Vi har testet Yamaha RX-V581 av-receiver!

Modtager uden for Yamaha RX V581 kredsløbet

Yamaha RX-serien V581-modellen har 2 par højttalerudgange sammenlignet med sin forgænger, ellers er antallet af analoge og digitale udgange og indgange det samme som den forrige type, bortset fra subwoofer-stikkene, hvoraf der er 2 parallelle forstærkere på denne modtager. så RX-V581 håndterer de to plug-in subwoofere synkroniseret med hinanden, svarende til andre producenters 7.2-modtagere. HDMI-stik er 4K-kompatible, 3D, CEC, HDR, HDCP 2.2, 3D, CEC, BT.2020 farverum, 21: 9 billedformat, ARC-understøttelse. For en 7,2-kanals hjemmebiografforstærker er de 4 indgange ikke for mange.

Yamaha MusicCast-applikation

Ved hjælp af MusicCast kan av-modtageren forbindes til et hjemmenetværk sammen med andre Yamaha-enheder, så musik kan streames i alle lejlighederne. Dette kræver download af MusicCast-appen og kan allerede kontrolleres ved hjælp af en mobiltelefon eller en mobilenhed. Der er en anden applikation, der kan downloades til en mobiltelefon, dette er AV-controller, der erstatter fjernbetjeningen. Forstærkeren har også WiFi, AirPlay, Bluetooth-forbindelser. Med Bluetooth tovejs dataoverførsel kan du også streame fra en mobilenhed og parre hovedtelefoner med forstærkeren. Fra dit hjemmenetværk kan du få adgang til delt musik på din pc eller NAS, og du kan også få adgang til onlinetjenester fra Internettet, såsom: vTuner Net Radio, Spotify, Pandora.

For RX-V581 av-modtageren udføres lydafkodning af Burr-Brown DAC’er med en opløsning på 192 kHz / 24 bit pr. Kanal. Det kan afkode alle lydspor af musik (CD, SACD) og video (DVD, Blu-ray) medier og understøtter også afspilning af forskellige filformater. Tabsfri (MP3, WMA osv.) Og tabsfri (FLAC, AIFF, ALAC) formater er heller ikke et problem for forstærkeren. Yamaha-modtageren har 17 lydforbedrings-DSP-programmer, tabt komprimeringsmusik forbedres af Compressed Music Enhancer, Virtual Cinema DSP og Virtual Cinema Front-indstillinger simulerer baghøjttalerne, hvilket er meget gavnligt, hvis der ikke er plads nok i rummet til at placere højttalerne bag lyttepositionen. I dette tilfælde forsøger forstærkeren at justere surroundlyden med fronthøjttalerne.

Design

rx-v581-titan

Enhedens konstruktion er solid og afslører høj kvalitet. Enheden har et flot, elegant design. De digitale og analoge kredsløb er forsynet med en uafhængig strømforsyning, hvilket er vigtigt, så de digitale signaler ikke interfererer med de analoge trin. Effektforstærkerne har et behersket design, og takket være Anti Vibration Technology har kølelegemerne vibrationsdæmpning. Når den drives af to kanaler samtidigt ved en belastning på 6 ohm, er forstærkeren i stand til 80 watt, hvilket er absolut ideelt til brug i et mellemstort rum.

Dolby Atmos og DTS: X-formater understøttes også. Indtil videre har næsten alle testede forstærkere krævet en firmwareopdatering for at gøre enheden DTS: X-kompatibel, denne modtager har som standard denne mulighed.

Rumakustisk korrektion udføres af YPAO-kalibreringsprogrammet til måling af mikrofon. Når du justerer højttalerne, kan kun en “overhead” -indstilling vælges, hvilket betyder, at denne indstilling kun gælder for området over lyttepositionen. Imidlertid tilbyder enheder fra andre mærker flere justeringsmuligheder, såsom positionerne “øverst foran”, “øverste midt” eller “øverste bageste”, hvilket letter placeringen og integrationen af ​​højttalerne betydeligt.

Lyden af ​​Yamaha RX-V581

Mens vi lyttede til MP3-musik, var vi ikke helt tilfredse, på en eller anden måde ikke den rigtige ting, som RX-V581 producerede i dette område. Bortset fra det leverer Yamaha-modtageren dog dynamisk, velpræget ydeevne med tilstrækkelig kraft, både i musik og mens du ser film. Bas- og lydeffekter lyder meget overbevisende, hvilket er en vigtig overvejelse for hjemmebiografejere. Selvfølgelig kan lyden af ​​musik og film kun være optimal med ordentlig akustik! Når du designer hjemmebiograflokaler, skal du også være opmærksom på rummets akustik! Testningen fandt sted i et større biografrum i kælderen med lydabsorberende paneler trykt på væggene og diffusorfrontpaneler. Akustiske tæpper er anbragt på stengulvet, som på grund af deres høje tæthed og tykkelse i væsentlig grad bidrager til den ideelle akustik i rummet. Vi parrede Yamaha-modtageren med et par Definitive Technology D15-højttalere og en JTR Captivator RS1 subwoofer.

bagpanel model rx-v581

Ulemperne er de få HDMI-indgange (Denon og Pioneer tilbyder syv til otte HDMI-indgange og mindst to udgange som standard til denne pris), den alt for enkle grafikmenu og medieafspillerprogrammet i dårlig kvalitet og det faktum, at Integrering af Dolby Atmos højttalere er slet ikke fleksible.

Hvis vi sammenligner det med et produkt fra et andet mærke, nævner vi Denon AVR-X2300W som et eksempel. Yamaha RX-V581 er ikke så nøjagtig som Denon AVR-X2300W.

For Yamaha er mellemområdet ikke fint og fast nok sammenlignet med Denon. Denons dynamik og skyhøjning inden for musik overgår helt sikkert Yamaha.

På plussiden er alle HDMI-tilslutninger Ultra HD 4K / 60p og HDR-kompatible. De er også HDCP 2.2-certificerede, hvilket betyder, at 4K Blu-ray-diske og kilder kan afspilles uden problemer.

RX-V581’s fjernbetjening er meget lydhør, lydhør, men Yamaha AV Controller-appen – gratis at downloade – gør det meget nemmere at foretage indstillinger.

Konklusion

Dens sofistikerede udseende og stilfulde design vil blive ønsket af mange. Dynamikken, detaljerne, bas- og lydeffekterne er ekstremt overbevisende. AV-modtageren er DTS: X-kompatibel, hvilket er en stor fordel i forhold til sine konkurrenter, ligesom den overkommelige pris. Antallet af indgange viste sig at være lidt lille, opsætningen af ​​Dolby Atmos lofthøjttalere er ikke fleksibel nok.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts