Studio akustik – måde at opnå perfekt lyd på

Talentet, viden, de professionelle teknikker gives
men musikken lyder kun godt i vores eget studie?

Akustik giver en løsning i sådanne tilfælde. Med den akustiske behandling, der udføres af en professionel, kan vi opnå kun at høre lyden fra højttalerne i optagelserne og ikke rumets akustik. Fri for ekko og forvrængning.

Hyppige problemer:

De fleste af os begynder at lytte til musik ved at købe det perfekte udstyr.

Dette fungerer i et stykke tid, men når vores viden og erfaring øges, ser vi mere og mere vores mangler. Vi bemærker, at det, vi hører, ikke er nøjagtigt, hvad der er i optagelsen. Lyden forstyrres af ekkoerne, basens kvalitet forværres af de stående bølger, der næppe kan forhindres, eller hvis musikken kun lyder godt i vores eget studie.

Lad os teste.

Vælg 3 eller 4 cd’er. Tag dem med dig som referencediske og afspil dem i rum med forskellige akustiske egenskaber. Du vil opleve, at du hører anden lyd i et mindre rum end i et rummeligt rum. Det er anderledes igen i et tomt rum og i et rodet rum.

Den samme disk lyder anderledes, hvis der er mange glasoverflader i det rum, hvor du spiller den, og også hvis væggene er lavet af beton eller gipsplader – bare for at nævne de mest almindelige eksempler.

Hvad tyder på, at akustisk dæmpning kan være nødvendig i vores studie?

Hvis du oplever, mens du lytter til referencediskene, at basen eller høje frekvenser lyder højere eller mere støjsvag, end du hørte dem før i studiet. Hvis du næppe hører bestemte lyde og / eller musikinstrumenter, eller de lyder højere, kan akustisk dæmpning være nødvendig.

Dårlig akustik bør ikke afskrække os fra at lytte til musik.

I de fleste tilfælde beskyldes højttalerne eller lydkortene for den dårlige lyd, eller softwaren er mistænkt som en potentiel fejlkilde. Imidlertid er erfarne fagfolk enige om, at der ikke findes perfekt højttaler og højttalersystem.

En person, der netop er begyndt at lave musik, kan hurtigt lære, hvilke mærker der er mest udbredt, hvilke der betragtes som fine. Så hvis vi vælger blandt dem – og placerer dem ordentligt i studiet – er det meget sandsynligt, at det ikke er op til musikinstrumentet, hvis vi ikke kan opnå den ønskede lydoptagelse på trods af adskillige forsøg.

Hvordan kan vi forbedre lyden?

Nu hvor vi er opmærksomme på, at det rum, hvor vi lytter til musik, har større indflydelse på lyden, end vi troede tidligere, kan vi begynde at arbejde
på løsningen. Du har helt sikkert hørt om de berømte og erfarne lydteknikere, der kan registrere de akustiske fejl i ethvert rum inden for en kort periode.

Efter at have hørt på de velkendte numre fra deres referenceoptagelser, føler de straks, hvad de har brug for at fokusere på, når de arbejder i et givet studio for at producere lyd i høj kvalitet, når de spiller den i et hvilket som helst studie i verden.


Den dårlige nyhed er, at der er meget få mennesker, der har sådan talent, derfor må vi uden den rette rutine lede efter en anden løsning. For at producere en musik, der lyder på samme måde i ethvert andet rum, som vi optog den i studiet, har vi brug for akustisk behandling.

De vigtigste trin i akustisk dæmpning

Reducer sideekko – anvendelse af basabsorberende systemer på væggene højre og venstre fra lyttepositionen.
Akustisk dæmpning i loftet og gulvet – primært i værelser med stort gulvareal eller lille højde, men det er også vigtigt i tilfælde af hjem
teatersystemer. Væg bag skærmene – bas forbedres markant ved den akustiske behandling af dette område.

Dæmpning af bagvæggen eller påfør diffusorer til et klart stereobillede.
Basfælder – adskillige steder for den klarere bas

Under den akustiske behandling identificerer vi de akustiske afvigelser i studiet ved at udføre akustisk måling på stedet. Vi tilbyder også løsninger til anomalierne ved anvendelse af akustiske paneler. Vi kan tilbyde dig at installere de nødvendige akustiske paneler i studiet, mens du måler rumakustikken trin for trin.


På denne måde kan du løbende overvåge forbedringen af ​​lyden.
I modsætning til D.I.Y. løsninger eller installation af forkert valgte emner, der blev købt på internettet eller nogle andre webshops, der ikke beskæftiger sig med akustisk måling, men kun sælger akustiske paneler, der er ingen overraskelse eller skuffelse hos os. Vores klienter får nøjagtigt, hvad han eller hun hørte på stedet.

Kategorier: videnbase