Viser alle 30 resultater

Hvilken Acoustikplader bruger vi?

Før du vælger det rigtige Akustikplade til dig, er der en række faktorer, du skal overveje. For vægabsorptionspaneler omfatter disse:

 • udseende (form, farver),
 • materiale,
 • vægt,
 • specifik placering,
 • muligheden for montering på en bestemt overflade,
 • pris,
 • tilgængelighed
 • og mange andre faktorer.
 • En af de vigtigste parametre, og faktisk den vigtigste, er ikke blevet nævnt, nemlig lydabsorptionen. Men hvad er lydabsorptionsmængde?

Det er en parameter, der beskriver visse materialers lydisolerende egenskaber. Det er et mål for et givet materiales (i vores tilfælde akustikplader) lydabsorptionseffektivitet. For at undgå fysiske kompleksiteter anvender de enkelte virksomheder individuelle klasser.

Hvorfor er vores paneler bedre end andre producenters produkter?

Vores akustikplader er bedre, fordi vi har valgt den tætte og bedste lydabsorberende foring. Det er også meget vigtigt, at vi bygger det lydabsorberende materiale ind i en hård og stærk træstruktur. Der er et stort udvalg af farver til alle vores produkttyper.
Næsten alle akustikplader, eller diffusorer, lydabsorberende gardiner kan også tilpasses efter mål.

Typer af akustikplader væg

 • Der findes mange forskellige typer af akustikplader på markedet. De har alle det samme mål for lydkomfort, men forskellige egenskaber. Her vil vi præsentere dig for de mest almindelige typer af akustiske plader, så du kan sammenligne dem og vælge den type, der passer bedst til dine behov.
 • Lydabsorbenter – De bruges til at holde forstyrrende støj udefra væk fra fastgørelsespunktet. De blokerer en meget høj procentdel af lyden.
 • Membraner – Akustiske membraner er ansvarlige for at dæmpe dyb lyd.
 • Diffusorer – De bruges til at sprede lyden. De åbner rummet op og renser lyden.

Hvad er akustiske plader til vægge?

Den allestedsnærværende støj i vores omgivelser er et voksende problem. Vi mener naturligvis ikke kun støj fra trafik, entreprenørmaskiner eller forbipasserende fly. Støj er overalt: i hjemmet, på kontoret. Fra vores ører og fremad bliver vores nervesystem konstant bombarderet med lyde. Den første og grundlæggende faktor i denne henseende er en korrekt udformning af bygninger: huse, fabrikker, kontorer. Det er den vigtigste faktor for at minimere støj: hvordan og hvilke materialer der skal bygges med. Naturligvis, men hvad med gamle bygninger og rum? Her er vi heller ikke tabt.
Den enkleste og mest effektive løsning er lydisolerende akustikplader. Sådanne paneler har lydisolerende egenskaber, som gør det muligt at bruge dem til at reducere støj. Men har alle akustikplader de samme lydisolerende egenskaber? Der er mange forskellige akustikplader på markedet, hvad skal du overveje, når du vælger?

Hvad er lydabsorberende paneler?

Lydabsorberende akustikplader eller akustikmoduler er materialer, der generelt består af en træramme og lydabsorberingselementet indeni. Dette lydabsorberende materiale er efterfølgende beklædt med en tæt silke eller læder.
– Panelerne forbedrer rummets akustik ved deres høje lydabsorption.
– Disse paneler skal monteres på væggen eller loftet.
Panelerne bør ikke forveksles med lydisolering i hjemmet eller på arbejdspladsen. I sidstnævnte tilfælde skal væggene, gulvet eller loftet behandles, så lyden ikke kan slippe ud. Akustikplader bidrager til at forbedre lydkvaliteten ved at blokere for lave, mellemste og høje frekvenser.

Hvor skal panelerne placeres?

Dette spørgsmål er meget vigtigt. Akustikplader kan monteres næsten overalt, f.eks. på døre, lofter eller vægge. Placeringen afhænger af den planlagte brug af rummet. Hvis det er et professionelt miljø, er det tilrådeligt at have en vis erfaring med at installere disse paneler. Hvis du ønsker at lydisolere et optagestudie, skal du installere panelerne på bestemte steder. Det er nødvendigt at identificere de punkter, hvor lyden vil blive reflekteret. Hvis du på den anden side ønsker at reducere forstyrrende lyde inde i et rum, skal du sætte paneler på døren for at blokere lyd, der kommer udefra, og også bruge paneler på væggene. Hvis du ønsker at reducere ubehagelig lyd fra oven, skal du sætte dem på loftet.

Hvordan skal panelerne fastgøres?

Nogle modeller er nemme og enkle at installere, du skal bare bore et hul i væggen og hænge det akustiske panel op som en billedramme. Dette kan være nyttigt i små rum, hvor du ønsker at dæmpe indkommende lyde, men i optagestudier eller steder, hvor du ønsker at gå mere professionelt til værks, skal du følge andre retningslinjer, hvoraf nogle kan anvendes derhjemme:
– Det vigtigste er at vide, hvor man skal placere dem.
– Når vi kender disse punkter, skal vi måle og markere den nøjagtige placering af panelet.
– Bor et hul i væggen, og sæt derefter en robust dyvel i det.
– Hæng derefter det akustiske panel op på væggen.

Typer og anvendelser af akustikplader til loftet

Akustikplader til lofter er lige gode til lyd- og varmeisolering. Dette skyldes dets særlige strukturelle sammensætning (porøsitet, tæthed). Lydisolering af rum er en vigtig faktor. Selv om mange mennesker ikke er opmærksomme på det, gør de det ikke bevidst. Støj er en del af hverdagen. Konstant udsættelse for støj lægger en betydelig belastning på nervesystemet. Urolige nætter, distraherede dage. Det er uvægerligt resultatet. Og ekko er i sagens natur forstyrrende, selv når man ser en film eller lytter til musik. Så det er en af de positive ting, der følger med brugen af et panel. Men det er ikke det hele!

Hvad er funktionerne i dets anvendelighed?

Loftpaneler er ekstremt nemme at installere. For det meste borer du et hul i væggen og hænger det op som et billede. Når panelet er monteret på væggen, danner det en porøs overflade. Da producenten indkapsler panelet, er udseendet absolut iøjnefaldende. Der findes utallige farvenuancer og teksturer.
Akustikpaneler til loftet med gavnlige varmeisoleringsfaktorer er en stor bonus i dag. Ud over det faktum, at det gør termisk regulering meget lettere og mere effektiv, er der et andet vigtigt positivt aspekt: Det kan også øge temperaturen på væggene. Dette kan gøre opvarmning af interiøret endnu mere økonomisk. Den konstante, stabile og optimale termiske fornemmelse skaber et miljø, hvor hverdagen er betydeligt mere behagelig.
Det fås i færdige størrelser, mens installationen ikke kræver nogen ekspertise. Loftpanelet har også en dekorativ funktion. I dette tilfælde er dette ikke den primære egenskab, der fortjener opmærksomhed. Der er dog ingen tvivl om, at en af nøglerne til langsigtet tilfredshed er skabelsen af et behageligt miljø. Dette omfatter et behageligt syn for øjnene.

Kunstnerisk vægbeklædning

Hvad er typerne af loftpaneler?

Der findes tre hovedtyper af akustiske plafondplader. Bredbåndsversionen anses for at være den mest økonomiske. På den ene side er dens anskaffelsesomkostninger lave. På den anden side kan den prale af fremragende termiske og akustiske isoleringsegenskaber. Og installationen er problemfri.
Men installationen er lige så let for membranloftpaneler og diffuser loftakustikplader.

Hvilke andre grupperinger er der?

De forskellige typer paneler kan kategoriseres efter typen af beklædningsmateriale. Den funktionelle version er logisk nok ansvarlig for lyd- og varmeisolering. Den kan være fremstillet af komprimerede mineralfibre, akustikbomuld og træ.
Disse akustikplader er en kombination af to-i-en-varianter. Dekorative og funktionelle på samme tid!

Hvad betyder forbedret akustik?

En hørbart bedre medieforbrugsoplevelse. Både kvaliteten af at lytte til musik og se en film kan ændre sig positivt. Dette kan virke som en marginal fordel, indtil den første erfaring tilsidesætter denne opfattelse. For den hørbare forandring er enorm!
Desuden kan ekko reduceres. Lydisolering betyder ikke kun, at naboens samtaler og knirkerier ikke bliver overhørt. Det er ikke kun indad, at lydene ikke kan trænge så let indad, men også udad. Det betyder, at rummets intimitet og hygge kan bevares bedre end nogensinde før.