I vores stadig mere støjende verden er det en stigende udfordring at skabe et stille opholdsrum. Heldigvis er det ikke en umulig opgave, for nogle gange er endda nogle gode ideer nok til at udelukke stressfremkaldende lydsmog fra vores miljø.

Lydabsorption vil være løsningen!

Lydabsorberende elementer kan være akustiske produkter designet specielt til dette formål, men hjemmelavede løsninger kan også hjælpe meget, hvis du bor eller arbejder i et støjende, travlt område. På et støjende kontor er det meget mere stressende at koncentrere sig end i et stille, roligt miljø, så arbejdseffektiviteten kan også øges med eftermontering af lydisolering.

Lydisolering med frontvæg

Da de akustiske aspekter ofte er de mindst overvejede, når der er tale om bygninger, er det ikke overraskende, at de fleste bygninger har ubehagelige akustiske egenskaber, som heldigvis kan forbedres efterfølgende, for eksempel ved at bruge frontvægge. Den er fremragende i forhold til lydabsorption, men ulempen er, at den er ret arbejdskrævende. Hvis det er tid til at renovere dit hjem, bør du bestemt overveje denne mulighed. Selvom det er effektivt, skal det ikke overses, at det kræver plads nok, fordi glas eller stenuld er 8-10 cm tykt mellem understøtningerne.

Med lydabsorbering mod lydsmog

Ikke alene kan vi beskytte mod støj udefra ved at lydisolere vægge, gulv, loft og montere moderne døre og vinduer, men vi kan også placere lyddæmpende materialer indendørs.

Hexagon-panel-sofa-hurtig-300x300

Lydabsorberende betræk kan være ekstremt alsidige. De forhindrer refleksion af lyde, reducerer ekkoet, hvilket markant øger følelsen af ​​komfort. Vi kan beskytte mod lydsmog med bløde materialer, lydabsorberende gardiner og akustikmåtter. Traditionelle udgaver er også velegnede, men vil du have mest muligt ud af dem i forhold til lydabsorption, kan du også få akustikgardiner og tæpper. Sidstnævnte kan naturligvis også bruges som væglyddæmpende måtter. Derudover er det en omkostningseffektiv løsning til personliggørelse af boligindretning. En uendelig mængde variation er tilgængelig.

Lad os stoppe spredningen af ​​lyde

De store rum giver fri lyd, hvilket især er gavnligt for en koncertsal, men ikke så meget i en kontorbygning. Hvis det er muligt, anbefales det at bruge rumdelere eller rumdelere. Skærmene ser ikke kun godt ud, de er nemme at flytte, så de hurtigt og nemt kan placeres, hvor du vil have dem. En reol eller et arkivskab fyldt med større bøger forhindrer også uønskede lyde og reducerer deres lydstyrke noget.

Lydisolerende paneler

Fotoakustiske paneler ..- 300x200

Det ligner et kunstnerisk udført billede, dog meget mere end det, og dets hemmelighed ligger i dets struktur. Det består normalt af flere bløde stykker. Den kan ophænges hvor som helst, hvis vi ønsker at bryde lydens vej i et større rum. Den fås i en lang række farver og former, den kan varieres frit, så der kan skabes helt unikke løsninger, som også kan forstærke rummets design. Den kan endda hænges rundt om sengen som en himmelseng i soveværelset. Effekten vil kunne mærkes med det samme. Det gør resten meget roligere. Men vi kan også isolere os fra de uønskede lyde, der rettes mod os, mens vi arbejder. Hvis vi lytter til en form for afslapningsmusik, mens vi arbejder eller slapper af, vil den være meget mindre spredt inde i rummet, så vi ikke bliver forstyrret af andre med vores aktiviteter.

Isolationen af ​​støjkilden bør heller ikke glemmes

Der er mange maskiner på et kontor eller endda i vores hjem, der udsender forskellige lyde under drift. Hvis det er muligt, så prøv at placere dem så langt væk fra det sted, hvor du er mest på arbejde. Printeren, kopimaskinen og makuleringsmaskinen kan også være omgivet af lydabsorberende materialer for fantastiske resultater.

Lydabsorbering med stil

Møbler spiller også en vigtig rolle i intern lydabsorption, da det også forhindrer uønsket støj og neutraliserer eller spreder det afhængigt af dets egenskaber. Ikke kun møblernes design og sofaens betræk spiller en vigtig rolle for at skabe behagelige akustiske forhold, møblets materiale er også vigtigt. Dette gælder især for træarmaturer. Fyr, eg og sort valnød er ikke kun prangende, men har fremragende lydabsorberende egenskaber. Ineffektive og grimme løsninger som styrofoampaneler, æggekasser og plastiksvampe kan glemmes. Ikke alene ser de akavede ud, de gør endda situationen værre, da de ikke er i stand til at fjerne smog’en.

Et stort klædeskab absorberer kun lydvibrationer, hvilket også kan være et alternativ til lyddæmpning. Derudover betyder det ikke en ekstra omkostning, da det kan findes i enhver husstand. Den skal placeres ved siden af ​​væggen, der støder op til det rum, hvorfra støjen høres. I den henseende er en bogreol stadig et godt alternativ, men en sofistikeret billedvæg kan også være med til at gøre en støjende nabo mere intim.

De fleste af de nævnte ideer er ekstremt nemme og billige at implementere. Det er selvfølgelig op til os, i hvor høj grad vi vil gøre mod stemmesmog. De bedste resultater kan opnås ved hjælp af en specialist, som bruger et specielt instrument til at designe lydabsorptionssystemet ved at udføre akustiske målinger.

Kategorier: Blog