Viser alle 8 resultater

Hvorfor bruge et lydabsorberende gardin?

Det bedste ved et lydabsorberende gardin er, at det ser ud som et hvilket som helst andet traditionelt gardin. De kan ikke skelnes fra hinanden. Kun på overfladen, selvfølgelig. De er naturligvis meget forskellige i deres egenskaber. Et lydgardin er lavet af et særligt materiale, der absorberer lyde og støj. Desuden er det betydeligt tykkere og tættere end et almindeligt gardin. Som en bonus reducerer dets lydabsorberende egenskaber ekkoet betydeligt. Takket være den tætte vævning er det også førende inden for skygge og varmeisolering.

Hvad kan du forvente af et tykt lyddæmpende gardin?

Et tykt lyddæmpende gardin af fløjl med et dulpa-lag gør dets virkning umiddelbart hørbar. Det evige spørgsmål her er: Virker denne teknologi rent faktisk, og i så fald hvor godt? Det relevante svar på det første dilemma er let at give. Ja, den virker, og den virker effektivt. Men det er ikke et mirakel! Den kan bestemt ikke måle sig med f.eks. et lydisoleret vindue. Hvis vi skulle konkretisere, hvad den kan, ville vi sige, at den er en mester i finjustering.
For at opnå en holistisk lydabsorption i et rum er det ikke nok at bruge et enkelt gardin. For det kan i bedste fald kun fungere som et ekstra isoleringslag. Det er f.eks. en rigtig god idé at lukke huller som et første skridt. Derefter kan udskiftning af vinduer og døre også forbedre situationen. Og ja, endelig kan lydisolerende gardiner også være til stor gavn, da de kan reducere og dæmpe noget af den forstyrrende støj, samtidig med at de giver en fremragende skygge og varmeisolering. Tilsammen kan de sikre uforstyrret hvile og søvn. Stilhed er trods alt ikke nok til afslapning. Det er umuligt at sove trygt i en lejlighed, der er badet i lys, fordi kroppen mærker lyset og ikke producerer hormonet melatonin, som er kendt for at være ansvarlig for en afslappet søvn. Og hvad angår isolering, er det nok at sige, at der ikke findes nogen bedre måde at reducere regningerne på!

Hvad er den ideelle størrelse for et lyddæmpende gardin?

For at et lyddæmpende gardin kan yde sit bedste, skal det have den bedst mulige størrelse. Mens det for et normalt gardin forventes, at dets dimensioner skal tilpasses vinduets eller dørens størrelse, er dette ikke tilfældet for et lydisolerende gardin. Der bør tilføjes mindst 10-20 centimeter på alle sider, fordi det er det overhæng, der kan sikre den bedste effektivitet. Ellers er variationer fra loft til gulv de mest effektive. Men det er naturligvis ikke muligt for alle rum.

Hvornår er det en god idé at stemme for gardiner ?

For at være realistisk er en vinduesudskiftning en investering på hundredtusindvis af dollars. Mange mennesker har simpelthen ikke råd til det. For ikke at nævne det faktum, at f.eks. lejere i en lejet ejendom ikke bare kan begynde at udskifte deres vinduer. Desuden er mentaliteten på nogle måder forståelig: Hvorfor skulle nogen gøre det? Når man først er i sit eget hjem, er det selvfølgelig en anden sag. Men hvorfor skulle man gøre det hos en anden? Så pointen er, at selv om det at smække skodder på er ikke rigtig en løsning på alle livssituationer, kan gardinvægge betragtes som almindelige. Der er ikke noget særligt ved det. Hverken i forbindelse med købet eller i forbindelse med monteringen. Det er også glimrende som midlertidig isolering. Hvis du f.eks. bliver forstyrret af støjen fra en byggeplads i nærheden, er dette et middel, der kan købes på ingen tid, og de positive virkninger er umiddelbart mærkbare.
Hvad der er en særlig god nyhed er, at der er et bredt udvalg af farver og stilarter. Så man er ikke tvunget til at affinde sig med et lydabsorberende gardin med et enormt uheldigt udseende. Nej, det kan ikke passe! Som vi sagde i indledningen, er et velvalgt lydgardin uhyggeligt lig et dekorativt gardin. Men forskellen er, selv om den ikke er synlig, meget hørbar! Og denne hørbare forskel er sin vægt værd i guld!

Er der liv bag lydmuren?

Ja! Ud over at være god til at blokere for støj, tilbyder det lydabsorberende gardin også noget andet. Og det er deres ydeevne mod ekko. I store rum, med højt til loftet eller sparsomt indrettede rum er ekko en stor distraktion. Gardinet kan fastgøres foran vinduer og døre, men det ser også godt ud foran en tom væg, samtidig med at det naturligvis opfylder sin funktion perfekt.
Anvendelsesmulighederne omfatter bl.a. restaurationsvirksomheder, hvor man ofte udnytter fordelene ved lydisolerende gardiner, selv om de normalt overses af gæsterne. Interessant nok behøver lydgardinet ikke at blive trukket for at forbedre akustikken i rummet. Du kan lade det hænge, forbundet, fordi det ser æstetisk tiltalende ud, og det gør stadig et godt stykke arbejde med at finjustere de akustiske forhold.

Brug af et lydgardin ved døren

Dørlydgardiner er blevet ret populære efter stigningen i overhead. Ikke alene kan gardinet filtrere støj og varme udefra og indad, men det kan også holde de talebidder udefra og indad, der bevæger sig uden for dørkarmen eller dørtærsklen. Privatlivet kan således opretholdes fuldt ud, til alles fulde tilfredshed.