Vi har testet NAD T787 AV-modtageren!

NAD-mærket blev kendt i 1970’erne. Det blev købt af et canadisk firma i 1999, men fortsætter med at stræbe efter at bevare NAD’s detaljer og unikke stil.

Funktioner

FORSTÆRKER NAD-T787

Det udvendige design af 7-kanals forstærkeren er kendetegnet ved enkelhed og æstetik med en stor lydstyrkeknap på frontpanelet. Der er ikke et hængslet låg, der skjuler endnu flere kontrolknapper skjult bag. Det store display er meget let at læse, menusystemet er klart og gennemsigtigt. Knapperne er ret følsomme, selve enheden er ret stor og tung med sine 25,2 pund. Forstærkerens effekt er 200 Watt pr. Kanal, 8 Ohmon. Takket være det modulære design kan den udvides yderligere med HD-lyd, High End Audio, Video, 3D, HDMI-udvidelse og High End-videomoduler.

PANEL T787

Stikkene er forgyldte, signal-støj-forholdet er 93 decibel, og frekvensoverførslen er mellem 20 Hz og 20 kilo Hz. Den er udstyret med en AM / FM-radiomodtager, syv HDMI-indgange, tre-komponent video og fire S-videoindgange samt 3-3 optiske og koaksiale digitale indgange. Det har også et hovedtelefonstik og syv kanaler og to subwooferudgange blandt forstærkerens funktioner. Vi gemmer os bag et fremspringende panel og finder en anden A / V-indgang. Den har 3D, 1080p / 24-understøttelse samt Dolby True HD, Dolby Digital Plus, DTS HD-dekodere, og AV-modtageren har også en multirumfunktion. Den automatiske højttalerindstilling og målemikrofonen er også blandt forstærkerens funktioner. Det fungerer med en stor toroidetransformator.

Audyssey-program

Inventilationssystem OVER

Vi har også opdaget XM, iPod-porte, og selvfølgelig kan vi bruge Audyssey MultiEQ XT-kalibreringssystem med denne enhed. Vi kan foretage indstillingerne ved hjælp af målemikrofonen. Takket være EARS-surroundtilstand kan den konvertere stereokilder til multikanaler, og i direkte tilstand kan den transmittere ikke-digitale, analoge signaler som f.eks. Fra pladespillere eller phonoforstærkere. Det er ekstremt let at opsætte og forårsagede ingen problemer.

To fjernbetjeninger er inkluderet i T787. Den ene bruges til at styre den anden zone, basen har en stor fjernbetjeningsbaggrundsbelysning, der, når vi tager den i hånden, lyser næsten øjeblikkeligt op. Du kan også kontrollere, hvor længe den lyser. Det fungerer med fire AA-batterier, batterierne i batterirummet rasler lidt. Ellers passer fjernbetjeningen meget godt i hånden, den har logisk arrangerede knapper på den. Indstillingerne i rumkalibreringssoftwaren var ret nøjagtige. Dette var også en behagelig overraskelse, fordi ellers rumkorrektionsprogrammer alene ikke kan foretage perfekte indstillinger, da de primært måler lydtryk, og de ikke i tilstrækkelig grad kan kompensere for akustiske rumfejl. Dette er også grunden til, at hvis du ønsker at få en ideel film- eller musikoplevelse, skal du også være opmærksom på den akustiske forbedring af værelserne.

Prøve

Vi testede forstærkeren i en gennemsnitlig stue i en lejlighed i et gammelt ejerlejlighed. Væggene var lavet af mursten, møblerne var klassisk elegante. Vi gav ejeren nogle tip til, hvordan man forbedrer akustikken, da målingen resulterede i refleksioner og stående bølger, der nedbryder lyden markant. Det vil helt sikkert være værd at placere lydabsorberende og diffusorpaneler på væggene i fremtiden. Vi startede testen med et par Dali Oberon 7 stående højttalere og en Velodyne SPL 1200 Ultra subwoofer.

Prøven startede med en film. I 2008 blev den amerikanske eventyrfilm The Mummy- The Tomb of the Dragon Emperor frigivet, og vi begyndte at teste forstærkeren. Vi oplevede stramme, præcise lyde, ordentlig dynamik og intens bas. Forstærkeren leverede solid bas og en naturlig, livagtig lyd. Vi så den musikalske, romantiske film Coyote Ugly. Vi var også nysgerrige efter de musikalske detaljer, og vi behøvede ikke at blive skuffede. Vi var i stand til at nyde accentuerede mellemklasser, percussive bas og afbalanceret klar lyd.

Til fordel for lydfans testede vi også forstærkeren for at lytte til musik. Vi lyttede til sangen Imagine Dragons Natural. Enheden leverede et meget flot, afbalanceret stereobillede, bassen var også helt på plads og lød ret intens, tæt og præcis. Imidlertid opdagede vi også mangler i lyden. Diskanten var ofte for levende, og vi manglede detaljer og subtilitet.

Vores mening

T787 forstærkere

NAD 787 AV-modtageren har et meget behageligt, udvendigt design, et simpelt og rent udseende. Vi kunne opleve stramme lyde, intens bas og fremhævede mellemklasser. Takket være det resonansfrie hus kunne vi nyde virkelig forvrængningsfrie, rene resultater. Stereolyden var også fremragende, vi kan rapportere harmoniske, afbalancerede lyde. Vi har fundet ud af, at jo højere lydtryksniveauet (SPL) er, jo bedre kan forstærkeren lyde. Der er dog stadig plads til forbedringer for designere med hensyn til detaljer og subtilitet, og det ville være værd at forfine den forvirrende, undertiden overdrevne livlighed, der opleves i tilfælde af høje toner. Hvad der var endnu mere negativt er, at denne forstærker har en hel del funktioner. I denne prisklasse forventes der dog meget flere funktioner.

Når du vælger forstærkere, skal du huske, at du vil bruge den til at lytte til stereomusik eller se film. Der er modeller, der er et fremragende valg i begge tilfælde, T787 er en sådan model.

Skrevet af Róbert Polgár