Støj og lydisolering:

Støj består af lyde med forskellige intensiteter og vibrationer. På grund af dens virkninger på kroppen kan det endda forårsage skade på vores høreorganer eller nervesystemet. Omfanget af nedsat hørelse afhænger også af støjens intensitet. Andre faktorer kan påvirke vores hørelse:

  • lydstyrken,
  • banen,
  • varigheden
  • tidsfordelingen af ​​lyd
  • personens køn og alder
  • det betyder også noget med hensyn til støjen, hvor du bor.

Konsekvenser af støjeksponering

Støj, selvom det er inden for de tilladte grænser, kan forårsage alvorlige problemer. Afhængig af alder og køn, sundhedsstatus kan selv små støjen påvirke kroppen negativt. Lavfrekvente, langvarige lyde er ekstremt skadelige, og deres negative konsekvenser forekommer normalt ikke med det samme, men gradvist over tid. Selvfølgelig påvirkes ikke alle på samme måde af støjen, det påvirkes af flere ting.

Typer af støjen:

Luftbåren lyd: formering af lyde forårsaget af vægge uden lydisolering

Trinlyde: lyde transmitteret af vægge

Akustiske lyde: de hopper af væggene

Er der perfekt (retrospektiv) lydisolering?

Desværre er der ingen perfekt (retrospektiv) lydisolering. I tilfælde af boliger opnås ikke perfekt lydisolering bagefter. Derfor er vi nødt til at indgå kompromiser og acceptere, at mens støjreduktion kan skabe et mere behageligt og sundere miljø, får vi ikke perfekt stilhed.

Hvad er der galt med hjemmelavet, selvfremstillet lydisolering?

Noget af effektiv akustisk viden og fysisk lydtest gør ikke ondt for effektivt at dæmpe lyde effektivt. Lyd er faktisk energi, så lydisolering er absorptionen af ​​lydenergi. Støjen hopper frem og tilbage i rum mellem væg og andre store, hårde overflader såsom gulv og vinduet, hvilket skaber et ubehageligt ekko. Det anbefales bestemt at komme rundt om emnet, før de mange ubrugelige produkter, der købes, ubrugeligt absorberer vores nerver og rigdom i stedet for lydene! I stedet for at modtage “smarte” råd fra online chatfora og ikke eksperter, skal du henvende dig til akustikfagfolk, der kan også hjælpe med nøjagtige målinger, nyttige tip og forslag, hvad enten det er en nybygget ejendom, et gammelt eller brugt hjem. Håndtering af væg, gulv og vindue er meget vigtigt i rum.

lydisolering

Når vi køber en brugt ejendom, skal vi være forberedt på muligheden for, at psykiske sygdomme og forstyrrelser kan opstå som følge af konstant støjeksponering. Småbørn og babyer er endnu mer følsomme over for støjen og er i deres interesse mer opmærksomme på designet af korrekt lydisolering på væg, gulv, så akustikken i rum kan blive bedre.

“Dårligt kvarter er en tyrkisk forbandelse”

lydisolering

Hvis dig naboer har en tendens til at feste indtil daggry, eller komme hjem fra arbejde om natten, eller hvis deres lejlighed måske lyder som høje skænderier, har vi intet andet valg end at flytte … eller lydtæt væg og gulv! I tilfælde af nybyggede lejligheder og huse skal du kontrollere lydisoleringen af ​​bygningen inden du køber. Mange var allerede skuffede, da de stod over for, at deres smukke og omhyggeligt designede hjem var blevet ubeboeligt helvede i astronomiske summer på grund af utilstrækkelig lydisolering. I ældre hustyper er lydisolering ofte bedre end i mere moderne hjem på grund af materialebrug, men i disse gamle bygninger er forældede døre og vinduer et problem med hensyn til isolering. Så hvis vi kan også løse udskiftning af døre og vinduer, hjælper det meget med lydisolering. Det ideelle lydisoleringsmateriale er flerlags. Væg dækket af styrofoam eller gipsplader fungerer slet ikke godt som lydisolering. Vi er kan også nødt til at overveje typen og materialet af lydisolerende materialer lagt på væg. Skillevægge bør ikke være tunge eller meget lydisolerede, situationen er den samme som lofterne. Ved design af lyddæmpning skal man være opmærksom på, at lydisolerende materialer ikke forårsager en ulykke under bevægelse. Hvis vi skal løse lydisoleringen bagefter, kan vi finde en god løsning ved hjælp af eksperter. Det er vigtigt at vælge materialer til den lydisolering, der har en høj densitet.
Det anbefales at lade afstanden være mellem væg og lydisoleringspanelet.

Hvilke metoder kan vi bruge i sådanne tilfælde?

Til lydisolering er det ikke nok at dække væggene med tapet, fibrøse isoleringsmaterialer, æggekasser, styrofoamplader. Disse alene gør intet og har ofte den modsatte effekt. Bygningens materiale og struktur er også vigtigt, som alle skal tages i betragtning, når der er lydisolering af et rum. Skal vi begynde at rive væggene ned? For nye vægge kan lydisoleret mursten være en god løsning. Hvis du planlægger nye vægge i dit hjem, anbefales det at bruge vægelementer af keramik eller kalk, der er specielt designet til den formål. Producenter angiver altid typen murværk, der kan også have en isolerende virkning. Når du bruger lydisolerede mursten, er der bruge for nøjagtige beregninger for at afgøre, om en bestemt egenskab kan modstå disse yderligere byrder. Situationen er anderledes, hvis vi ønsker at lydisolere eksisterende, dårligt isolerede vægge eller døre godt.

Vi rammer vægge

lydisoleringssystem-300x243-1

Hvis lydisolering af eksisterende vægge er den opgave, der skal løses, er vi nødt til at glemme lydisoleringsten. Hvilken måde kan vi så tænke på? Sørg for at vælge flerlagsbelægninger, der, hvad angår deres struktur, består af et rammesystem bestående af lufthuller og lydisolerende materialer. Bruge lydisoleringsmaterialer, stenuld eller akustisk bomuld til lydisolering. (Undgå brug af styrofoam eller skum!)
Vi får information fra specialiserede producenter om, hvilken type der skal placeres i luftspalterne. Med en isoleringstykkelse på ca. 10 cm kan der allerede opnås en betydelig forbedring.

„På hvert trin“

Hvis du vil dæmpe støj, der kommer gennem loftet, anbefales det at placere isolerende materiale under gulvbelægningen. I dette tilfælde er polystyren- eller plastskum ud over de tidligere nævnte isoleringsmaterialer også egnede. Der er også lugyanresistente isoleringsmaterialer, men de isolerer ikke mod støj, de er mere for taget! Find ud af det, før du begynder at købe lydisoleringsmaterialer.

Chink i rustningen

I tilfælde af isolering af døre og vinduer, uanset om døren er i bruge eller ej, skal hullerne forsegles. Selvom vi isolerer dørene fra siden og toppen, er det vigtigste at isolere tærsklerne. Dørenes lydisolering kan let løses med gummiprofiler og selvklæbende svampe.

lydisolering

Alias: plade – det vil sige hvad med tagkonstruktionen?

Optimal lydisolering af pladen kan opnås under konstruktion. Men hvis du kun har mulighed for at gøre dette bagefter, tilrådes det at installere et ophængt loft. Selvom det ikke helt fjerner støj ovenfra, dæmper det den noget.

Hvilke fejl skal du undgå?

Hvis vi selv udfører lydisolering, kan vi lave en masse fejl. Hvis væggenes ramme er udskåret fra planker i stedet for metal, kan det gå på bekostning af kvaliteten. Under ingen omstændigheder bør du spare på isolerende materialer, fordi hvis du bruger materialer af dårlig kvalitet, kan materialet fordreje og deformere under bruge, og det vil derfor ikke udføre sin funktion korrekt. Mange online fora anbefaler brugen af ​​æggekasser til lydisolering og akustisk lydabsorption. Jeg vil gerne understrege, at ægkasser ikke egner sig til noget formål, de er også brændbare og endda støvopsamlere! Hvis vi ikke lægger lydisoleringsmaterialer på gipspladevæggene, forstærker de kun de uønskede støj endnu mere.

Tjek vores store.
Kontakt os, hvis du har spørgsmål.

Kategorier: videnbase