Sammenstød mellem Rode NT1-A og AT2035 studiemikrofoner!

Et af de vigtigste udstyr i lydoptagelsesstudier er mikrofonen. Du kan vælge mellem flere typer mikrofoner, afhængigt af hvilket formål du vil bruge dem til. Vi sammenlignede Rode NT1-A og Audio Technica AT2035 mikrofoner i vores seneste test.

Om mikrofoner

En mikrofon er en elektroakustisk konverter, der omdanner luftbårne vibrationer til elektriske signaler. Mikrofonens membran, når den er i kontakt med lydbølger, genererer små vibrationer og omdanner dette til elektriske signaler. Opfindelsen af mikrofonen er opkaldt efter Alexander Graham Bell, den første kulmikrofon blev opfundet i 1876 af Thomas Edison.

Kardioide egenskaber

Mikrofonsensoren er hjerteformet, deraf navnet. Cardiod-mikrofoner er følsomme fra én retning, så de kan filtrere ekstern støj godt ud.

Rode
Rode NT1A studiemikrofon

RODE-mikrofoner blev grundlagt i 1967 af Henry og Astrid Freedman. De er baseret i Australien. Virksomheden designer og fremstiller mikrofoner og tilbehør. Deres mikrofoner bruges i professionelle studier og hjemmestudier på scenen til film- og videoformål og bruges også til overheadscene, tromme, fodtromme, vokal- og korlyd. De har også eksporteret til USA i mere end 25 år, og siden 1998 er deres produkter blevet eksporteret til mere end 30 lande. NT1-A-mikrofonen vandt også Editor’s Choice Award i 2004 som verdens støjsvage mikrofon! Dens støjniveau er kun 5 dB, hvilket er virkelig imponerende. Frekvensområdet er 20 Hz til 20 kHz, impedansen er 100 ohm. Signal / støjforholdet for aluminium, robust metallydenhed er 4,5 dB. Den har et integreret Rycote Lyre vibrationsdæmper og det bedste dobbeltlags metalfilter.

Det maksimale lydtrykniveau (SPL) er 13 stk. Rode NT1-A er en kardioid mikrofon, hvilket betyder, at den transmitterer lyden foran den og således effektivt adskiller baggrundsstøj og rummets egen lyd. Ekstremt følsom mikrofon, så det er absolut nødvendigt at udelukke enhver baggrundsstøj! Producenten giver 10 års garanti på mikrofonen, hvilket afslører en hel del om dens kvalitet.

Akustisk behandling er vigtig!

I studierne vil lydoptagelserne kun være af god kvalitet, hvis vi tager os af den akustiske behandling af rummet. Selv lyd og klar lyd kan opnås ved hjælp af lydabsorberende og diffust akustiske paneler. Selv hvis vi udstyrer vores studie med det bedste og dyreste lydudstyr i verden, vil lyden af ​​det indspillede materiale i mangel af ideel akustik være skuffende. Vi er ikke overbeviste nok om at understrege vigtigheden af ​​akustisk behandling! NT1-A er kendetegnet ved et bredt dynamisk område, klare lyde og detaljer. Vi oplevede ekstra livlighed i vokalen, hvad angår instrumenterne, følte vi, at denne skarphed var overdreven. Vi kunne høre en populær, smuk lyd. Balanceret mellemklasse, luftig, lys diskant blev observeret.

AT2035
Mikrofon AT2035

Audio Technica blev grundlagt i 1962 af Hideo Matsushita. AT2035-mikrofonen, som vi testede, er ligesom Rode en kardioid kondensatormikrofon med stor membran, frekvensresponsen er mellem 20 Hz og 20 kHz, det maksimale lydtrykniveau er 148 dB, og signal / støjforholdet er 12 dB. Den har XLR-udgange. Fås med vibrationsdæmpende mikrofonholder og basfilter. Fremstillet af massivt metalmateriale. For det japanske instrument havde vi en dynamisk, præcis lyd, og vokalen og instrumentalmusikken lød også klar og smuk.

Begge mikrofoner blev testet under de samme betingelser. Fordi de er kardioidmikrofoner, også kendt som frontmikrofoner, bruges de primært til liveoptagelser. De er blandt de mest almindelige mikrofoner, hvis eneste ulempe er, at hvis de placeres for tæt på kilden, vil de farve de dybere frekvenser, hvorfor deres placering er meget vigtig. Lyder og lyde fra siden og bagsiden filtreres fra. Teststedet var et lydoptagestudie, der var ca. 20 kvadratmeter stort. Studiens akustiske forhold var optimale med bredbåndselementer og lydabsorberende og diffuserende akustiske paneler på væggene og et lydisoleret gardin foran vinduet.

Dom

Begge mikrofoner er af høj kvalitet med fremragende dynamik og lyd. Vi sætter Rode som vinder, for selvom prisen er højere end AT2035, giver producenten også 10 års garanti, en indbygget vibrationsdæmper og et XLR-kabel til produktet. Dens største fordel er helt klart den minimale selvstøj, hvilket gør den næsten unik blandt lignende lydprodukter. Vi anbefaler det primært til vokal. I tilfælde af mikrofoner er akustisk håndtering af studiet vigtigt, ellers vil følsomme mikrofoner også opfange uønsket baggrundsstøj, hvilket resulterer i dårlig lydkvalitet.

Similar Posts