Viser alle 11 resultater

Hvilke typer basfælder findes der?

Bredbånds- og membranbasfælder er de mest almindelige lydabsorbere.
De adskiller sig fra hinanden ved deres udformning og materiale.
Bredbåndsbasfælder er fyldt med akustisk vat, der er indbygget i en stærk træstruktur. Denne bomuld vejer 90 kg/m³. Den er derefter dækket af en meget tæt akustisk silke. Denne silke tillader ikke støv at trænge igennem. Disse Bass Trap kan laves i trapezform og kubisk form. Begge former passer perfekt ind i et hjørne af rummet.
En anden type basfælder er lydabsorberen med membranlydabsorption. Også her skelner vi mellem 2 typer:

Den ene er lydabsorberen med lædermembran.

Denne Bass Trap er beklædt med et kunstlæder med høj tæthed. Dette kunstlæder har en luftspalte under sig, så der er intet, der forhindrer læderet i at ryste. Den dybe lyd, der bevæger tungt læder, reducerer lyden under 600 Hz i høj grad.

En anden membranløsning er træmembranen.

Denne type basfælde er også meget populær. Den fungerer efter samme princip som lædermembranen, bortset fra at den kan absorbere lidt mere bas, men kun under 200Hz. Grunden til dette er, at træmembranen kun lader lyde under 200Hz passere igennem. Ligesom læder- og træmembranen anvendes naturligvis den samme træstruktur og det samme lydabsorberende materiale bag træmembranen som i bredbåndsbass-traps.
Hvorfor er for meget bas et problem?

Basfælden er et af de vigtigste elementer i den akustiske behandling.
For meget bas kan få efterklangstiden til at stige under 150 Hz. Resultatet er forvrænget bas, hvilket forringer oplevelsen af at lytte til musik eller se en film.

Hvordan hjælper basabsorberende membraner med at forbedre akustikken?

Vægge, lofter og hjørner kan ikke absorbere dybere lyde. I stedet reflekterer de dem. Bassfælder med membraner er effektive til at dæmpe baslyde selv i de laveste områder. De er effektive fra helt ned til 30 Hz. Dette optimerer også de stående bølger i rummet. Resultatet er en klarere, mere dynamisk, realistisk og mere fængslende bas.

Hvorfor er vores Bass Traps bedre end andre basabsorbere?

Kun porøse materialer med en tæt struktur er egnede til at absorbere dybe lyde. Vi bruger kun sådanne materialer ved fremstillingen af vores paneler. Træ- og kunstlædermembraner, akustisk uld er den bedste kvalitet, du kan bruge, så det er fremragende til at absorbere dybere lyde.
Letvægtscelleskum eller svampematerialer er derimod slet ikke i stand til at absorbere baslyde.

Fra hvor mange hertz er membranbasfælder effektive?

Membran Bass Traps fås med enten en træ- eller kunstlædermembran.
Bassfælder med træmembran dæmper lave frekvenser mellem 30 og 200 Hz, og bassfælder med kunstlædemembran dæmper lave frekvenser mellem 30 og 600 Hz.

Hvordan fungerer bass traps med membran?

Bass-traps dæmper den lyd, der rammer deres overflade, ved at vibrere. De dæmper ikke kun den lyd, der kommer ind i rummet, men også den lyd, der kommer tilbage ud af væggen. Det er derfor tilrådeligt at flytte ikke kun kantpanelerne, men også hjørnepanelerne et par centimeter væk fra væggen. Det skyldes, at dybe lyde vil bevæge sig langs væggen og prelle tilbage igen. Så hvis du trækker panelerne længere væk fra væggen, kan du fordoble den lyd, der allerede bevæger sig.

Hvor kan hjørnepaneler bruges mest effektivt?

Nøglen er at behandle hjørnerne, foran og bag lyttepositionen med basfælder. Det er værd at stable panelerne oven på hinanden for at fordoble effekten. Der er tidspunkter, hvor du ønsker at behandle rummet fra gulv til loft med basfælder. Dette ville naturligvis være ideelt. Men størrelsen på hjørnepanelerne passer ikke altid, hvis du stabler flere oven på hinanden. I dette tilfælde skal du bede os om en tilpasset størrelse for at få lavet den øverste Bass Trap. Dette vil skabe en perfekt flugtende hjørneelement-søjle.
Placer også dybe lydabsorberende paneler på loftet. Enten bredbånds- eller membranpaneler.
Hvis det er muligt, skal der være mindst 10 cm mellem væggen og basfælden. Dette vil fordoble absorptionen af lyde under 200 Hz.

Hvis du bestiller det, har bagsiden af panelerne forborede huller, så de nemt kan monteres på væggen eller loftet.
Fordi de er tykke nok i 11-12-23cm versionen er de meget stabile og vil stå op til gulvet. Disse mål er for panelerne.

De kan også bruges som dekorativt boligtilbehør.

Æstetisk design er et vigtigt aspekt i produktionen af basfælder.
Næsten alle kan finde et panel i en stil, der passer til deres rum. De fås i mange forskellige farver og størrelser, med diffuserfronter eller fotoprint.

I hvilken type rum anbefales det at bruge basfælder?

Bass-traps med membraner anbefales til studier, hjemmebiografer og stuer, hvor god akustik er vigtig, og hvor efterklangstiden er for lang, eller de høje frekvenser er for dæmpede.