Vi testede Yamaha HS8 aktiv studiemonitor!

Vi besøgte byen Piliscsaba, et hjemmeoptagelses- og miksestudie. Familiehusets 18 kvadratmeter store garage blev omdannet til et studie, og hjemmebiografsystemet var også placeret her. Rummet er akustisk næsten perfekt, men lofterne er endnu ikke behandlet, hvilket medfører refleksioner langs loftet. Men ved at placere nogle akustiske paneler kan dette problem løses meget hurtigt og nemt. Ejeren inviterede vores firma til at teste Yamaha HS8-højttalerne.

Resultatet af japansk præcision – fejlfri lyd!

Normalt Yamaha-HS8-S

Borgerne i den stigende sols land er præget af præcision, præcist arbejde og stræben efter perfektion. De vil også være i spidsen for deres lyd- og hi-fi-produkter, så de gør deres bedste for at få Yamaha-produkter til at fungere godt. Virksomheden blev grundlagt i det 19. århundrede, som først var begrænset til fremstilling af musikinstrumenter. Siden 1978 har Yamaha-højttalere også domineret højttalermarkedet. I dag bærer mange lyd- og hi-fi-enheder dette mærke.

En mellemhøjttaler – i høj kvalitet

Det kan siges, at Yamaha HS8 er en af de mest populære blandt studiemonitorer. Takket være alt dette på den ene side er den ekstremt overkommelige pris (tilgængelig omkring 300 EUR) samt dens virkelig høje kvalitet, minimalistiske design og fantastiske lyd. Fås i sort og hvid, det slanke, enkle udseende af de ca. 10 kg højttaler kan først lide. Højttalerkassen er lavet af MDF-paneler, hvilket minimerer resonanser betydeligt.

Yamaha HS8-vurdering

Der er forskellige indstillingsmuligheder på bagsiden af kassen, såsom “Room Control”, for at undgå de problemer, der kan opstå, hvis du placerer højttaleren for tæt på væggen. (Ellers er højttaleren designet til at være mindst en og en halv meter fra væggen.) High Trim EQ er også blevet mulig med denne model. De to lydstik, XLR og TRS, er også placeret på bagsiden af kassen, ligesom adgangskodens niveau kontrol. Symmetrisk og asymmetrisk kabling er også mulig.

Yamaha – det bedste af lyde!

Den tovejs, 8-tommer subwoofer drives af en 75 watt indbygget forstærker, og den metalgitterbeskyttede, udadvendte dome-diskanthøjttaler har også sin egen indbyggede forstærker med 45 watt strøm til en i alt 120 watt strøm. Vi risikerer at sige, at højttalerens ydeevne er imponerende, selv uden en separat subwoofer!

Yderligere Information

-Magnetisk afskærmning

-Tværskifterfrekvens: 2000 Hz

-Frekvensrespons: (-10 dB) 38 Hz til 30 kHz

Yamaha-HS8 hoved

Vi dykkede ned i stigende dybder – Yamaha Test Listening

Yamaha HS8 højttalere

Brahms’s Hungarian Dance blev udført først. Alle strengeinstrumenternes strenge svingede rent og præcist. Som et resultat af den naturtro lyd så vi også bandet og dirigenten foran os. Vi kunne nyde harmonien mellem smukke, lige lyde.

Vi fortsatte testen med elektronisk musik. Aviciis populære sang Levels lød afbalanceret, detaljeret og skarp. Vi var forsigtige med lydstyrken, fordi kapaciteterne i det ikke alt for store studie sætter grænser. Vi oplevede en let knirk i de høje intervaller, men med det høje lydfilter kunne vi nemt rette denne lille fejl.

Dyrefoto af Martin Garrix

For at teste baslydene brugte vi rytmerne fra Martin Garrix: Animals. Kraftig, fast, klar bas overbeviste os om den fremragende Yamaha HS8. I de laveste intervaller lyder bassen lidt “svampet”, kvalt, så det anbefales at bruge et basfilter. Ud over de skarpe højder var mellemområdet koncentreret og slet ikke skubbet i baggrunden.

Da studiet også fungerer som et biografrum, testede vi også højttalerne i dette område. “Call of the Wild” blev spillet i biografer med Harrison Ford i den spændende eventyrfilm, der var vores næste testperson. Vi kan gå i ophidselse over viden om Yamaha HS8, når det kommer til biograf. Klare og realistiske lydeffekter, rumlende dyb, forståelig tale karakteriserede de lyde, som skærmen udstrålede.

Sammenfattende

Yamaha HS8 aktiv studiemonitor er uovertruffen i sin prisklasse. Det ville også klare meget dyrere højttalere. Det kan være et fremragende valg, selv til professionelle lydstudier, især til lydblanding, men også til optagelser.

For mere seriøse job gør det dog ikke ondt at få en subwoofer til at få virkelig percussive dybder. Diskanten er skarp, resonerer pænt, mellemområdet undertrykkes ikke af de andre frekvenser, bassen er bestemt og kraftig. Squeaking under diskant kan styres med diskantfilteret. Vi anbefaler større værelser med et minimum på 25-30 kvadratmeter. Den gode pris, det rene, smagfulde højttalerkabinet, forstærkningssystemet på 120 watt, det høje lydfilter placerer klart den japanske producents skærm blandt vinderne!

Similar Posts