Skal vi vælge en Yamaha HS7 eller en Yamaha HS8 aktiv studiemonitor?

Yamaha-mærket er meget populært blandt lyd- og hi-fi-enheder. Vi testede HS5 og HS8 før, så vi var nysgerrige efter at se, hvilken slags lyd HS7 giver i forhold til HS8-modellen. HS-serien blev udgivet i 2005 med sin karakteristiske hvide dybtrykskegle. Denne serie er ideel til studiemiljøer.

Yamaha HS7

Ydersiden af den 8,2 vægtige aktive studiemonitor er kendetegnet ved en slank, minimalistisk stil. Fås i sort og hvid, det stive, robuste MDF-højttalerkabinet minimerer resonans, og de store magneter sikrer lang levetid. Siden 1970 er den matte hvide subwoofer af Yamaha-højttalere blevet næsten et varemærke for mærket. Højttalerkassens overflade afviser støv og fingeraftryk. Tweeter er beskyttet af et gitter. Kan også bruges som nærhøjttaler.

Den har en effekt på 95 watt, hvoraf subwooferen er 60 watt og tweeter er 35 watt. Frekvensresponsen er 43 Hz-30 kHz. Der er en niveaukontrol på bagsiden af skærmen samt Room Control til justering af de lave områder og High Trim-funktioner til justering af diskanten. Den har 2 indgange (TRS, XLR). Der er dog intet RCA-stik.

HS7 bagvæg

De ribbet kølelegemer var også placeret på bagsiden af højttaleren. Når den er tændt, lyser Yamaha-logoet et blødt hvidt lys. Det forbliver på plads i næsten alle størrelser, men du skal være opmærksom på placeringen. Det bør ikke placeres for tæt på væggen på grund af refleksioner. Der skal være en mindsteafstand på 1,5 meter mellem væggen og højttaleren. I større rum vil du muligvis tilslutte en subwoofer, hvis du vil høre mere kraftfuld bas. Højttalerne er ekstremt nemme at installere. Elektromagnetiske og radiofrekvenser forårsager interferens, så højttaleren resonerer under et telefonopkald, hvilket er ret ubehageligt.

Lyd

Overvåg Yam.-XC7

Vi testede Yamaha-skærmen i et lydstudio på 22 kvadratmeter. Vi fandt ingen fejl i studiens akustik ved hjælp af bredbåndspaneler og diffusorelementer samt hjørnebasfælder var lyden af ​​studiet helt ideel. Vigtigheden af ​​akustisk behandling skal understreges, især i tilfælde af et studie. Lyden af ​​lydoptagelsen eller lydblandingen vil kun være ideel, hvis akustikken i det givne rum er optimal, fri for refleksioner og forvrængninger.

Vi lyttede først til sangen Get Lucky, udført af Daft Punk og Pharell Williams. Vi oplevede en klar, afbalanceret lyd, og bas- og mellem-, høje områder lød også godt og passende. Nøjagtighed og rumlighed kunne have været bedre, men vi var ellers tilfredse med dens præstation.

Vi fortsatte med at lytte med hans behandling af Winterplay: Billie Jean. I dette tilfælde hørte vi også behagelige, klare lyde med ideelle mellem- og høje områder og stram bas produceret af HS7.

Er HS7 eller HS8 den rigtige højttaler?

Vi har skrevet en test på HS8-studiemonitoren før, så nu havde vi ikke svært ved at sammenligne de to højttalere. Deres udvendige design og ydeevne er også meget ens, alligevel var der forskelle.

HS8 er større og tungere end HS7 med mere effekt ved 120 watt. Subwooferen er også større, hvilket også kan ses på basen. Lydstyrken og basen på HS8 er meget mere intens end HS7-modellen. Vi anbefaler HS7 til mindre rum, men hvis du bruger det i et større rum, anbefales det også at få en subwoofer, fordi lyden fra højttaleren ikke fylder det større rum, og bassen ikke er percussiv nok. Perfekt til jazz, klassisk eller instrumental musik. HS8 producerer så kraftig bas, at du kan få god lyd selv uden en subwoofer. HS7 lød derimod pænere og mere levende mellemklasser. Begge skærme viste nogle ridser i de høje intervaller, men kan rettes med High Trim-filteret. De laveste lyde til tider lød dæmpet, hvilket vi kunne forbedre med det dybe filter.

Sammenfattende

Begge Yamaha-skærme er gode til alle størrelser. Anbring det ikke direkte mod væggen, placer det mindst en og en halv meter væk fra det. Basen og lydstyrken på HS8 er ganske overbevisende, så selvom det er dyrere end HS7, er det bestemt prisen værd! Husk dog, at i et ubehandlet rum eller studie vil HS8 basoutput heller ikke være tilstrækkelig!

HS7

Vægt: 8,2 kg

Frekvensrespons: 43 Hz-30 kHz

Effekt: 95 watt

-ideal til enhver størrelse værelse

-dyb og stram lydoutput

-glat, afbalanceret lyd

-meget godt mellemklasse

-woofer anbefales til percussion bas

HS8

Vægt: 10,2 kg

Frekvensrespons: 38 Hz-30 kHz

Effekt: 120 watt

-anbefales til enhver størrelse værelse

-præcis, tæt output

-klar, ærlig, neutral lyd

-Mellem rækkevidde kunne være bedre

-beat basser, kræver ikke en separat subwoofer

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts