Hvad er rollen som en akustik diffuser?

Vi diskuterede allerede meget om behandlingen af bassen og dæmpningen af ekkoet. Det er faktisk de mest hyppige akustiske problemer, men vi vil ikke opnå den perfekte lyd, hvis vi udelukkende koncentrerer os om
disse problemer.

Diffusorer har også en stor betydning i den akustiske behandling
problemer kan kun løses ved anvendelse af dem.

Det to mest almindelige akustiske problem, som vores kunder henvender sig til os for

De fleste af de forespørgsler, vi får, stammer fra følgende situation: klienten købte det eftertragtede og omhyggeligt udvalgte Hi-Fi eller hjem
teaterudstyr, men selv efter at have justeret alle mulige parametre for det, har han eller hun stadig ikke formået at opnå den ønskede lyd.

Men da han eller hun lyttede til det udstyr, hvor det blev købt, producerede det en lyd af hans eller hendes drømme. Normalt stammer det bagvedliggende problem fra en af de to sager, der er forklaret nedenfor.

akustik diffuser

Overdæmpning af de høje frekvenser, mangel på lyddiffusorer.

I et tilfælde var vigtigheden af ​​akustik ikke ukendt for vores klient, han startede den akustiske behandling med hjemmelavede enheder baseret på information fundet på internettet eller anbefalinger fra venner.

Behandlingen betyder den hyppigste praksis, dvs. at købe akustiske skum eller diffusorer fremstillet af styrofoam, som er limet på væggen.
Måske bruger han upassende og umålelige absorberende materialer f.eks.
glasfiber eller mineraluld. Han vender os til at opretholde akustiske afvigelser, selv efter den hjemmelavede behandling.

Man skal være opmærksom på, at akustisk skum på grund af deres massefylde og styrofoam er upassende til at absorbere eller sprede lave frekvenser. De kan imidlertid afbøde høje frekvenser, derfor ser de ud til at være effektive for første gang, da de reducerer reflektionerne af høje frekvenser.

På trods af dette senere indser kunden, at resultatet er i modstrid med hans eller hendes oprindelige intention og koncept:

  • øget styrkelse af bas,
  • forvrænget bas,
  • ekko, vi hører ikke den rigtige mængde og kvalitet af lave frekvenser men lyden fra rummet.

Dæmp ekkoet!

På dette tidspunkt ankom vi det andet mest almindelige problem. På trods af det velinstallerede udstyr hører vi stærkt ekko, der ødelægger fornøjelsen ved at se film eller lytte til musik.

På dette trin henvender nogle allerede sig til os og beder om hjælp til den akustiske behandling, men mange af dem forsøger snarere at finde en hjemmelavet løsning og købe nogle absorbere. Efter dette henvender folk sig til os af nedenstående grunde.

Afbrydelse eller spredning af bassen vil ikke lykkes, hvis tætheden af ​​absorberen / diffusoren er uhensigtsmæssig, eller den er lavet af upåbedret, ikke-testet materiale, eller det er placeret på et forkert sted.

Hvis den hjemmelavede løsning imidlertid er “over succes”, dvs. absorberen absorberer lydbølgerne, men visse frekvenser kan overdæmpes, hvilket igen gør lytter til musik eller at se film ubehagelige.

Ovennævnte tilfælde viser, at lyde ikke kun behøver at blive absorberet, men også at være spredt. For at få en klar, dynamisk lyd uden ekko har vi også brug for lyddiffusorer.

akustik diffuser

Professionel akustisk måling og design i stedet for hjemmelavede løsninger.

I stedet for hjemmelavede løsninger kan vi spare tid og penge, hvis vi overlader en professionel at behandle akustiske problemer. I
løbet af den akustiske måling afhængigt af rumets parametre, kan vi specificere hvilken type og hvor mange paneler vi har brug for, og hvor vi skal placere dem for at opnå den ønskede lyd.

Hvordan fungerer lyddiffusion?

Du har bestemt stødt på det fænomen, at ekkoet efter møblering af et tomt rum gradvist falder parallelt med møblering af rummet.

Årsagen hertil er, at møbelfittings fungerer som diffusorer. I tilfælde af akustiske diffusorer kan vi beregne deres diffusive virkning før deres
implementering derfor kan det planlægges.

Akustiske paneler har uregelmæssige former, således at de kan lede lydbølgerne, der når dem – de reflekterer bølgerne i en anden vinkel end væggen gør – og kan sprede dem i rummet. Man kan observere, at diffusorer består af enheder med forskellig dybde.

På trods af dens uregelmæssighed er diffusionsoverfladen godt designet: de
reflekterer forskellige frekvenser i forskellige retninger.

Jo tættere det materiale, de er lavet på, jo lavere er frekvensen de kan aflede.

Diffusorer filtrerer frekvensspidser, de annullerer de skramlende ekkoer, der stammer fra efterklang fra høje frekvenser. Baseret på akustisk måling, ved at placere dem på det passende sted, vil vi opleve følgende, når vi bruger dem:

  • direkte ekko reduceres
  • Forbedring af detaljer og vokal klarhed
  • behagelig, naturlig lyd kan opnås,
  • rummeligheden øges uden at oprette et anechoisk kammer.

2 i 1: hvad kan en lydisoleret med
diffusor tilbud?

Inden for vores produktsortiment kan vi udover diffusorer også tilbyde akustiske paneler med diffusor. Dette er akustiske enheder, hvorpå en diffusionsplade er installeret, og derved kan den absorbere en bestemt del af frekvensområdet
mens det kan afspejle nogle andre frekvenser på samme tid.

Det betyder, at det har en reflekterende, spredt virkning, der ligner diffusorer.

Sammenlignet med bredbåndsabsorberere absorberer den mere lav frekvens – under 300Hz – men mindre høj frekvens – over 600Hz. På den måde sikrer det, at høje frekvenser ikke bliver overdampet i rummet.

Perfekt akustisk – omfattende akustiske løsninger med lyddiffusion.

At bedømme lydkvaliteten er faktisk et subjektivt spørgsmål. Nogle mennesker kan lide de skarpe højder, andre foretrækker bastone eller summende bas.

Uanset hvilken gruppe vi hører til, kan vi være sikre på en ting: hvis vi udelukkende koncentrerer os om lydudstyr og kabler for at opnå den ideelle lydoplevelse, bliver vi skuffede.

I sådanne tilfælde er løsningen ikke at købe nyt udstyr konstant, som menes at være bedre og have højere kvalitet. Vi kan nå vores mål ved at fjerne de forvrængninger, der findes i rummet. Akustisk måling, behandling og akustiske genstande produceret af os kan hjælpe dig med at opnå det

Det er rigtigt, at lofter, vægge, vinduer … osv. Også fungerer som lydreflekterende overflader, men på grund af deres flade, hårde overflade reflekteres al lydenergi tilbage i den samme retning, koncentreret, så lyden vil være ekko, ubehagelig. Akustiske diffusorer, takket være deres uregelmæssige overflade i forskellige dybder, udstråler lyden fra lyden til mindre dele, fordeler lydene mere jævnt, hvilket skaber en mere afbalanceret, mere rummelig akustik.

Det er vigtigt, hvilket materiale vi bruger:

Materialet med diffuse overflader er heller ikke et ubetydeligt aspekt. Hardwood, der har fremragende absorption, bruges generelt som råmateriale til lydabsorberende og diffuse elementer. Akustisk bomuld, akustisk silke eller imiteret læder har også effektive lydabsorberende og spredende egenskaber. Til akustiske formål er høje tæthed, men fleksible og fibrøse materialer egnede. Derfor er cellulære styrofoamelementer eller æggekasser ikke egnede til akustisk behandling, sidstnævnte er kun god for støvfangere… Jo højere kroppens massefylde, desto bedre er lydabsorptionskapaciteten.
Det er ikke nødvendigt at dække hele væg- eller loftoverflader, de primære reflektionspunkter skal være dækket med diffusorer. Disse punkter kan bestemmes ved akustisk måling.
Spredere kan også placeres på en væg eller et loft eller endda på gulvet. (med sammenklappelige ben)
Du kan bestille flere farver, mønstre, størrelser eller design. Derfor udøver vores diffusorer ikke kun det maksimale inden for det akustiske felt, deres æstetiske design giver dem mulighed for at være dekorative dekorationer til enhver rumstil.

Skrevet af Róbert Polgár

Kategorier: videnbase