Covid19. Et navn, som ingen er ukendt med i dag. Den virus, der vendte op og ned på verden. Den verden, som vi havde vænnet os til, som vi var vant til, som vi havde glemt. Intet er det samme i dag som før i tiden. Alt har ændret sig. Frygt, angst og usikkerhed har lagt sig som en tåge over millioner, ja, milliarder af menneskers liv. Horisonten er blevet smallere. Det samme er tilfældet med rummet. De fire vægge er blevet en celle i stedet for et lykkeligt hjem. Der foreslås ingen udgang. Den berøring, der gav mig mad, truede pludselig med at blive en risikofaktor. Vi kunne blive ved og ved, men dette er et emne, der ikke kræver nogen særlig forklaring eller beskrivelse. For desværre er der ingen på jorden, der ikke ved, hvad det drejer sig om. Så der er sket forandringer, og vi er begyndt at tilpasse os. Fordi vi ikke havde noget valg. Men hvordan og hvad kan vi gøre for at lette overgangen?

Hjemmekontoret er blevet et begreb

At blive hjemme har automatisk medført en radikal ændring af arbejdsvilkårene. Selv om brugen af internettet og smarte enheder stadig var betydelig indtil 2019-2020, har karantænens start medført en chokerende stigning i de tal, der er registreret statistisk set. For mange var hjemmekontoret utænkeligt, indtil nødsituationen uundgåeligt bragte det til udfoldelse. Familierne sad fast mellem fire vægge. Steder for læring, arbejde og fritid blev sammenflettet, et fælles rum. Det var ikke kun en fysisk udfordring og belastning. Det snævre rum, den manglende adskillelse og tabet af fællesskab har efterladt mange mennesker åndeligt knust. Ikke uden grund. Som socialt væsen er det svært at opleve både manglen på fællesskab og det undertrykkende miljø af konstant sameksistens. Og disse to ting var samtidig fremherskende i de fleste husstande. Det er sandt, at mange mennesker oplevede en følelse af ensomhed, hvilket også var en stor prøvelse.

Det eneste positive aspekt af alt dette er den nu ubestridte og uomtvistelige kendsgerning, at internettet har potentiale til at skabe fællesskaber, til at skabe et optimalt arbejdsmiljø og til at tilbyde et alternativ til personlig tilstedeværelse, hvor det er hensigtsmæssigt. Det er også meget mere økonomisk at vedligeholde, da der ikke er behov for kontorer.

Akustisk isolering e-300x192

Er støjforurening et mere alvorligt problem end nogensinde?

Ja! Det har altid været et problem, selv om de fleste mennesker har ignoreret det. Men efterhånden som pladsen er blevet mere begrænset i praksis, er støjen blevet mere koncentreret. Lydene fra arbejde, læring og andre lyde blev tilføjet til lydene fra husholdningsapparater. Så kakofoni var garanteret. Men hvad er løsningen? Sætter vi alle sammen propper i ørerne for at blokere for uønskede lydeffekter? Dette er bestemt ikke en permanent løsning. Desuden er det udelukket, at det kan ske om natten.

Akustikpaneler, lydisolerende gardiner og lydabsorberende tæpper kan være en løsning. Og ikke bare et hvilket som helst middel. Det er indlysende, at en sådan overbelastet livssituation ikke er en mindre stressfaktor. Læg dertil, at støjforurening er en stor test af nervesystemets tolerance, og du kan hurtigt få et stressende og spændingsfyldt billede. Så hvis frustrationer kan reduceres eller elimineres på lang sigt, er det helt sikkert guld værd!

Online teater, biograf og masser af musik?

Uden for arbejdslivet er underholdningsindustrien også blevet tvunget til at ændre sig, idet antallet af fritidsmuligheder er reduceret til nul under karantænen. Takket være streamingtjenesterne har teater- og filmfremvisninger imidlertid beriget livet for folk, der er strandet hjemme. Og det er ikke det hele. Pludselig er indkøb blevet et problemområde. Hvem skal tage af sted? Hvor skal man tage hen? Hvornår? Hvordan? Online-butikker var en bekvem og sikker platform til at handle på. Det er nok så positivt, at denne tendens er fortsat. Flere og flere mennesker indser, at man kan spare en masse tid og energi ved ikke at skulle gå i butikker, stå i kø, vente ved kassen, sidde i trafikpropper osv. for at købe mad og andre produkter.

Ja, men for at teater- eller biografforestillinger kan være bedst muligt, og ikke kun visuelt, er det vigtigt at skabe den ideelle akustik. Endnu en gang kommer vi til de akustiske paneler, som gør det muligt. På en hørbar, ørevenlig måde. Selv om oplevelsen naturligvis ikke var i nærheden af atmosfæren i et teater eller en biograf med hensyn til stemning, så er det hørbare produkt ikke engang studio kvalitet som adjektiv en overdrivelse!

Den atmosfære, der skabes af de akustiske rekvisitter, den overdådige lyd og den kropsberoligende lydabsorption skaber tilsammen et miljø, hvis gavnlige virkninger stadig kan nydes fuldt ud. Og hvis billedet, i dette tilfælde lyden af en eller anden grund stadig er ufuldstændigt, kan det gøres nemt, hurtigt og med utrolige resultater. Fordi et liv uden støj ikke er en luksus, ikke et privilegium, men et rum, som alle uden undtagelse i sagens natur fortjener, samt fred, ro og en lydoplevelse, der er en fornøjelse for ørerne!

DK

Similar Posts