Vi testede Velodyne Digital Drive Plus 18 subwoofer!

Et medlem af Velodyne Digital Drive Plus-serien er en aktiv, DSP-styret referencesubwoofer. Med Digital Drive Plus-teknologi kan du automatisk justere lydstyrken, skifte, fase og integrere i lydsystemet. Velodyne-ingeniører har udviklet subwoofere i næsten tre årtier. Kontrollen overvåger og kontrollerer keglens bevægelse næsten 16.000 gange i sekundet og holder forvrængningerne under 0,5%, hvilket er ret ekstraordinært. Dens forstærker er mere end 95% effektiv og bruger næsten al sin magt til at producere dybe lyde. På denne måde spilder du slet ikke energi på noget, hvilket bidrager til en længere levetid.

velodyne-dd-plus højttalere

Alle subwoofere i Digital Drive Plus-serien har enorme 1250 watt og 3.000 watt dynamisk effekt. Og det avancerede 8-bånds EQ Plus-program giver ikke kun lav forvrængning, men også den mest nøjagtige bas. Med denne software er det meget let at integrere subwooferen i dit lydsystem. Takket være deres ekstremt lave frekvensrespons er de i stand til virkelig imponerende effekt. Subwooferens frekvensrespons kan kalibreres automatisk eller endda manuelt med 8-bånds parametrisk equalizer tilsluttet computeren via USB-porten.

Digital Drive Plus 18-model

Velodyne-Digital-Drive-Plus-18-subwoofer-neger

Takket være højeffektivitetsklasse “D” effektforstærker kan subwooferen producere op til næsten 3.000 watt udgangseffekt. det digitale High-Gain Servo-kredsløb minimerer forvrængninger ved prøveudtagning og kalibrering ved de allerede nævnte 16.000 gange i sekundet.

Subwooferen, 8-bånds Auto EQ Plus og DSP-rumakustisk korrektionssystem er i stand til præcise justeringer ved hjælp af et mikrofon automatisk kalibreringsprogram. Hvad der virkelig er et stort skridt fremad med denne subwoofer er, at ikke kun enhedens indstillinger kan foretages digitalt, men også kalibreres manuelt fra en computer. Dette giver os mulighed for at foretage indstillinger endnu mere præcist og endnu mere personlig.

Der er et omskifteligt LED-display på forsiden af ​​subwooferen, der angiver lydstyrke- og fasevalgfunktionerne, som kan styres med den infrarøde fjernbetjening. Velodyne-subwooferen har også en nattilstand og en dynamisk begrænsningsfunktion. Den store kurvmotor af støbejern, den enorme, ekstremt stærke magnet, Kevlar-subwoofer med en diameter på 460 mm, rammen af ​​trykstøbt aluminium og Rohacell-kompositkegler samt det stabile, stive, dobbeltlag MDF-hus garanterer også resonansfri, ren, Høj ydeevne.

Panelspårare Velodyne DD-18

For hurtig og præcis membranbevægelse er enheden udstyret med en stor 6-lags viklingsspole. Crossover er justerbar, frekvensoverførslen er mellem 14,4 Hz og 12 Hz, subwooferen vejer 64 kg, har symmetriske og asymmetriske XLR / RCA, LFE (Low Frequency Effect) indgange og en mikrofon samt RS232 indgange og udgange. Der er også en 12V udløser, Ethernet-port, S-videostik og USB-port på Digital Drive Plus 18. En aluminiums køleplade og en ekstra kondensator sikrer, at enheden ikke overophedes under drift. Indersiden er foret med polyfyldning for at reducere resonans. Den forvrængningsfri lyd fremmes af de koniske sidevægge. Fås i sort, ibenholt, satin, kirsebær og valnød. Energy Recovery System resulterer i 95% effektivitet. Det maksimale lydtryk er 121 decibel.

Fordele og ulemper ved en aktiv subwoofer

Det aktive subwoofer-system består af et filter, en forstærker og en højttaler. Aktive subwoofere fungerer meget godt i automatisk tilstand og kræver ikke nødvendigvis andre indstillinger, men det afhænger også i høj grad af prisen på subwooferen. Subwoofere, der producerer virkelig god kvalitetslyd, falder normalt i et højere prisklasse.

Samlet set kan det siges, at lyden er jævnere med aktive subwoofere, og at bassområdet lyder bedre. Derudover har de aktive subwoofere en række indstillinger for at producere endnu mere præcis lyd.

Test af lyd
Velodyne-DD-18-subwoofer-Avant

Subwooferen blev testet i et filmrum, hvor vi kunne teste subwooferens ydeevne med Pioneer SC LX-901 forstærker og det førsteklasses Harman Kardon Citation Tower-højttalerpar. I det ikke for store rum blev basfælder anbragt i hjørnerne for at undgå den ubehagelige forstyrrende overvægt af dybere lyde.

I 2019 blev krigshandlingsfilmen Midway udgivet i biografer, så vi startede prøven. Velodyne producerede nøjagtig, klar lyd og kraftig bas, i kampscener følte vi virkelig, at vi også var på stedet, vi havde en naturtro og rumlig lyd. Vi fandt ud af, at ved hjælp af den manuelle EQ kunne vi foretage mere ideelle og nøjagtige indstillinger, så vi faktisk kunne kalibrere subwooferen til rumets og lydsystemets egenskaber.

Vi prøvede også instrumentet inden for musik. Vi lyttede til Kygo / Miguels nuværende sang Remind me to Forget. Vi var tilfredse med stereolyden, men dynamikken var ikke altid tilstrækkelig, vi savnede musikken lidt i subwooferproduktionen.

Sammenfattende

Velodyne-subwooferen er i stand til at levere forbløffende intens og klar bas, vi oplevede ikke nogen forvrængning ved højere lydstyrker. Alt i alt kan det lyde realistisk og klart, men vi var ikke helt tilfredse med dynamikken, så vi anbefaler at se film i stedet. Det er bedre at vælge en anden enhed til at lytte til musik. En anden ulempe er, at den vejer meget og gør det meget vanskeligt at flytte subwooferen. Prisen er også ret høj, ikke alle har råd til det. Der er for mange indstillings- / kalibreringsindstillinger, som kan være forvirrende. Den manuelt justerbare EQ er dog en stor fordel, da den giver os mulighed for at integrere subwooferen endnu mere præcist i vores eksisterende lydsystem.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts