Den urimeligt forsømte kontor akustik

I forhold til ergonomi på arbejdspladsen er den første ting, der kommer ind i vores sind, den velindstillede stol, den korrekte skærmhøjde, de optimale lysforhold eller temperatur. Imidlertid er den urimeligt forsømte støjreduktion også en vigtig del af det. Akustisk design giver en løsning her.

Mindre sygefravær, bedre præstation.

Videnskabeligt eksperiment demonstrerede, at forudsætningen for effektivt arbejde er et miljø, der er fri for ekko, reverb og overdreven støj.

Dette var klagen fra medarbejdere, der forklarede i en undersøgelse, der blev offentliggjort i tidsskriftet Ergonomics, at deres koncentration blev forstyrret af telefonopringningen og folk, der talte i baggrunden.

Kontor med åben plan – faldende effektivitet?

Med håb om større produktivitet er det originale formål med det moderne åbne kontor at hjælpe samspillet og samarbejdet mellem kollegerne.
Det ser dog ud til, at det i praksis forekommer det modsatte.

En anden undersøgelse påpegede risiciene ved åbne kontorer fra støjforureningens synspunkt: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26366940
Det blev også bekræftet af forskningen fra Cornell University, hvor 40 kontoransatte måtte arbejde i tre timer på støjniveauet svarer til det gennemsnitlige støjniveau på et åbent kontor. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11055149


Som et resultat heraf faldt deltagernes adrenalinniveau, de løste færre opgaver og var langt mindre motiverede end i et roligt, akustisk behandlet kontormiljø.

Kontor akustik

Akustik på kontoret

Når vi tænker på et åbent kontor, vises et stort rum foran vores øjne, hvor skriveborde og stole er placeret på forskellige måder. Udover disse er der næsten ingen andre møbler.

I dette rummelige rum taler folk, ringer, telefoner ringer, printere og kopimaskiner fungerer, måske luftrensning, klimaanlæg fungerer også.

Kontors akustiske regler

Fra akustisk synspunkt er det vigtigt, at materialer, der bruges i kontorbygninger, hovedsageligt er beton og glas, som har fremragende lydreflektionsegenskaber, hvilket forstærker de uønskede lyde yderligere.

Baseret på kontorakustiske regler gives 45-55 dB til regelmæssig kontoraktivitet. Hvis denne værdi er højere, falder arbejdstagernes effektivitet.

Støjniveauet på et åbent kontor kontorer oscillerer i gennemsnit over 60-65 dB. Når to mennesker taler med hinanden fra en meters afstand i normalt stemmeniveau svarer det til ca. 60 dB.

Hvis det sker ved en kontinuerlig baggrundsstøj, forværres det ikke kun kommunikationen mellem parterne, men kan føre til trætte kolleger.

Støjreduktion er et vigtigt element i ergonomien på arbejdspladsen – akustik

Det er nu klart, at arbejde i et støjende miljø hverken er til fordel for medarbejderen eller for arbejdsgiveren.

Udover de allerede bredt anvendte elementer i kontorergonomi som det konventionelle og almindeligt accepterede sæde behøver lydisolering og absorption, dvs. denne kendsgerning understreges i stigende grad.

kontor akustik

 

Effektivt arbejde ved at behandle rumets akustik.


I åbne kontorer kan kolleger kun arbejde effektivt med optimalt akustisk tilbehør. Den vigtigste opgave er korrekt akustisk behandling af de grupperede arbejdsstationer, mødelokalet og kommunikationsområdet.


For at opnå dette er passende valg og korrekt placering af lydabsorberende enheder afgørende i et kontormiljø. Lydabsorberende paneler dræber eller filtrerer de uønskede ekkoer, bankede og overdrevne lyde i et arbejdsmiljø.


Rumakustik – også til venteværelser, restauranter

Akustisk behandling kan øge effektiviteten i mange arbejdsmiljøer og også give trivsel for medarbejderne, kunderne og gæsterne.

Udover kontorer og mødelokaler er støjreduktion og taleforståelse også vigtig i venterum, koncertsaler, studiolokaler og restauranter. Med den akustiske behandling kan vi markant forbedre kommunikationsmulighederne, koncentrationsevnen, ydeevnen og stress kan reduceres.

Perfect Acoustic er løsningen for din virksomhed

Specialiteten ved Perfect Acoustic er rumakustikken, støjreduktion i et arbejdsmiljø.

  • Vi kan definere de nøjagtige parametre ved akustisk måling på stedet.
  • Derefter udarbejder vi som en del af den akustiske planlægning listen over værktøjer, hvormed de akustiske problemer og ufuldkommenheder kan ophøre baseret på de målte værdier og parametrene i det givne rum.
  • Forbedringen af ​​rumakustikken opnås med akustiske paneler. Ved måling kan vi fortælle nøjagtigt på hvilket punkt på kontoret hvilken type panel der skal placeres for at nå det ønskede resultat.
  • Akustiske paneler kan fremstilles i forskellige farver og mønstre, selv med unikt foto f.eks. firmaets logo. Afhængigt af panelets type kan de placeres på gulvet eller monteres på væggen.
  • Panelerne er lavet af kvalitetsmaterialer, dækket med efterligning af læder eller akustisk fløjl, med sofistikeret efterbehandling, der er baseret på kundens krav, der passer til arbejdsmiljøets stil.

Kontorer med åben plan har mange fordele. Det forbedrer samarbejde og kommunikation mellem kolleger, udvikler arbejdspladsens samfund, der fremmer fødslen af ​​tanker og kreative ideer. Imidlertid har kontinuerlig baggrundsstøj flere negative effekter på vores krop. Rusling af kontormaskiner, at tale med kolleger eller ringetoner og vibrationer af telefoner såvel som eksterne lyde, påvirker også hukommelsen. Det er vanskeligere for os at gemme information i vores hukommelse. Uanset hvor meget vi fokuserer på de opgaver, vi har til at udføre, kan vi ikke udelukke begivenheder og lyde, der finder sted omkring os. Med brug af passende materialer udviklet specifikt til akustiske formål kan støjreduktion og ideel akustik på kontorer med succes løses. Effektive lydabsorberende akustiske elementer i høj kvalitet har en fleksibel struktur og en høj densitet, så de kan være en perfekt løsning til forbedring af kontorernes akustik.

Tip til støjreduktion på kontorer:

1. Det er vigtigt ikke at ignorere loftoverfladerne! Sørg for at placere akustiske elementer i disse områder.
2.Vertiske lydabsorberende paneler på vægoverflader er ekstremt effektive.
3. Støj kan også reduceres med rumdelere.
4. Det anbefales at placere akustiske gardiner foran vinduerne.
5. Støjreduktion af kontorstole kan løses med en gulvmåtte.
6. Lydabsorberende loftsdelere kan bruges til at forhindre udbredelse af støj.
7. Trinlyde kan fjernes med tæpper.
8. Placer ikke individuelle arbejdsbænke eller kabiner for tæt på hinanden, hvis det er muligt.
9. Der kræves lydisolerede værelser til vigtige møder.
10. Lydisolerede vinduer og døre er også med til at overvinde støjproblemer.

Skrevet af: Róbert Polgár

Kategorier: videnbase