Dynaudio Confidence 60 test af gulvhøjttalere

Det danske mærke kan være kendt for mange lyd- og hi-fi-fans. Hvis du køber Dynaudio Confidence 60 high-end gulvhøjttalere, skal du dyppe ned i lommen, fordi prisen er dyr. Denne model er virkelig et premium prisklasse, som ikke alt for mange har råd til, men hvis vi stadig er så heldige at kunne købe den, bliver vi ikke skuffede.

Design og funktioner

Dynaudio-Trust-60 røgfarvet

Den smukt udformede højttaler vejer 66,2 kg, har en følsomhed på 87 decibel og en impedans på 4 ohm. Frekvensresponsen er mellem 22 Hz og 22 kHz. Confidence 60 er en trevejs basreflekshøjttaler, der fås i flere farver: Blonde Wood, Raven Wood High Gloss, Midnight High Gloss, Smoke High Gloss, Ruby Wood High Gloss nuancer. Takket være den unikt udviklede Esotar3 soft dome tweeter optimeres luftstrømmen, hvilket forbedres yderligere af det større bageste kammer. I modsætning til sin forgænger, der fungerede med to diskanthøjttalere, bruger Confidence 60 1 tweeter. På Jupiter-anlægget blev Dynaudio Directive Control eller DDC-højttalerteknologi raffineret.

Conf-60 højttalere i nærheden

Virksomhedens designteknikere kan med rette være stolte af den DDC-linse, de udviklede, som faktisk er en aluminiumskærm. MDF-ledepladen, der blev brugt i den forrige model, er blevet erstattet af en sammensat ledeplade, der er både stærk og let på samme tid. Takket være Neo Tec subwooferen og Dynaudio MSP, dvs. magnesiumsilikatpolymerdrev, og den nye flerlagsfiberfiber lydspole, er lyden ikke kun blevet forbedret, men resonanserne er reduceret til praktisk talt nul. Med et stabilt hus behøver du ikke bekymre dig om vibrationsproblemer. Disse nydesignede drev optimerer luftstrømmen yderligere. Esotar3, en trevejs tweeter, er et neodymmagnetisk system, der også har en intern kuppel kaldet Hexis for at reducere resonans. Højtydende neodymmagneter, aluminium og kobber lydspoler garanterer fejlfri lydkvalitet. I øvrigt blev Confidence-serien lanceret i 1990’erne. Der er flere typer af det: Tillid 20, 30, 50 og den nyeste, 60.

Pålidelig Dynaudio-serie

Det kan siges, at Confidence 60 er den mest avancerede passive højttaler i den samme kategori af produkter, der findes på markedet. Tidligere var vi heldige nok til at teste C60s forgænger, Confidence 50, hvor de øvre og nedre frekvensresponser var ideelle, med et lille fald øverst i det midterste og nedre interval. Med C60 er selv disse små fejl fjernet, og den lave mellem- og basbas er overført af den danske højttaler ekstremt nøjagtigt og fejlfrit.

Højttalersæt 60

Rumlig adskillelse reducerer yderligere resonans og forbedrer ydeevnen. Højttaleren står på en stålplade og leveres med metalskiver, der magnetisk klæber til skruerne, og selvfølgelig er pigge også værd at montere for større stabilitet. Den største højttaler i serien er Confidence 60, det udvendige design er et forbløffende elegant, iøjnefaldende syn. Takket være den professionelt indstillede refleksblænde er højttaleren i stand til at transmittere alle slags musikindhold i perfekt kvalitet og gengiver lyde med lav rækkevidde og fejlfrit.

Lydtest

Lita på 60 rubiner

De storslåede højttalere blev testet i en nybygget loftslejlighed, hvor den akustiske behandling af vægge og loft blev leveret i det professionelt designede hjemmebiografrum, men akustikken er endnu ikke upåklagelig. Den tillid, vi testede, var 60 rubiner. Vi testede højttalerparret med en Marantz forstærker og en Velodyne subwoofer.

Vi startede med filmtest. Introduceret i 2014 med Marc Wahlberg, kriminaldramaet The Gambling, var vi nysgerrige efter at høre, hvilken lyd vi kunne forvente fra det danske brands største højttaler. Dynaudio leverede en retfærdig lyd, skønt der var problemer med rumlighed og detaljer. De dybe lød til tider for knurrende. Derefter satte vi musikalen Footloose på. Vi var ikke kun nysgerrige efter lyden af ​​dialogerne, men også om det musikalske produkt. Dynamikken kunne have været bedre, basens renhed var heller ikke reel.

Mens vi lyttede til Tchaikovskys 5. symfoni, fandt vi ud af, at mellem- og højområdet var til stede pænt og på en afbalanceret måde, men desværre fandt vi også fejl i de dybe.

Dom

Confidence 60 er en højttaler af høj kvalitet, der skiller sig ud som et dekorativt tilbehør til hjemmet i ethvert interiør. Ikke alene afslører det udvendige design designernes maksimalisme, brugen af ​​komponenter og moderne avancerede teknologier, de beviser alle sammen, at designerne forsøgte at få det bedste ud. På grund af dens størrelse vil vi mest anbefale det til større eller mellemstore værelser. Desværre havde vi en klage over rumligheden, den tredimensionelle lyd, basserne talte ikke altid perfekt, men de mellemste og høje områder var harmoniske, klare, forvrængningsfri, selv når vi testede film og musik. Uanset om du vil bruge den til hjemmebiograf eller lytte til musik, står højttaleren i begge funktioner. Stereolyden var tilstrækkelig. På grund af de fejl, vi hørte, kunne endnu ikke fuldt ud optimal rumakustik have været ansvarlig, men ærligt talt leverede denne dyre og smukke enhed ikke det, vi ville have forventet af den. Den bedste lyd kan naturligvis kun opnås, hvis akustikken i det rum, hvor vi lytter til musik eller ser film, er ideel. Akustikken kan forbedres med lydabsorberende og diffusorpaneler.

Dens pris og størrelse bestemmer, hvor mange værelser du skal placere i, hvor du virkelig kan levere de resultater, du forventer af det. Det er klart, at Dynaudio har taget næsten 16 år at skabe den mest perfekte lyd og det smukkeste design.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts