Yamaha HS5 studiemonitor anmeldelse

Monitor Yamaha-HS5

Yamaha HS5 er den mindste højttaler i HS-serien fra den japanske producent. Mærkets popularitet er ubrudt blandt hobbylydfans og professionelle lydteknikere. Vi har testet Yamaha HS8 studiemonitor før, HS5 kunne ligne den lille bror til HS8.

Frisk og stilfuldt design

Yamaha HS5 bagpanel

Fra det allerførste øjeblik kunne jeg godt lide det rene, behagelige design af højttaleren. Monotonien i den sorte boks brydes af den hvide subwoofer-kegle, under hvilken Yamaha-logoet lyser, når det er tændt. Den meget ungdommelige dekorative skærm ser godt ud i ethvert rum eller studie. Den lille størrelse betyder dog ikke, at materialet var sparsomt under produktionen af højttalerne. Højttalerkassen er lavet af MDF-kort, hvilket garanterer styrke og stabilitet. Yamaha HS5 er en bærbar basreflekshøjttaler, der måske ikke lyder for lovende for mange ved første hørelse. Dette er forståeligt, da resonans normalt er et problem med bærbare skærme. En yderligere ulempe er, at de lavere frekvenser taler mindre tydeligt. Yamaha havde dette i tankerne ved design af HS5, så det virkelig stabile, robuste, resonansfrie hus eliminerer dette problem.

Nogle oplysninger om HS5

Yamaha HS5 motorskärm

HS5 er udstyret med to forstærkere, subwooferen drives af en 45 Watt og tweeter af en 25 W forstærker. Frekvensoverførslen er 74-24 kHz. Højttaleren har 2 afbalancerede XLR- og TRS-indgange, hvilket ikke er det mest praktiske, da selv de fleste DJ-lydenheder på indgangsniveau tilbyder RCA-forbindelse. Ved hjælp af rumregulatoren på bagpanelet kan vi rette de akustiske mangler i det givne rum. High Trim-filteret kan bruges til at justere højere intervaller. Højttalerne kan også monteres på en væg. Det er vigtigt at placere skærmene mindst 5 meter væk fra væggen, hvis rumets muligheder tillader det.

Lille og ikke stærk nok!

Lyden af ​​Yamahas mindste studiemonitor lader noget tilbage at ønske. Vi fandt, at mellemklasser var måske den mest problematiske. På grund af midtfrekvensresponset oplever vi muligvis en “hul” lyd. Høje toner lyder derimod pænt, naturligt og skarpt, men High Trim-filteret er praktisk til håndtering af høje intervaller.

Her er bassen, hvor er bassen?!

Basområdet er næsten ikke-eksisterende for denne højttaler. Den lille størrelse på HS5 kan også bidrage til dette, så en ekstra subwoofer er vigtig, hvis du også vil høre dybe. I akustisk ubehandlede rum kan denne ulempe imidlertid også blive en fordel, da den forstærker basen i ubehandlede rum. Lydteknikere er ikke bange for manglen på baslyd, den er absolut velegnet til blanding og blanding.

Lad os lytte!

Vi begyndte at teste højttaleren med Pink’s sang: “Hvad med os”, hun er en af ​​de mest kendte og mest succesrige sangere. Vi tog testen i et lille lydblandingsstudie i Dunaújváros. Akustikken i studiet var fejlfri, væggene og loftet blev behandlet med vægpaneler. Når man lyttede til Pink’s hit, blev manglen på dybe lyde intensiveret i rummet med perfekt akustik. Vi var dog tilfredse med tredoblerne. Scenebilledet var bredt og rig på detaljer. Ed Sheerans vidunderlige sang “Perfect” blev spillet på en akustisk guitar denne gang. Den fremragende lyd fra den akustiske musik kom os som en behagelig overraskelse. Yamaha-skærmen producerede en detaljeret og harmonisk musikoplevelse. Vi fortsatte prøven med et helt nyt hit. Vi har downloadet melodien fra Kygo – Tina Turner “Hvad har kærlighed at gøre med det”. Detaljen og det brede scenebillede var også her, vi oplevede også mangel på bas, men generelt hørte vi klare lyde.

Vores mening

Yamaha HS5 lille, bærbar studiemonitor anbefales primært til lydblanding. Vi anbefaler det også til mindre rum, det kan også bruges som en lokal højttaler.

Fordele:

– pæn, skarp og klar høj rækkevidde

-detaljeret scenebillede -pressivt, resonansfrit hus

-lille størrelse

– frisk, stilfuldt design

– 2 forstærkere

-fornuftig pris

-forstærker bassen i rum med ugunstig akustik

Ulemper:

-basområdet er meget svagt

-medielydene er for intense

-kabler er ikke inkluderet i højttalerne

For dem der kan lide mere kraftfuld bas, skal du ikke vælge HS5!

Similar Posts