Vi testede Fyne Audio F302 gulvhøjttaler!

Fyne Audio har et design- og ingeniørteam baseret i Skotland. Fyne Audio i Skotland tilbyder flere højttalermodeller, men en af de mest populære er Fyne F302. F302 leverer den mindste frekvensrespons mellem 36 Hz og 28 kHz ved 90 dB (8 Ohm), den mindste af de to enkeltstående højttalermodeller i 300-højttalerserien på startniveau. F302 har ikke alle de moderne funktioner i Fyne Audio, f.eks. IsoFlare -driveren eller BassTrax -diffusoren, men den har FyneFluting -funktionen, som eliminerer uønskede ekkoer og forbedrer musiknøjagtigheden.

Fyne Audio F302 højttalerspecifikationer:

Højttalertype: tovejs, bag

Anbefalet forstærkereffekt (Watt RMS): 30-120

Følsomhed (2,83 V @ 1 m): 90dB

Nominel impedans: 8 ohm

Frekvensoverførsel: 36Hz-28kHz

Krydsfrekvens: 3,2 kHz

Dimensioner: 932 x 190 x 271 mm

Vægt: 13,3 kg

Design og konstruktion

Fyne Audio F302 højttaler anmeldelser

Den tovejs, bagudvendte F302-højttaler har en 25 mm polyester dome-diskanthøjttaler og en 15 cm multi-wire mellemtone / subwoofer, lavet med et særligt stærkt højttalerkabinet.

F302 måler 932 x 233 x 308 mm (højde x bredde x dybde) og vejer cirka 13,3 kg og fås i tre designs; valnødder, sort ask og lys eg. Mellemtonen og basen drives af et ferritmagnetisk system. Polyesterkuppelen er placeret på en sort plastdel, er dækket af et højttalergitter, og under den er en dybt centreret radiator med en hakket (Fyne Flute), gummidækket, fiberforstærket membran. Basrefleksporten er på bagsiden af højttaleren, så det er nødvendigt at placere højttaleren mindst 25-30 cm fra væggen. Højttalerens overordnede udseende er moderne og kan let integreres i næsten ethvert interiør.

Bagvæg F302

Det giver enestående stivhed gennem en kombination af afstivede MDF -paneler. Yderligere stivhed blev opnået ved at forbinde lavfrekvens -drevmagneten til kabinetstøtten ved hjælp af en resonansabsorber. For gulvstående modeller giver den piggede sokkel stabilitet til stram bas og præcis stereobilledbehandling. Høj kvalitet, præcisionskomponenter blev brugt i fremstillingen, herunder lavt tab LF lamineret kerneinduktans og HF polypropylen kondensator. Forgyldte højttalerclips giver en klar signalsti.

Med den flertrådede papirkegle er F300-driveren til dybe og mellemstore enheder blevet videreudviklet af FyneFlute-teknologi. Gennem lederens gummispole giver den en ikke-homogen overflade, der er meget effektiv til at fjerne kegleresonanser.

Diskanthøjttaleren er en kombination af et stærkt neodymmagnetisk system og en 25 mm polyesterkuppel, der skaber skarpe og kontrollerede højfrekvente detaljer. Beskyttelsesgitterhuset indeholder en fasetabskompensator, der forsinker output fra visse områder af kuplen for at give en jævn og længere reaktion.

F300-serien er det perfekte valg for dem, der leder efter en førsteklasses gulvhøjttaler til en overkommelig pris.

Lydydelse

Højttalerparret blev testet i et mellemstort rum, hvor ejeren udviklede nærlydakustik takket være lydabsorberende, trykte paneler og diffusorakustiske paneler placeret på væggene. Da en af ​​rummets vægge næsten er en glasoverflade hele vejen, vil det stadig være nødvendigt med akustiske gardiner for at opnå den perfekte lyd. Vinduet og andre glasoverflader afspejler lydene og skaber dermed et ubehageligt ekko, som nedbryder lyden markant, så det er bestemt værd at fjerne ekkoet ved at bruge tykke, tætvævede gardiner.

Fynerne tilbød en subtil surroundlyd, og stereoeffekten var også optimal. Vi hørte dynamiske lyde, stramme, kraftige dybe lyde. De skiller sig ud fra deres kategori på grund af deres enkle design og ydeevne.

Diskanten var undertiden lidt for svag, så det kan klart anbefales at parre den med en forstærker af god kvalitet for at fjerne denne fejl. I testen testede vi F302 med en Marantz NR-1200 stereomodtager. Bassen var stram og retningsbestemt, dynamikken var også fin, men for dem, der kan lide ægte vægskadende bas, blev det anbefalet at få en subwoofer. Det stabile hus forhindrer resonanser. De centrale provinser talte eftertrykkeligt.

Dom

Denne skotske højttaler fås til en virkelig overkommelig pris, men alligevel har producenten lagt vægt på komponenter af høj kvalitet, robust design og stærk ydeevne. Det moderne, slanke design vil appellere til mange og kan integreres i næsten enhver rumstil. Lyden er klar og dynamisk, bassen er intens, præcis og retningsbestemt. Mellemklassen blev fremhævet nok, og stereolyd og rumlighed var også ideelle. De høje toner lød dog ikke perfekt, de var svage. Vi manglede også detaljer, det var ikke altid muligt at skelne instrumenter i orkestsange. Vi anbefaler absolut Fyne Audio F302 i denne prisklasse.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts