Støj og lydisolering:

Støj består af lyde med forskellige intensiteter og vibrationer. På grund af dens virkninger på kroppen kan det endda forårsage skade på vores høreorganer eller nervesystemet. Omfanget af nedsat hørelse afhænger også af støjens intensitet. Andre faktorer kan påvirke vores hørelse:

 • lydstyrken,
 • banen,
 • varigheden
 • tidsfordelingen af ​​lyd
 • personens køn og alder

Konsekvenser af støjeksponering

Støj, selvom det er inden for de tilladte grænser, kan forårsage alvorlige problemer. Afhængig af alder og køn, sundhedsstatus, kan selv små lyde have en negativ effekt på kroppen. Lavfrekvente, vedvarende lyde er ekstremt skadelige, og deres negative konsekvenser forekommer normalt ikke med det samme, men gradvist over tid. Naturligvis er ikke alle mennesker påvirket af en bestemt støj på samme måde, det påvirkes af flere ting.

Typer af støj:

Luftbåren lyd: lyde, der forplantes i luften forårsaget af vægge uden lydisolering

Trinlyde: lyde transmitteret af vægge

Akustiske lyde: de spretter fra væggene

Er der perfekt (retrospektiv) lydisolering?

Desværre er der ingen perfekt (retrospektiv) lydisolering. I tilfælde af boliger kan perfekt lydisolering ikke opnås bagefter. Derfor er vi nødt til at indgå kompromiser og acceptere, at selvom støjreduktion kan skabe et mere behageligt og sundere miljø, får vi ikke perfekt tavshed.

Hvad er der galt med hjemmelavet, gør det-selv lydisolering?

For virkelig at dæmpe lyde effektivt skader det ikke at have en vis akustisk viden og fysisk undersøgelse af lydene. Lyd er faktisk energi, så lydisolering er absorptionen af ​​lydenergi. Det anbefales bestemt at gå rundt om emnet, før de mange, ubrugeligt købte unyttige produkter sluger vores nerver og rigdom i stedet for lydene! I stedet for at acceptere “smarte” råd fra online chatfora og ikke-eksperter, skal du henvende dig til akustiske fagfolk, der hjælper med nøjagtige målinger, nyttige råd og forslag, hvad enten det er en nybygget ejendom eller et gammelt eller brugt hjem.

lydisolering

Når vi køber en brugt ejendom, er vi nødt til at være forberedt på muligheden for, at psykisk sygdom og forstyrrelser kan forekomme som følge af konstant støjeksponering. Små børn og spædbørn er endnu mere følsomme over for skadelige lydeffekter, og i deres interesse er de mere opmærksomme på udviklingen af passende lydisolering.

“Dårligt kvarter er en tyrkisk forbandelse”

lydisolering

Hvis vores naboer har tendens til at have fester indtil daggry, eller kommer hjem fra arbejde om natten, eller deres lejlighed kan lyde fra høje skænderier, har vi ikke andet valg end at flytte… eller lydisolering! I tilfælde af nybyggede lejligheder og huse, inden du køber, skal du finde ud af om bygningens lydisolering. Mange var allerede skuffede, da de blev konfronteret med det faktum, at deres smukke og omhyggeligt designede hjem i astronomiske summer var blevet et ubeboeligt helvede på grund af utilstrækkelig lydisolering. I ældre boligtyper er lydisolering ofte på grund af brugen af ​​materialer bedre end i mere moderne boliger, men i disse gamle bygninger er forældede døre og vinduer et problem med hensyn til isolering. Så at udskifte døre og vinduer hjælper meget med lydisolering. Det ideelle lydisoleringsmateriale er flerlag. Vægge, der er dækket med styrofoam eller gipsplader, fungerer slet ikke som lydisolering. Vi er også nødt til at overveje typen og materialet af lydisoleringsmaterialer, vi lægger på væggen. Skillevægge bør ikke være tunge eller stærkt lydisolerede, situationen er den samme med lofter. Ved design af lyddæmpning skal man passe på, at lydisoleringsmaterialer ikke forårsager en ulykke, hvis de bevæger sig. Hvis vi skal løse lydisolering bagefter, kan vi finde en optimal løsning ved hjælp af eksperter. Naturligvis er lydisolering en meget større udfordring i eftertid.

Hvilke metoder kan vi bruge i sådanne tilfælde?

Til lydisolering er det ikke nok at dække væggene med tapet, fibrøse isoleringsmaterialer, ægkasser, styrofoamplader. Disse alene er intet værd, og vi opnår ofte den modsatte effekt med dem. Bygningens materiale og struktur er også vigtige, som alle skal tages i betragtning ved lydisolering. Lad os starte, lad os nedbryde vægge? For nye vægge kan lydisoleret mursten være løsningen. Når du designer nye vægge i dit hjem, anbefales det at bruge keramiske eller kalksandsmurelementer, der er specielt designet til dette formål. Producenter angiver altid, hvilken type murelement, der kan have en isolerende virkning. Når man bruger lydisolerede mursten, er det nødvendigt med nøjagtige beregninger for at finde ud af, om en bestemt ejendom kan modstå disse flere byrder. Situationen er forskellig, hvis eksisterende, dårligt isolerede vægge eller døre skal være tilstrækkeligt lydisolerede.

Vi rammer vægge

lydisoleringssystem-300x243-1

Hvis lydisolering af eksisterende vægge er den opgave, der skal løses, er vi nødt til at glemme lydisoleringsten. Hvilken måde kan vi så tænke på? Sørg for at vælge flerlagsbelægninger, der, hvad angår deres struktur, består af et rammesystem bestående af lufthuller og lydisolerende materialer. Brug lydisoleringsmaterialer, stenuld eller akustisk bomuld til lydisolering. (Undgå brug af styrofoam eller skum!)
Vi får information fra specialiserede producenter om, hvilken type der skal placeres i luftspalterne. Med en isoleringstykkelse på ca. 10 cm kan der allerede opnås en betydelig forbedring.

„På hvert trin“

Hvis du vil dæmpe støj, der kommer gennem loftet, anbefales det at placere isolerende materiale under gulvbelægningen. I dette tilfælde er polystyren- eller plastskum ud over de tidligere nævnte isoleringsmaterialer også egnede. Der er også lugyanresistente isoleringsmaterialer, men de isolerer ikke mod støj, de er mere for taget! Find ud af det, før du begynder at købe lydisoleringsmaterialer.

Chink i rustningen

I tilfælde af isolering af døre og vinduer, uanset om døren er i brug eller ej, skal hullerne forsegles. Selvom vi isolerer dørene fra siden og toppen, er det vigtigste at isolere tærsklerne. Dørenes lydisolering kan let løses med gummiprofiler og selvklæbende svampe.

lydisolering

Alias: plade – det vil sige hvad med tagkonstruktionen?

Optimal lydisolering af pladen kan opnås under konstruktion. Men hvis du kun har mulighed for at gøre dette bagefter, tilrådes det at installere et ophængt loft. Selvom det ikke helt fjerner støj ovenfra, dæmper det den noget.

Hvilke fejl skal du undgå?

Hvis vi selv udfører lydisolering, kan vi lave en masse fejl. Hvis væggenes ramme er udskåret fra planker i stedet for metal, kan det gå på bekostning af kvaliteten. Under ingen omstændigheder bør du spare på isolerende materialer, fordi hvis du bruger materialer af dårlig kvalitet, kan materialet fordreje og deformere under brug, og det vil derfor ikke udføre sin funktion korrekt. Mange online fora anbefaler brugen af ​​æggekasser til lydisolering og akustisk lydabsorption. Jeg vil gerne understrege, at ægkasser ikke egner sig til noget formål, de er også brændbare og endda støvopsamlere! Hvis vi ikke lægger lydisoleringsmaterialer på gipspladevæggene, forstærker de kun de uønskede støj endnu mere.

Lad os se på støjniveauet for nogle lyde:

Computerkøler, mygge, bladræsling: 10 dB

Rammel, afkrydsning af uret: 20 dB

Hvisk, åndedrag: 30 dB

Infiltrerende gadestøj: 40 dB

Stille regn, køleskab, lav radio: 50 dB

Fugle kvitrende, samtale tale: 60 dB

Køretøjer i bevægelse: 70 dB

Højttale: 70–85 dB

Motorcykel: 80 dB

Skrig: 80–100 dB

Klaver: 60-95 dB

Plæneklipper, storm, tog: 90 dB

Skrivemaskine: 95 dB

Lufthammer: 100 dB

Underholdningssteder, cirkelsave: 110 dB

Vandfald: 120 dB

Jetmotor: 130 dB

Nærbillede af airbag-installation: 160 dB

Fyrværkeri: 170 dB

Geværskud ved siden af ​​øret: 180 dB

Skadelige effekter af støj som funktion af støjniveauet:

Over 40 dB har det en negativ effekt på læring og koncentration

Vedvarende støj over 60 dB kan allerede skade vores hørelse

Vedvarende støj over 65 dB kan øge risikoen for hjerte-kar-sygdom med op til 20%

Over 85 dB kan det forårsage mere alvorlige skader

Over 120 dB kan det forårsage høreskader, også på kortere tid

Støjforurening

Støjen består af lyde fra forskellige pladser. Der er nogle af dem, som vi ikke fornemmer med vores ører, disse lyde er uden for rækkevidden af ​​hørbare lyde. Den nedre lydgrænse inkluderer infrasounds, lyde over det øvre område, ultralyd. Selvom vi ikke fysisk opfatter disse, påvirker de os. Mængden og intensiteten af ​​støjeksponering afhænger også af lydens lydstyrke, varighed og tonehøjde. Tidspunktet for begyndelsen af ​​høretab på grund af støjeksponering er påvirket af støjens art, intensitet, varighed samt vores krop, sundhed, alder og sociale status.

Hvad er de mulige symptomer på støjforurening?

lydisolering-2-300x168

Tinnitus, ringer i ørerne,

Svimmelhed, balanceforstyrrelser,

døvhed,

Støjknip: opleves ved 4000 Hz, dækker først høje toner, nedsat hørselstab

Ved at reducere støjniveauet i vores hjem, kan vi skabe et roligere, gladere og sundere miljø.

På vores planet øges skadelige og forstyrrende lyde med 1 decibel hvert år. Cirka 40% af EU’s befolkning og ca. 25% af Ungarns befolkning, så cirka to og en halv million mennesker er tvunget til at arbejde eller leve på et støjniveau på 50-60 decibel. Kontinuerlig støj kan skade dit helbred. Trods det faktum, at der nu er mange typer lydisolerende og lydabsorberende materialer til rådighed, er det desværre kun få entreprenører og bygherrer, der er særlig opmærksomme på betydningen af ​​støjreduktion, når man bygger egenskaber.

Støj tager år ud af vores liv

I henhold til WHO (World Health Organization) -undersøgelser mister vi 1 million år af vores liv hvert år i Europa på grund af sygdomme forårsaget af de skadelige virkninger af støj! WHO anbefaler derfor, at støjniveauet i vores hjem, arbejdspladser og opholdsrum holdes under 35-40 dB om dagen og 30 dB om natten for ikke at forårsage sundhedsskader eller forstyrre vores koncentration og ydeevne. WHO sammenlignede virkningerne af støjforurening i den moderne verden på sundhed og sjæl med en pest i en undersøgelse fra 2011. Cirka 3.000 europæere dør hvert år af støjinduceret hjertesygdom! Tag farerne ved støj alvorligt!

LYDEN AF STILHED
ø af stilhed

Stilhed fremmer hjernecellegenerering og har også en positiv effekt på hukommelse, følelser og læringsevner. Det lindrer effektivt stress, slapper af hjernen, som kan behandle de indkommende oplysninger i hvile. Det har også en positiv effekt på blodtryk og cerebral cirkulation. Vi bruger meget lidt tid i fuldstændig stilhed, næsten konstant udsat for lydeffekter. Verden omkring os kræver konstant opmærksomhed fra os. Når vi skaber en rolig, rolig atmosfære, er vores hjerner i stand til at slappe af. Stilhed kan også bruges til terapeutiske formål, såsom depression. Den menneskelige hjerne arbejder konstant, filtrerer indkommende stimuli og endda forhindrer visse signaler i at nå hjernen. Vi kan dog ikke udelukke lyde, da vi ikke kan lukke ørerne. Årsagen hertil findes sandsynligvis i forhistorien. Det var vigtigt for den forhistoriske mand at altid høre alle lyde og lyde, selv under søvn. Derfor behandler vores hjerne enhver lyd, der kommer ind i vores ører. Jo mere støj der laves omkring os, jo mere stresset er vores hjerne, jo mere er den ikke i stand til at hvile, vores evne til at koncentrere sig og lære falder, og vores præstationer kan blive dårligere.

For at undgå misforståelser skal det bemærkes, at tavshed alene ikke har helende egenskaber, men det kan siges, at tavshed reducerer eller endda neutraliserer negative effekter. Det er ikke nødvendigt at stræbe efter fuldstændig stilhed, for når vi går vandreture i naturen eller går på stranden om aftenen, er vi heller ikke omgivet af total stilhed. I skoven kvitrer fuglene, bladene ruster eller rasler, og den sarte lyd fra krusninger på stranden bryder stilheden. Disse lyde kunne ikke kaldes ubehagelige eller forstyrrende lyde. Så hvad der betyder mere er, hvordan disse særlige lyde er. Beroligende, subtile lyde og lyde kan være særligt fordelagtige. Vel arrangeret musik, der passer til vores smag, får dig til at føle dig godt, genoplade din energi og kan også forbedre dit helbred. Så det er vigtigt at skabe en behagelig, afbalanceret akustik i vores miljø, så at lytte til musik, se film eller endda vores eftermiddagsrus vil være virkelig underholdende og afslappende.

Støjreduktionsmetoder med lydabsorberende paneler:

 1. På arbejdspladser, hvor støjniveauet er permanent over 80 dB, skal arbejderne bære beskyttelsesudstyr. På kontorer ringer telefoner konstant, computere, kopimaskiner ringer, kolleger taler højt og så videre. For at arbejde glat er det absolut nødvendigt at reducere støj.
 2. Brug af lydabsorberende beklædninger og materialer i bygninger kan være løsningen på lydisolering. Det er meget vigtigt at tage væggenes struktur og overflade i betragtning, fordi der er rum, hvor de dybe lyde dominerer, hvilket gør rummet mere resonans og ekko, i andre typer rum kan de høje lyde blive forstyrrende. Det anbefales at overlade en akustisk specialist til undersøgelsen af ​​det givne rum for at sikre, at vi køber de rigtige materialer og udstyr til det givne rum.
 3. I modsætning til hårde, flade overflader og fliser, absorberer blødere materialer, tæpper og gardiner mere lyde. Ikke kun kan disse møbler vise sig at være et fremragende valg på grund af deres lydisolerende egenskaber, men vi kan også mere frit forme lejligheden og stilen i lejligheden efter vores smag.
 4. I dag bliver etværelseskontorer mere og mere almindelige. Vi kan reducere støj ved hjælp af skillevægge, akustiske gardiner eller skærme. Når vi arbejder på det indre af en lejlighed i en lejlighed, forsøger vi at undgå store, flade, tomme vægoverflader så meget som muligt for at forhindre reflektion af lyde. Det samme gælder horisontale overflader. Det anbefales at dække sten eller parketfliser med bløde overflader.
 5. Hvis det er muligt, må du ikke placere støjgenererende enheder eller maskiner i nærheden af ​​kolleger. Placer støjkilderne om muligt i et separat rum eller omring dem med støjreducerende materialer.
 6. Brug af lydabsorberende materialer og dæksler ud over støjgenererende enheder kan hjælpe med at forhindre støj.
 7. Tag lejlighedsvis en pause på vores arbejdsplads, hvis der er meget baggrundsstøj, og vi har mulighed for det.
 8. Hvilken arbejdsplads der tillader det, vi kan bruge øretelefoner, lytte til afslappende musik – selvfølgelig og sørge for, at musikken fra øretelefonerne heller ikke er højt – hvilket også har en gavnlig effekt på vores præstationer og humør.
 9. Vi kan beskytte mod ekstern støj ved lydisolering af døre og vinduer med en svamp eller gummitape lavet til dette formål.
 10. Ideen om, at skumplastplader også har lydisolering, er forkert. Selvom disse materialer er egnede til varmeisolering, er de overhovedet ikke egnede til lydabsorption. Deres hårde struktur har en tendens til at afspejle lyde. Vi vælger porøse, flerlagsmaterialer til lydisolering, så vi kan være sikre på, at den ønskede støjreduktion opnås.

Støjreduktion og perfekt akustik på samme tid?

Selvfølgelig kan dette også løses. Perfect Acoustic’s akustiske paneler, basfælder, akustiske gardiner og lydisolationspaneler giver ikke kun den perfekte lyd til rummet, de fungerer også godt som lydisolering takket være lydabsorption, både for udadvendt og indad lydeffekt.

Kategorier: videnbase