Sony STR-DN1080 hjemmebiografmodtagertest

Sony STR-DN1080-modtageren har fantastisk lyd, slagtøj og dynamisk ydeevne. Vi oplevede utrolige detaljer, naturlighed, rumlig effekt.

Design

STR-DN1080 har fået et ret klumpet og velbygget sort hus. Frontpanelet har en håndfuld genvejstaster, en sømløs lydstyrke og inputskive og et forenklet display, som du kan læse med et øjeblik. Dette er en brugervenlig modtager. En af de største forskelle i udseende i forhold til den tidligere model er størrelsen, som vi ikke engang ville lægge mærke til, medmindre vi satte modtageren ved siden af ​​sin forgænger. 1080 er lidt mindre end 1070.

Selvom Sonys modtagere har været bulldoglignende i det sidste årti, er nyere modeller lidt mindre slående. Designet af STR-DN1080 er ret blokagtigt og solidt.

Det er heller ikke noget problem at bruge den lette plastfjernbetjening takket være de logisk placerede knapper. Desværre har fjernbetjeningen ikke baggrundsbelysning, hvilket er en stor nok ulempe for en hjemmebiografforstærker. Sony har brugt komponenter af høj kvalitet og avancerede teknologier til fremstilling af modtageren. En transformer med høj kapacitet og vakuumovertrukket intern ledning sikrer kraftfuld bas.

Andre funktioner i Sony STR-DN 1080

Test Sony-STR-DN1080

Den har en effekt på 165 W, vejer 9,7 kg og måler 430 x 156 x 331 mm.

Det kan ikke kun afspille Dolby Atmos -lyde op til en 5.1.2 -højttalerkonfiguration, men det understøtter også det nyere DTS: X -format. HDMI 2.1 understøttes ikke, men alle seks HDMI -indgange på bagpanelet er HDCP 2.2 -kompatible og understøtter fuld afspilning af 4K HDR -indhold. Det er værd at bemærke, at “1 video” -indgangen er den eneste, der ikke understøtter hele 4: 4: 4 specifikationen for undersampling – det gør alle andre HDMI -indgange. Der er også to HDMI -udgange, en håndfuld standardindgange, en enkelt optisk og koaksial indgang og en USB -port til opladning af din smartphone.

STR-DN1080-internet

Modtageren kan afspille op til 24-bit / 192 kHz filer i alle populære formater og kan også afspille native dual DSD-filer via HDMI og USB. Faktisk er to af HDMI -indgange (BD / DVD og CD / SACD) optimeret til den bedste lydkvalitet.

“Phantom Surround Back” giver dig mulighed for at simulere konfigurationen af ​​syv højttalere med kun fem højttalere. Med S-Force PRO Front Surround 2-højttaleren kan du oprette et virtuelt surround-lydfelt, hvilket også gør det til et glimrende valg til mindre rum. DSD anvender pulstæthedsmodulation som en kodningsmetode til lydopbevaring, som giver mulighed for naturlig, analog lyd, derudover er et stort dynamisk område og frekvensoverførsel over 100 kHz en stor fordel. STR-DN1070 understøtter DSD (Direct Stream Digital) native afspilning.

De mest populære streamingtjenester er også tilgængelige-Bluetooth, AirPlay, Chromecast og Spotify Connect er alle indbygget i STR-DN1080. Forstærkerens DLNA-rating betyder, at du kan afspille musikfiler i høj opløsning fra enhver NAS-enhed eller bærbar computer på det samme netværk. Og lad os heller ikke glemme multirumssystemet: Du kan slutte forstærkeren til andre kompatible Sony-produkter ved hjælp af Music Center-appen (tidligere SongPal).

Du kan også styre det med din stemme via Google Home Smart Speaker. Du kan bruge Google Home til at indstille receiveren som din standard musikafspiller.

Sony STR-DN1080 DCAC EX-kalibreringssystemet bruger en plastisk stereomikrofon med et ret usædvanligt udseende. De fleste modtagers autotuning-systemer bruger en monomikrofon, så vi håbede, at STR-DN1080’s opsætningsresultater ville være bedre end gennemsnittet.

Som en del af den automatiske justering af STR-DN1080 kan du vælge mellem fire kalibreringstyper.

Prøve

Rumkorrektionssystemet alene er endnu ikke i stand til at opnå perfekt lyd. Fuld manuel justering tager normalt mindre tid at bruge kalibreringssystemet, end der kræves for at korrigere automatiske justeringsfejl. Det er meget vigtigt at behandle vægge, vinduer og gulvoverflader i dit hjemmebiograf eller musikrum med akustiske paneler. Teststedet var et biograflokale med korrekt akustik, hvor dobbelt lædermembran lydabsorberende paneler og diffusorer blev placeret på væggene, og akustiske gardiner blev placeret foran vinduerne. Et tykt, synkende akustisk tæppe blev lagt på gulvet.

Vi prøvede også modtageren, mens vi lyttede til musik og så film, og det skuffede ikke. Vi parrede Dali Oberon med 5 højttalere. Vi fik detaljeret, rummelig og dynamisk lyd. Denne modtager har vundet priser i tre år i træk, hvilket afslører meget. Sony STR-DN1080 tilbyder alle de funktioner, en moderne modtager kan have brug for-musik i flere rum, Chromecast-streaming, AirPlay, Dolby Atmos og masser af 4K-kompatible indgange. Lydkvaliteten er fremragende, især til film. Brugergrænsefladen er let at følge og er parret med en venlig fjernbetjening. Da vi prøvede Sonys tidligere model, STR-DN1070, var lyden ens, selvom vi følte, at STR-DN1080 lød lidt klarere og STR-DN1070 mere omfattende.

Konklusion

Denne AV -modtager tilbyder ekstremt god kvalitet til en meget overkommelig pris. Jeg kunne virkelig godt lide lyden, især efter at vi annullerede den automatiske indstilling og justerede den manuelt efter vores egne behov. Sony tilbyder fremragende hjemmebiograf og musik og alle de funktioner, du har brug for. Mens vi så filmen, følte vi, at nogle dele var flade, men det var allerede en hårkløvning. Fjernbetjeningen kunne have en baggrundsbelysning, og vi ville have udholdt endnu mere omfattende lyde.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts