I vores stadig mere støjende verden er det en stadig større udfordring at skabe et roligt opholdsrum. Heldigvis er det ikke en umulig opgave, for nogle gange er et par gode idéer alt, hvad der skal til for at fjerne stressfremkaldende støjforurening fra vores omgivelser.

Lydabsorption vil være løsningen!

Lydabsorberende elementer kan være specielt udviklede akustiske produkter, men hjemmelavede løsninger kan også hjælpe, hvis du bor eller arbejder i et støjende, travlt område. Det er mere stressende at koncentrere sig i et støjende kontor end i et stille og roligt miljø, så arbejdseffektiviteten kan forbedres ved at eftermontere lydisolering.

Lydisolering med en baldakin

Da akustik ofte er aspektet af bygninger, der er mindst tænkt over, er det ikke overraskende, at de fleste bygninger har ubehagelige akustiske egenskaber, som heldigvis kan forbedres efterfølgende, f.eks. ved hjælp af facadevægge. Det er fremragende med hensyn til lydabsorption, men ulempen er, at det er ret arbejdskrævende. Når det drejer sig om renovering af et hjem, er det bestemt værd at overveje denne mulighed. Selv om det er effektivt, er det også vigtigt at huske på, at det fylder meget, da der er 8-10 cm glas eller stenuld mellem de bærende elementer.

med lydabsorption

med lydabsorption

Med lydapsorption mod støjforurening

Du kan ikke kun beskytte dig mod støj udefra ved at lydisolere vægge, gulve og lofter og installere moderne vinduer og døre, men du kan også installere lydabsorberende materialer indendørs.

Hexagon-panel-sofa-hurtig-300x300

Lydabsorberende elementer kan være meget forskellige. De forhindrer lydrefleksion og reducerer ekko, hvilket øger komforten betydeligt. Bløde materialer, lydabsorberende og varmeisolerende gardiner og akustik-tæpper kan bruges til at beskytte mod lydsmog. Traditionelle versioner er også tilstrækkelige, men hvis du vil maksimere deres lydabsorberende fordele, kan du også købe akustiske gardiner og tæpper. Sidstnævnte kan naturligvis også bruges som vægmonterede lydabsorberende tæpper. De er også en omkostningseffektiv løsning til at tilpasse indretningen. Der findes et uendeligt antal variationer.

Står i vejen for lydens udbredelse

Store rum giver lyden mulighed for at flyde frit, hvilket er en stor fordel i en koncertsal, men ikke så meget i en kontorbygning. Brug om muligt skillevægge eller skillegardiner. Skærme ser ikke kun godt ud, de er også lette at flytte, så de kan placeres hurtigt og nemt. En bogreol eller et arkivskab med store bøger kan også blokere uønskede lyde og reducere deres intensitet i nogen grad.

Lydisoleringspaneler

Fotoakustiske paneler ..- 300x200

Det ligner et kunstnerisk udført maleri, men det er meget mere end det, og dets hemmelighed ligger i dets konstruktion. Den består normalt af flere bløde dele. Du kan hænge den hvor som helst, hvis du ønsker at bryde lydvejen i et større rum. Det fås i en lang række farver og former og kan varieres frit for at skabe helt unikke løsninger, der også kan forbedre rummets design. Selv i soveværelset kan den hænges op omkring sengen som en baldakin. Effekten vil være mærkbar med det samme. Det vil gøre din hvile meget mere afslappende. Men du kan også isolere dig selv fra uønskede lyde, der er rettet mod dig, mens du arbejder. Hvis vi lytter til noget afslappende musik, mens vi arbejder eller slapper af, vil det være meget mindre sandsynligt, at den spredes rundt i rummet, så vi ikke forstyrrer andre med vores aktiviteter.

Isolering af støjkilden bør ikke glemmes

På et kontor eller endda i dit hjem er der mange maskiner, der udsender forskellige former for støj, når de kører. Hvis det er muligt, bør vi forsøge at placere dem så langt væk som muligt fra stederne hvor vi bruger det meste af vores arbejdstid. Printere, fotokopieringsmaskiner og makuleringsmaskiner kan også omgives af lydabsorberende materialer, hvilket kan give gode resultater.

Stilfuld lydabsorption

Møbler spiller også en vigtig rolle i forbindelse med lydabsorption i interiøret, da de kan blokere uønsket støj og neutralisere eller sprede den, afhængigt af deres egenskaber. Det er ikke kun møblernes design og polstring af siddepladserne, der spiller en vigtig rolle for at skabe et behageligt akustisk miljø, men også møblernes materiale. Det gælder især for træmøbler. Fyrretræ, eg og sort valnød er ikke kun flotte, men har også fremragende lydabsorberende egenskaber. Du kan glemme alt om ineffektive og grimme løsninger som f.eks. styroporplader, æggekartoner og plastiksvampe. De ser ikke kun klodset ud, de gør også tingene værre, da de ikke er effektive til at fjerne lydsmog.

Et stort klædeskab kan også være et alternativ til lydisolering, da det absorberer lydvibrationer. Desuden er det ikke en ekstra omkostning, da det kan findes i alle husstande. Den skal placeres mod væggen ved siden af rummet hvorfra støjen kommer. En bogreol er stadig et godt alternativ, men en velindrettet billedvæg kan også være med til at gøre en støjende nabo mere udholdelig på en hyggelig måde.

De fleste af de ovennævnte idéer er meget enkle og billige at gennemføre. Det er naturligvis op til os selv at afgøre, hvor meget vi vil gøre med støjforurening. De bedste resultater opnås ved at rådføre sig med en professionel, der udformer et lydabsorberende system ved hjælp af særlige instrumenter og akustiske målinger.

DK

Similar Posts