Vi har testet Genelec 8331A studiemonitor!

Genelek-8331a-studio-monitor-vtyp

Produkterne fra det finske mærke er kendt for deres nøjagtige lyd og førsteklasses kvalitet. Den aktive 8331 aktive studiemonitor er 6,7 kg, den relativt tunge vægt skyldes tre drev med separate forstærkere, og 8331-skærmen er det mindste medlem af The Ones-serien. Det nominelle frekvensrespons er mellem 58 Hz og 20 kHz.

Den ovale subwoofer er lavet med akustisk skjult subwoofer-teknologi (ACW). Den har øvre og nedre åbninger. Subwooferen er af basrefleks-typen med et panel foran den med et 90 mm koaksialt center og en 19 mm koaksial tweeter. Denne type optagelse kaldes Minimum Diffraction Coaxial Driver Technology.

Direktivitetsstyring Waveguide (DCW) -funktion

Koaksial teknologi

Den største fordel ved det trevejs koaksiale design er, at lyden kommer fra et enkelt punkt, så faseproblemer reduceres, og der opnås et bredere scenebillede. Højttalere, der gengiver bas, er indbygget i forsiden af ​​kabinettet, men forbliver akustisk skjult, når de lydbølger, de udsender, passerer gennem de nederste og øverste åbninger på frontpanelet. Det sammenhængende frontpanel er faktisk en bølgeleder. Denne type design har også ulemper, såsom et begrænset frekvensområde eller lavt maksimalt lydtrykniveau (SPL), men Genelec 8331 har ifølge producenten elimineret disse fejl.

Bafflen, der påvirker lydbølgernes retning, ser ved første øjekast ud som en høj kuppelbeskyttelse, men i virkeligheden løber denne lydbølgebaffel gennem hele frontpanelet. Takket være de koaksiale drev vil stereolyden være meget skarpere og mere stabil. Takket være DCW fungerer bafflen som en driveroptimeret bølgeleder, hvilket næsten minimerer resonanser, dette er MDE eller Minimum Diffraction Enclosure. Takket være det koaksiale design er højttaleren perfekt fra op til 40 cm.

Software og hardware

Gen.8331-Monitor-CAM-Technologies

Genelec Autocal, en automatisk kalibreringssoftware, der er ekstremt nem at installere og bruge. Det er en SAM-studiemonitor, hvilket betyder, at den er lavet med intelligent, aktiv overvågningsteknologi. Kalibreringer kan udføres ved hjælp af Genelec Speaker Manager og GLM-softwaren, og tonen kan også justeres. Subwooferen har 72 watt, centerhøjttaleren har 36 watt, og tweeter har 25 watt. Højttaleren har analoge og digitale lydindgange. Analog, afbalanceret XLR-indgang, digitale AES / EBU-afbalancerede indgange kan findes på enheden.

Gen. 8331 bagpanel

DIP-switchene på bagsiden kan bruges til at justere frekvensresponserne såvel som de lave og høje intervaller. Hvis du vil bruge højttaleren alene, skal du tilslutte en kildeenhed for at foretage lydstyrken og andre indstillinger. Genelec Loud Speaker Manager-hardware styrer disse indstillinger, som styres af GLM-softwaren på computeren. GLM hardware og software fungerer ekstremt godt sammen. Du kan slutte hardwaren til din computer via USB, og du kan også finde et input til kalibreringsmikrofonen. Kalibrering af EQ-softwaren er ekstremt hurtig med en volumeskyder, lydløs og EQ-bypass-knapper vist på kontrolskærmen.

Hvad angår formen på Genelec-højttaleren, har den et afrundet, slankt design. Siden 1996 har virksomheden lavet højttalerkabinetter af genanvendt aluminium, det udvendige af 8331-skærmen blev designet af Harri Koskinen. Enhedens maksimale lydtrykniveau (SPL) er 104 dB. Huset er ret solidt og stabilt. Sammen muliggør SAM-systemet, GLM-softwaren og GLM-brugersættet ekstremt præcise, præcise indstillinger. GLM inkluderer også en brugerklar adapter, målemikrofon, USB-kabel og netværkskabel. DIP-kontakterne på bagsiden giver dig mulighed for at foretage manuelle justeringer, og de øvre og nedre slots bruges til at justere bastonerne. Refleksport-systemet er et langt buet rør inde i højttaleren, hvis formål er at reducere resonansen og øge detaljerne og intensiteten af ​​de dybe lyde.

Lyd – lille og god

8331a-studio-i-studio-skærm

Vi testede Genelec-højttaleren i et relativt lille studie. Den er placeret omkring tre meter fra studerendes position, men kan også bruges som en nærbillede. På trods af sin lille størrelse producerede skærmen ekstremt høj lyd, muskuløs bas, god dynamik og afbalanceret lyd, og stereolyden var nøjagtig, klar, fuld og detaljeret.

Den akustiske behandling af studiet er i gang, så lyden er ikke helt perfekt endnu. Uden kalibrering bankede visse lyde for højt i dette ubehandlede rum. Rumkalibreringssoftware kan være yderst nyttig, når det bruges i et studie med ideel akustik. Disse software måler primært lydtryksværdier og kan ikke rette akustiske problemer som ekko eller utilstrækkelig efterklangstid. Hvis du virkelig leder efter den perfekte løsning, skal du sørge for at tage dig af studiet med akustiske elementer. I et rum behandlet med diffusorer og lydabsorberende paneler er EQ-kalibreringsprogrammer virkelig nyttige, og fejlfri lyd kan opnås med fine justeringer. Vi prøvede skærmen, mens vi lyttede til stereomusik.

Vi lyttede først til hendes sang Pink -Hvem vidste. Alt var helt fint med stereolyden, vi fik også et flerdimensionelt scenebillede, efterklangstiden var helt korrekt, lyden var præcis og detaljeret, dynamikken var også helt perfekt, Genelec 8331 var et fremragende valg som referencemonitor. Jennifer Lopez’s hit: Om morgenen fulgte. Momentum og detaljer samt nøjagtigheden var tilstrækkelig igen denne gang, vi fandt ikke rigtig lydproblemer.

Dom

Genelec-studioskærmen er på trods af sin lille størrelse i stand til forbløffende kraftige lyde. Vi kunne høre intens, klar bas, afbalanceret mellemklasse, og stereolyd og 3D-scenebillede var også ideelle. EQ-indstillinger har vist sig at være virkelig nyttige, kalibrering var især vigtig i et ubehandlet studie for at eliminere dunkende, distraherende lyd.

Gen. 8331 højttalere vandret

Takket være det koaksiale design kan højttaleren placeres lodret eller vandret, og denne fleksibilitet er en stor fordel. Vi anbefaler også denne højttaler til mindre studier, den kan også bruges som en nærbillede, den giver fremragende lyd fra en afstand på op til 40 cm. Hvis den akustiske håndtering af et givet rum er vanskelig på grund af den lille gulvplads, er Genelec-skærmen også et fantastisk sted der.

Der blev ikke observeret mange negativer under testen. Den høje pris kan være en ulempe. Vi anbefaler det specifikt til studier, det er værd at vælge en anden type højttaler til hjemmebrug.

Skrevet af Róbert Polgár