Lydisolerende materialer:

En oversigt over de bedste lydisolerende materialer

Der er ingen tvivl om, at sjælen ved lydisolering og ordentlig akustik ikke kun ligger i form, men også i design. Kernen i det hele er bedst givet ved korrekt brug af materialer. Det nytter ikke noget at have et omhyggeligt konstrueret lydisoleret panel, hvis det er lavet af det forkerte materiale. Det er derfor værd at gennemgå materialerne der er af enestående betydning inden for korrekt akustik og lydisolering.
Ingen af ​​de lydisolerende materialer fungerer perfekt alene

Hemmeligheden bag den mest effektive lydisolering ligger i, at panelerne er samlet af forskellige lag – de absorberer ikke kun lyden men fordeler den også ordentligt på overfladen. Derudover er der hyppigt behov for, at disse paneler har et salonagtigt udseende. Det meste af lydisolering kan være nødvendigt ikke kun i studier, men også i boliger, biografer og forskellige værksteder og mødelokaler. Derudover er behovet for tilstrækkelig lydisolering i vores eget hjem meget større i dag, da udviklingen af ​​den private sfære i disse dage er blevet stadig vigtigere. Paneler, der fungerer godt i selv sådanne hjem, skal være både stilfulde og praktiske. Det er dog ikke lige meget, hvilke materialer der bruges. Det følgende er en liste over de mest almindeligt anvendte lydisolerende materialer for at hjælpe dig med at vælge de rigtige stykker på en virkelig forståelig måde. Uanset om det er paneler, tæpper eller andet tilbehør, kan vi træffe et dårligt vælg hvis vi ikke kender materialer godt nok.

Akustisk silke og bomuld

Foto-300x164

Disse er blandt de mest alsidige lydabsorberende materialer. Begge er i stand til at absorbere lyde af betydelig intensitet gennem deres specielle træning. Væsentlige materialer ikke kun til direkte isolering af vægge, men også til fremstilling af forskellige isoleringspaneler og lydabsorbenter. Takket være deres brugervenlige egenskaber er begge også perfekte til at skabe paneler, der ikke kun er ekstremt effektive, men lige så æstetisk tiltalende. Selv for paneler, der står sig som kunstværker i sig selv. Foringen af ​​sådanne paneler er stort set akustisk læder eller stenuld. Akustisk læder kan derimod også bruges som yderbetræk. Dens tætvævede materiale gør det muligt at absorbere lyde pr. membran. Derfor kan det bruges som et vigtigt råmateriale til dybe lydabsorberende membraner. Ved hjælp af akustisk læder laver de også basfælder, der næsten helt er i stand til at absorbere dybe lyde. Styrofoam og akustisk skum alene kan kun absorbere høje toner – i modsætning til akustisk silke.

Fyrretræ

kæbe

Fyr er faktisk et af fællesnavnene for almindelig fyr. Vi taler om en meget kendt træsort, som er et meget populært industritræ. Den er hårdere end gran eller lærk, men har fyrets lette og letformelige egenskaber. Det foretrækkes, fordi det er slidstærk træsort, men alligevel let at forme. Dens typiske anvendelser er inden for møbelindustrien og gartneri. De færreste ved dog, at fyrretræ også har fremragende lyddæmpende egenskaber. Det skyldes for dens typiske harpiksindhold, som sammen med træfibre fungerer som en slags lagdelt, naturlig lydabsorbent. Udover at være en fantastisk lydabsorber giver den også en fremragende æstetisk oplevelse. Et godt udseende er ofte meget vigtigt i et lydisoleret panel. Uanset om du vil lydisolere et musikstudie eller et værelse i et familiehus, giver paneler med fyrretræsbeklædning eller diffusorer helt i træ et moderne, specielt og unikt look i enhver type rum.

PES og bomuldsblanding
Verdunkelungsvorhang-Kat.-263x300

PES er et forkortet navn for polyester, som når det blandes med bomuld, er et glimrende råmateriale til fremstilling af akustiske gardiner. Tætvævede tekstiler er fremragende til at standse og absorbere lyden ved vinduer. Takket være bomuldsfiberstrukturen blødgør den ikke kun men forhindrer også genlyden. Og PES giver tilstrækkelig fleksibilitet og dræning.

 

Lydisolerende materialer omfatter læder og imiteret læder

Lædervarer-300x212
imiteret lædervarer

Et af de bedste lydisolerende materialer efter bomuld er naturligt læder. Tekstillæderversionen er dog meget mere almindelig på grund af den billigere prisklasse. Det ændrer dog ikke noget ved egenskaberne som ægte læder repræsenterer inden for lydisolering. På den ene side dæmper kunstlæderets tekstilfibre lyden på lignende måde, og på den anden side bruges kunstlæder i premium kvalitet til lydisolering. Derfor er der ingen kvalitetsforskel mellem dem, de udviser højst en vis forskel med hensyn til holdbarhed – så det er ikke tilfældigt, at ægte læder er meget dyrere. Takket være dets naturlige udseende og omkostninger for fremstilling plus dets holdbarhed og lang levetid, kan du regne med høje priser for det. Du kan vælge fra ovenstående, hvis du ønsker at implementere kvalitetslydisolering.

DK

Similar Posts