Vi har testet Sony STR-DH590 5-kanals AV-modtager!

Vi testede Sonys nyeste avancerede AV-modtager, STR-DH590. Med denne modtager har Sony gjort et godt stykke arbejde med at tilbyde en god enhed med de nødvendige funktioner til en overkommelig pris.

Sony-STR-DH590 AV-mottagare

STR-DH590 er en 5.1-kanal modtager (den har to subwooferudgange, men håndterer dem uafhængigt) med Dolby TrueHD- og DTS-HD Master Audio-dekodning og indbygget DSD-dekodning. Producenten lover 145 watt ved 6 ohm, 1 kHz, 0,9 procent THD, der kører en kanal.

DH590 er i stand til fuld 4K / 60p 4: 4: 4 signalbehandling med understøttelse af 3D, HDR10, HLG og Dolby Vision.

Sony har forladt netværksfunktionerne indbygget i mange dyrere AV-modtagere end denne model – og tilbyder dermed enheden til en meget bedre pris. Så forvent ikke ekstra funktioner som AirPlay, Chromecast og DTS Play-Fi eller funktioner som Spotify, Pandora, TIDAL og TuneIn. Den har kun en Bluetooth 4.2-forbindelse.

Ikke overraskende har STR-DH590 for en entry-level model et slankere design end en gennemsnitlig AV-modtager – mindre og lettere end for eksempel Onkyo TX-RZ900.

Frontpanelet fås i et simpelt, men elegant design i børstet sort med to knapper til input og lydstyrke, en hovedtelefonudgang og en lang række sorte knapper til forskellige opgaver (højttaler til / fra, FM-tuning, valg af lydtilstand , Bluetooth, Pure Direct-tilstand osv.), Har en mellemstor LCD-skærm.

Bagpanelet har en beskeden mængde input, fire HDMI 2.0a-indgange med HDCP 2.2 og en enkelt HDMI 2.0a-output med Audio Return Channel.

HDMI-indgange 1 og 2 er mærket Media Box og BD / DVD, som nøjagtigt angiver kildetyperne. Vi parrede modtageren med en Sony UBP-X800M2 Blu-ray-afspiller og spillede også musikindhold fra en computer og iPhone 8 via Bluetooth. Det var let at parre Bluetooth-enhederne med modtageren (der er en parringsknap på fjernbetjeningen), og forbindelsen forblev stabil efter parring.

Bagpanelet har også en koaksial og en optisk digital lydindgang samt fire stereolydindgange, to subwooferudgange og en FM-antenneindgang. En enkelt type A USB-port er tilgængelig til at drive den tilsluttede mobilenhed, men den understøtter ikke afspilning af medier.

Zejména pro AV-receptor Sony

Højttalerne kan tilsluttes med et par femvejs monteringspæle til de vigtigste venstre / højre kanaler, men kun små fjederklip er tilgængelige for de andre tre kanaler. Vi testede AV-modtageren med et par Dynaudio Confidence 60 stationære højttalere.

DH590-installationsprocessen er ekstremt enkel. Efter tilslutning af højttalere, kilder og display, valg af det ønskede sprog på modtageren, giver skærmmenuen dig præcise instruktioner om, hvordan du tilslutter det medfølgende mikrofonkabel til at køre Sony DCAC auto setup.

fjernbetjening dh590

Når du åbner hovedmenuen, vises en sort-hvid OSD med fem indstillinger: Se (for at vælge HDMI-kilde), Lyt (for at vælge lydkilde), Nem opsætning (for at køre den oprindelige opsætning igen), Lydeffekter (til vælg lytmetilstand), og derefter højttalerindstillingerne.

Fjernbetjeningen har også en Options-knap, der tilføjer nogle ekstra funktioner til værktøjslinjen: Pure Direct til / fra, Lydfeltvalg, Nattilstand til / fra, Dual Mono og AV Sync. Du kan justere højttalerstørrelsen / niveauet, HDMI-indgange, vælge digitale lydindgange, bas og diskant, udføre AV-synkronisering og HDMI-indstillinger såsom ARC. Som standard er alle fire HDMI-indgange indstillet til Standard, men for at sende det fulde 4K / 60p 4: 4: 4 HDR-signal skal BD / DVD og Media Box være indstillet til Forbedret.

Ydelse af Sony STR-DH590

Til musik tilbyder DH590 direkte 2-kanals stereo- og flerkanalslydtilstande samt DPL II Music, Enhancer (for at forbedre filer af lavere kvalitet) og tilstande som Hall, Jazz og mere. Testen blev udført i en stue, hvor diffusorakustiske paneler blev placeret på væggene og lydabsorberende loftspaneler hængt ned fra loftet, hvilket sikrede korrekt akustik. Styring af rummets akustik er afgørende for den ideelle lyd. Absorptionspaneler med diffusor-To i et produkt udfører to funktioner på samme tid, da det sikrer optagelse af dybe lyde og den rette lydspredning i rummet.

Vi startede testen med Martin Garrix og Bono & The Edge’s sang-Vi er folket. Sony producerede nøjagtig og klar lyd med ordentlig dynamik og surround sound. Han styrede lydene ordentligt, selv ved højere lydstyrker.

Vi fortsatte prøven med sci-fi-filmen Replicas fra 2018. DH590 AV-modtageren har både fremragende 3D- og HDR10-funktioner.

Ulempen ved det

Lyden af ​​Sony DH590-forstærkeren kan virke lidt for ru og sprød for nogle, så hvis du kan lide den bløde, varmere lyd, er denne enhed muligvis ikke noget for dig. DH590 klarede sig også godt med stationære højttalere, men måske endnu bedre, når den blev brugt med boghyldehøjttalere og subwoofere i et mindre rum.

Denne modtager kan ikke afspille high definition-indhold direkte via USB- eller netværkslydstreaming. High-definition-indhold skal afspilles via en anden kilde, såsom en SACD-afspiller eller DAC.

Der er ingen netværk, IP-kontrol eller andre specielle kontrolindstillinger såsom RS-232. Det er virkelig designet til et et-værelses system, der kan styres med en universel fjernbetjening.

Andre mærker har lignende modeller til lignende priser. Denon AVR-S540BT og Yamaha RX-V385 femkanaler er også udstyret med Bluetooth (ingen netværkstjeneste) og HDR10 / Dolby Vision / HLG-funktioner. Begge er udstyret med en USB-indgang, der understøtter high-definition lydafspilning, og Denon er også udstyret med en ekstra HDMI-indgang.

Onkyo tilbyder ikke en femkanalsmodel, men prisen på den nye 7,2-kanals TX-SR383 AV-modtager er reduceret af producenten. Dog mangler Dolby Atmos og DTS: X-afkodning og Dolby Vision-understøttelse. Ligesom DH590 mangler den netværksfunktionalitet.

Dom

For et 5.1-kanals HT-system kombineret med en bogreol eller gulvstående højttalere kan en Sony AV-modtager være det ideelle valg. Det er meget let at opsætte, let at bruge og understøtter vigtige AV-teknologier. Hvis du vil have en enhed med enkle og grundlæggende funktioner til en god pris og uden behov for ekstra funktioner, så er denne køber bare for ham. Vigtigst er det, at STR-DH590 ikke sparer på ydelse, så vi bliver ikke skuffede over dette område. Men hvis man insisterer på de ekstra funktioner i dyrere AV-modtagere, skal du vælge en anden model i stedet.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts