de bedste og dyreste lydsystemer ikke lyder godt, hvis rummet gentages, eller der er for meget baslyd. I tilfælde af Sonos Roam fungerer de lave frekvenser meget godt udendørs, hvor der ikke er nogen vægge, som lyden kan springe tilbage, men indendørs kan bassen være lidt overstyret, hvilket forstyrrer den musikalske nydelse.

Sonos Roam mangler præcision og rytme på audiofile højttalere, men du kan ikke forvente en omfattende og perfekt lyd fra en højttaler i denne størrelse.

Transduceren i højttaleren konverterer det elektriske signal til en bølgeformet ændring i lufttrykket – lyden du hører – og denne bevægelse kræver plads såvel som plads inde i højttaleren for at bevæge så meget luft som muligt. Sonos ‘designere formåede at reducere størrelsen ved at gøre transduceren til en del af selve kabinettet og gøre højttaleren mindre, lettere og samtidig levere lydkvalitet. Sound Swap er en af ​​de bedste funktioner på Sonos Roam, der giver dig mulighed for at overføre musik fra Sonos Roam til den nærmeste tilgængelige Sonos-højttaler og omvendt. Vi prøvede Sound Swap parret med to Sonos One-højttalere og en Sonos Sub-subwoofer, og det fungerede glat. Som nævnt fungerer denne funktion også omvendt, så hvis du holder play / pause-knappen nede, overføres lyden fra en anden højttaler til Roam.

På trods af sit fokus på bærbarhed er Roam meget en del af Sonos-systemet, hvilket betyder, at du kan bruge det som en del af en multi-room lydopsætning eller parre to højttalere til stereolyd.

For at begynde at bruge Sonos Roam skal du oprette forbindelse til et Wi-Fi-netværk via Sonos S2-appen. Det tog kun få minutter at opsætte højttaleren.

Roam fungerer også med Google Assistant og Alexa stemmestyring, med stemmeassistenten efter eget valg kan du tænde for højttaleren, styre andre smarte hjemmeenheder, alt hvad du skal gøre er at oprette forbindelse til Wi-Fi.

Opsætning af Sonos Roam med Google Assistant er super let: Sonos-appen leder brugeren til Google Home-appen for at foretage indstillinger. Vi fandt ud af, at mikrofonerne var i stand til at optage vores lyd ganske tydeligt, selv når musikken spillede med et medium volumen.

Resumé

På trods af sin lille størrelse leverer denne højttaler kraftfuld ydeevne med fremragende bas. Højttaleren har to klasse H-forstærkere, en højeffektiv motor, som Sonos siger øger lydoutputydelsen og rækkevidden samt en fremragende centerhøjttaler og en tweeter. Mens lyden ikke fylder rummet så meget som den større Sonos Move, producerede Roam en af ​​de bedste lyde blandt de bærbare højttalere takket være det smarte design.

Sonos Roam kan let integreres i et eksisterende Sonos-system, en fremragende bærbar højttaler og meget kraftige basser, der er ideelle til udendørs lytning. Prisen er ret høj sammenlignet med andre bærbare højttalere, du kan også finde meget billigere på markedet. Mens lydpræstationen virkelig er meget god, kan basfrekvensen være for sårende, og rytmen kan være bedre.

Google Now eller Alexa kan kun bruges over en Wi-Fi-forbindelse, så vi kan ikke bruge disse smarte hjemmefunktioner via en Bluetooth-forbindelse.

Skrevet af Róbert Polgár