Vi har testet Yamaha R-S700 stereomodtageren!

Yamaha blev grundlagt i begyndelsen af 1900’erne af Torakusu Yamaha. Siden da er deres produktsortiment konstant blevet udvidet, og mærket nyder stor popularitet blandt lyd- og hi-fi-fans.

Yamaha R-S700 Stereo Receiver Specifikationer:

-Dobbelt kanal modtager

-Effekt: 100 watt RMS x 2, 20 Hz – 20 kHz

-Lydforbindelser: 5 analoge RCA -indgange, 2 analoge RCA -udgange, 2 analoge RCA -udgange

-Videoforbindelser: 1 kompositindgang, 1 kompositudgang

-Andre stik: 12V trigger, IR (2 in, 1 out), hovedtelefonstik (6,3 mm), iPod dock, SIRIUS Jack

– Dimensioner: 435 x 151 x 387 mm (B x H x D)

-Vægt: 11,2 kg

Design og funktioner

Yamaha R-S700 modtager test

Yamaha R-S700 stereomodtageren har et æstetisk udseende, og kabinettets forside er lavet af aluminium. Takket være Pure Direct -funktionen bevæger signalet sig på den korteste måde fra input til højttalerne. Det har også en trinløs Loudness -funktion for optimal lyd.

Modtagerens hus er designet til at være fuldstændigt isoleret fra omgivende støj, og dets robuste design reducerer også vibrationer. Den er også udstyret med en AM / FM -tuner, og du kan stille ind på 40 yndlingsstationer. Pladespillerindgangen giver dig også mulighed for at lytte til klassiske plader. Sammen med de to par højttalerstik er alle stik forgyldt.

Eksternt ligner det en standard sort stereomodtager. Ved nærmere eftersyn minder dens enkelhed dog om gamle stereo integrerede forstærkere.

Det var en ganske overraskelse for os under testen, at den digitale lydindgang til CD -forbindelsen manglede. Den eneste måde at tilslutte en cd -afspiller på er at bruge analoge stereo RCA -kabler.

Der er to funktioner, der er værd at fremhæve, den ene er CD Direct Amp og den anden er Pure Direct. Pure Direct -tilstand leder signaler direkte til forstærkeren og omgår behandlingsprocessen. CD Direct Amplifier -tilstand genererer et afbalanceret signal fra inputkilden og sender det direkte til modtageren.

Yderligere funktioner i modtageren inkluderer en usædvanligt høj dæmpningsfaktor, 240 og front- / hovedstikkontakterne. Stikkene gør det muligt for brugeren at tilslutte en ekstern processor og kun bruge R-S700 som modtager, eller tilslutte en ekstern modtager og kun bruge R-S700 som en forforstærker / processor.

Skrz YR-S700 Volt

Hvad angår forstærkningsdelens dæmpningsfaktor, foreskriver brugsanvisningen 240 dæmpningsfaktorer ved 1 kHz og 8 ohm. Ifølge producenten er dette faktisk den “lineære dæmpningsfaktor”. Hvorfor lineær? Dæmpningsfaktoren er forholdet mellem højttalerens inputimpedans og modtagerens interne impedans. For en given højttalerimpedans (f.eks. 8 Ohm), jo lavere impedans for forstærkeren er, desto højere er dæmpningsfaktoren. Højttalerens inputimpedans varierer imidlertid inden for det hørbare spektrum, så højttalerne får en “nominel” impedansværdi. Således kan dæmpningsfaktoren også variere inden for det hørbare spektrum. En “lineær” dæmpningsfaktor betyder, at dæmpningsfaktoren enten er konstant i området 20 til 20.000 Hz eller aldrig falder under en bestemt værdi. Faktisk har R-S700 en dæmpningsfaktor på “240 eller mere”.

Telecomando YR-S700

R-S700 leveres med to fjernbetjeninger, en til hver zone. Zone 2 fjernbetjeningen er meget mindre og infrarød. En ekstra fjernbetjening er ikke nødvendig, da hovedfjernbetjeningen kan styre enhver zone. Selve hovedfjernbetjeningen er tilstrækkelig, men ikke enestående. Knapperne er små, designet er slet ikke ergonomisk, og ingen af ​​knapperne har baggrundsbelysning eller natlys. Knapperne og teksten er så små, at de er svære at læse uden direkte lys. Fjernbetjeningens rækkevidde er acceptabelt, og knapperne fungerer, selvom de er små

R-S700 er en kraftfuld modtager, da det kun er en stereoanlæg. Komponenterne i R-S700 er symmetrisk arrangeret. Yamaha hævder, at dette symmetriske design giver mulighed for “præcis lydfeltgengivelse”. “ToP -ART” – “ART” -delen refererer til designet af Yamaha -chassiset, som de hævder eliminerer virkningerne af eksterne vibrationer.

Opsætning af Yamaha R-S700 stereomodtager

Opsætningen er fuldført på få sekunder. Jeg tilsluttede Klipsch Forte III-højttalerne, Sony BDP-S6700 blu-ray-afspiller (som nu fungerede som cd-afspiller) via analoge forbindelser.

Til R-S700 bruges separate forstærkere til diskanthøjttalere / mellemtoner og subwoofer-dele af tovejshøjttalerne. R-S700 har også en subwooferudgang. Der er ingen bashåndtering, så hvis du beslutter dig for at bruge en subwoofer, skal du bruge et indbygget, justerbart lavpasfilter. Et højpasfilter ville også være godt for hovedhøjttalerne, men det er mindre nødvendigt.

R-S700 har også en energibesparende funktion, der kan indstilles eller slukkes. Det er dybest set en sleep timer med tre muligheder: 4, 8 og 12 timer. Når energisparefunktionen er slået til, slukker modtageren, hvis den er inaktiv i den indstillede tid.

Testen

Vi testede stereomodtageren i et helt stort musik- og filmrum. Rummet var firkantet, med bredbåndsakustiske paneler og kubiske trædiffusorer placeret på væggene for en afbalanceret og klar lyd. For at reducere ekstern støj og forbedre rumakustikken blev der placeret lydtætte akustiske gardiner foran vinduet og døren. Selvom modtagerens indstillinger kan bruges til at forbedre lyden, er akustisk kontrol af lokalerne afgørende for at skabe den perfekte lydkvalitet.

FM -radioen lød ret godt. Dette blev efterfulgt af cd -lytning. Vi prøvede flere musikalske stilarter. Musikken var uforfalsket og passende neutral. Efter at have aktiveret CD Direct Amp -tilstanden oplevede vi bedre lyd. R-S700 leverede lyde med masser af kraft og dynamik. Der var ingen mærkbar forvrængning eller støj, selv når vi lyttede til musikken ved høj lydstyrke.

Resumé

Denne stereomodtager har præcis, dynamisk, klar og behageligt neutral lyd. Dens pris er også gunstig i forhold til andre to-kanalers modtagere, men samtidig er den i stand til fair og kraftfuld produktion. Vi hørte ikke forvrængning ved endnu højere lydstyrker. Hvis du vil have en lydende, stærk modtager og ikke vil komme i gæld for at designe et musik- eller filmrum, kan Yamaha R-S700 være det rigtige valg for dig.

Skrevet af Róbert Polgár