SVS SB16 Ultra Subwoofer anmeldelse

Den USA-fremstillede, lukkede, aktive subwoofer blev testet i et veldesignet filmrum. Udseendet er æstetisk og moderne. Det har en blank sort finish, afrundede kanter og et firkantet frontdisplay, der er ekstremt synligt fra 15 meter væk, men kan dæmpes eller endda slukkes, hvis det distraherer. Takket være det lukkede, stabile MDF-hus er vibrationer meget minimale. Udstyret med en glasfiberkompositkegle af plast beskytter et stålgitter højttaleren, hvilket er en meget praktisk, men ikke alt for god løsning.

Subwoofer SVS-SB

Overfladen på det blanke hus er ret delikat, så det skal håndteres med omhu og opmærksomhed. Enheden på 55 kg, 40 cm har en effekt på 1.500 watt og en maksimal effekt på op til 5.000 watt via MOSFET-kredsløbet. Sådan høj ydeevne var påkrævet, fordi luftstrømmen inde i de lukkede højttalere kunne reducere ydeevnen, så designingeniørerne måtte komme med en løsning for at kompensere for lydproblemerne forårsaget af lavt lydtryk.

Kraft lukket i en kasse

SVS-subwoofere

Class D Sledge forstærker fungerer med en 50 MHz signalstyringsprocessor. Dette er vigtigt at nævne, fordi SB16s primære mål ikke er at udstråle bølger, der knuser vægge, men at formidle udsendelseslydene tydeligt, forståeligt og detaljeret. Forstærkerne er fremstillet i Canada.

Frekvensoverførslen er mellem 16-460 Hz. Takket være de 4 ferritmagneter i aluminiumsstøbekurven, den 20 cm diameter pendulspole og den varmebestandige NOMEX-pille er forvrængningen ekstremt lav. Størrelsen på pendulspolen er bemærkelsesværdig, da 50 mm pendulspoler er blevet brugt før, i tilfælde af SB16 er denne spole 200 mm, og der anvendes også enorme ferritmagneter, hvilket gør lyden meget mere stabil, afbalanceret og klar. 200 mm pendulspolen kræver bestemt enorme magneter. Alvorlig kraft kræves for at bevæge den fast, næppe ophængte membran. SB16 Ultra subwooferen har et lukket system, så luften, der strømmer i den, modstår faktisk membranen.

SB16 fjernbetjening

Fjernbetjeningen er på størrelse med et kreditkort. Subwooferen har også gummifødder for at forhindre ridser i gulvet. På trods af at subwooferen har fået et rigtig solidt hus, er det værd at overveje at placere en granithøjttalerpude under subwooferen og de andre højttalere eller endda oven på dem, hvilket fuldstændigt reducerer eventuelle resonanser.

SVS lyder selv de laveste, dybeste områder uden forvrængning. Subwooferen har en lang række indstillinger, også takket være den parametriske EQ.

SB-16-EQ applikation

I dag er det næsten en grundlæggende forventning blandt lyd- og hi-fi-fans at også have kalibreringssoftware til rådighed for højttaleren. Dette er ikke anderledes for SVS-subwooferen. Du kan også justere filtertilstande, frekvensrespons, lydstyrke, fase med softwaren. Denne applikation kan også betjenes via en mobiltelefon, men du kan også foretage indstillinger ved hjælp af den infrarøde fjernbetjening.

Selvfølgelig kan rumkalibreringssoftware alene ikke løse problemerne i et ubehandlet rum med dårlig akustik, hvorfor det er vigtigt at behandle vægge, lofter og vinduesoverflader i værelserne med de rigtige akustiske produkter. Hvis lyden er ideel i et rum, kan rumkalibreringsprogrammerne virkelig fungere effektivt.

SB16-Ultra bageste

Det er virkelig nemt at installere og opsætte, det medførte slet ingen problemer. Balanceret stereo XLR og ubalanceret stereo RCA-indgange og -udgange, et 12 V-triggerstik er placeret på enheden. Hvis du vil filtrere bassen fra hovedhøjttalerne, anbefales det også at bruge en stereoforstærker eller en surroundprocessor med en indbygget subwoofer. Mobilapplikationen kører også på Android- eller iOs-enheder, selvfølgelig har subwooferen også en Bluetooth-forbindelse. Op til flere SB16 Ultra-enheder kan styres på samme tid. Du kan også indstille musik- og filmtilstande.

Lyd

Vi testede først subwooferen, mens vi så en film. Vi så eventyrfilmen King Arthur- Legend of the Sword, der blev udgivet i 2017. Kombineret med Dynaudio Contour 60 højttalere og Denon AVC X8500H hjemmebiografforstærker fungerede SVS subwooferen godt. Mens vi så filmen, oplevede vi en meget naturlig, klar lyd. Placeret midt i handlingerne gav subwooferen med sin intense smukke og afbalancerede lyd og ideelle bas os en nøjagtig, dynamisk og detaljeret oplevelse.

Vi testede også subwooferens ydeevne inden for musikområdet. Vi lyttede til Metallicas sang Master of Puppets. Dynamikken og nøjagtigheden såvel som detaljen viste sig at være helt perfekt. For højere bas hørte vi dog nogle lydproblemer. Ydelsen og lyden kunne have været endnu mere perfekt til de øvre baslyde.

Dom
SVS-SB16-Ultra-subwoofer-Main-Picture-300x200

SB16 Ultra subwooferen kan være et godt valg for enhver hjemmebiograf eller musikfan. Takket være den respektable størrelse og effektforstærker og DSP-processor kan den levere selv de laveste, dybeste lyde uden forvrængning. Forvrængningsfri drift sikres også af det lukkede MDF-hus. Det udvendige har en rigtig flot, blank klaverlakfinish. Den lakerede overflade er imidlertid delikat og viser fingeraftryk. Selvfølgelig har det også et nyttigt og letindstilleligt rumkorrektionsprogram. Ved hjælp af en applikation, der kan downloades, og som også kan styres via en mobiltelefon, har vi en bred vifte af indstillingsmetoder. Displayet kan læses meget godt, selv fra en større afstand.

Stålristen, der beskytter højttaleren, er praktisk, men ikke æstetisk. Vi fandt nogle lydfejl i høj bas, den øvre bas kunne forbedres yderligere og forbedres. På den negative side vil vi nævne de store, tunge størrelser og den ret høje pris. Sammenlignet med sin forgænger har der ikke været nogen væsentlig ændring i kvaliteten, men samtidig er prisen blevet meget højere. Mens SB16 ikke er perfekt på alle måder, fortjener den en podiumfinish blandt sine konkurrenter på markedet.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts