Yamaha A-S301 stereo receiver anmeldelse

Yamaha brugte Top-Art teknologi i fremstillingen af ​​forstærkeren, hvilket betyder et symmetrisk design. Dette resulterer i meget højere signalklarhed, støj og lyd uden forvrængning. Takket være ART-teknologien er vibrationsdæmpningen også optimal.
Yamaha A-S301 lover rig lyd til en relativt overkommelig pris.

Stereo modtagere

Stereo-receivere bruger generelt simplere switching-teknikker og kortere signalveje end multi-kanal hjemmebiografreceivere. Afhængigt af kompleksiteten af ​​modtagerne kan signalet gå gennem flere kredsløb, hvilket forringer kvaliteten. Ved stereomodtagere er et af hovedfokus på de korte signalveje, da dette mindsker chancen for lydforringelse. Når du vælger en stereomodtager, er det vigtigt at få så meget som muligt udstyret med færre ekstra funktioner og se ikke på udgangseffekten men på værdien af ​​den forbrugte strøm!

Så før du køber en modtager, så tænk grundigt over, hvad du vil bruge den til i første omgang. En stereoreceiver kan være nok til hjemmeunderholdning og lytning til musik, men det kan være mere praktisk at anskaffe sig en multi-kanal hjemmebiografreceiver til en biograf.

Design

Somos bortabrännare Yamaha A-S301

A-S301 er tyk, robust i designet og ser ud til at have brugt kvalitetsdele i sin fremstilling.
Frontpanelet har en lydstyrke, indgangsvælger og tænd/sluk-knap, samt en hovedtelefonudgang, A/B-højttalervalg og en knap til at tænde for Yamaha Pure Direct-tilstand. A-S301 bruger også en volumenkontrol, der justerer til den ønskede lydstyrke. Dette kontrollerer også balancen mellem lav- og højfrekvente lyde, hvilket giver et komplet udvalg af lyde ved enhver lydstyrke.

Funktioner af Yamaha A-S301

A-S301 modtageren har en effekt på 60 watt pr kanal, antallet af kanaler er 2,1. Udstyret med 2 højttalerudgange og 1 subwooferudgang. Mål: 435 mm bred x 151 mm høj x 387 mm dyb, vejer 9 kg. Selvom ydelsen ikke er den mest muskuløse, men helt velegnet til almindelig, gennemsnitlig brug.

Udover en række analoge RCA-indgange har A-S301 digital, en koaksial og en optisk tilslutning og en indbygget phono-indgang til pladespillere. Disse er alle placeret på bagsiden af forstærkeren, såvel som forstærkerens to højttalerstik og subwooferudgange, et 5V DC USB-strømstik og valgknapper til høj eller lav impedans samt Yamahas tidsindstillede standbytilstand til og fra.

Takket være YBA-11-funktionen kan du streame musik trådløst fra en mobiltelefon eller pc med en Bluetooth-forbindelse.

Telecomando A-S301

Selvom det er lidt let, kan vi ikke have for mange klager over fjernbetjeningen.
Auto Power Standby-funktionen registrerer, når modtageren ikke er brugt i længere tid (ca. 8 timer) og skifter automatisk til standbytilstand.

Prøve

Vi testede receiveren i et mindre rum, parret med Q Acoustics 3020i boghyldehøjttalere. Værelset er for nylig blevet renoveret, så akustikken var ikke rigtig ideel endnu.
Rummet var ret gentaget på grund af de glatte, tomme vægge og loft. Der kræves flere akustiske paneler for optimal lyd. Vi anbefalede bredbåndslydpaneler, dobbelte lædermembranpaneler og diffusorer til vægge og lofter. Vi har foreslået en akustikmåtte til gulvet, som også forbedrer meget i akustikken.

Selv de bedste receivere og højttalere vil kun lyde, hvis vi eliminerer de akustiske problemer i rummet. Man skal også passe på ikke at overdæmpe rummene, for uden basser bliver resultatet ikke perfekt. Det er værd at betro akustiske specialister med akustisk måling og design.

Under Yamaha-receivertesten fandt vi ud af, at mellemtonerne var særligt stærke med lyde af behagelig varme, der gjorde det muligt at lytte ekstremt behageligt. Høje frekvenser er mindre bløde og subtile end dyrere modtagere.
Receiveren er kendetegnet ved en jævn, afbalanceret, intens lyd, neutrale nedre ender og stærke dybder.
Dynamikken i modtageren er også ideel, selvom momentum og rytme nogle gange manglede under test. Stereoeffekten er ikke altid den mest optimale, men den er et glimrende valg til en entry-level receiver.
Selv ved høj lydstyrke blev lydenes klarhed bibeholdt. Vi manglede noget sans for detaljer, men det var ikke så farligt.

Konklusion

Selvom Onkyo A-9010-receiveren viste sig at være bedre i nogle henseender end denne stereo-receiver, er den stadig en værdig rival. Receiveren har et robust, stabilt design, afbalanceret og klar lyd og ordentlig dynamik. Sammenlignet med at være overkommelig bruger den også Yamahas Top-Art-teknologi, som er ansvarlig for at forbedre lyden. Detaljen og momentum er ikke perfekt, men i denne kategori er en helt korrekt og behageligt klingende modtager.

Skrevet af Róbert Polgár