Pioneer DM-40 studiemonitor anmeldelse

Et par Pioneer DM-40 studiemonitorer

Pioneer Corporation, ofte benævnt Pioneer, er et japansk multinationalt selskab med hovedkontor i Tokyo, Japan, der har specialiseret sig i digitale underholdningsprodukter. Virksomheden blev grundlagt af Nozomu Matsumoto i 1938 i Tokyo som et værksted for reparation af radio og højttalere. Dens nuværende præsident er Susumu Kotani.

Funktioner

De kompakte DM-40 studiemonitorer er designet til at lytte og blande musik af høj kvalitet til DJs.

Den forreste basreflekshøjttaler leverer rig og dyb bas og er i stand til 3D-stereolyd og har et bredt scenebillede, der giver klar, energisk lyd, selv når den bruges til at blande musik, DJ-arbejde eller bare lytte til musik.

De koniske subwoofere af glasfiber leverer en stærk, percussiv bas, der bevarer sin intensitet og klarhed, selv når skærmen vender mod væggen. Forstærkeren i klasse B garanterer balance ved alle frekvenser. Lavfrekvensdrevet suppleres med en soft-dome, højfrekvent tweeter. Det håndterer mellemstore og toppe, gør et fornuftigt arbejde takket være den store konvekse diffusor. Frekvensområdet er 70Hz til 30kHz. Impedansen er 10 ohm, den maksimale effekt er 42 watt.

Smart design

Skærmens buede forkant giver maksimal stivhed og minimal resonans for klar lyd ved ethvert lydstyrke. Hovedtelefonudgangs- og lydstyrkeknappen på frontpanelet tilbyder fleksibel betjening, den bageste RCA og stereo 3,5 mm mini-jackindgange muliggør tilslutning og modtagelse af et linjeniveau-signal.

Sound of Pioneer DM-40

Vi testede Pioneer-skærmene i et lille studie, hvor vi allerede havde udført en akustisk måling, og baseret på resultaterne blev den akustiske behandling også udført. På væggene blev der trykt, fotografiske lydabsorberende paneler, der viser instrumenter og parametriske diffusorer i en ret moderne stil. I et musikstudie kan perfekte musikalske materialer kun fremstilles, hvis stedets akustik behandles med de rigtige akustiske elementer.

Vi satte Pioneer-monitorparret på prøve med Jason Derulos seneste sang, Love Not War. Den første ting, der kommer til at tænke på, er det varme og behagelige lavere interval. Sammenlignet med en lille skærm kunne vi høre rig og fuld lyd. Midterne og toppe var også klare og levende. Støjende lyde var ikke til stede, beslutsomhed var karakteristisk for højttaleren. Det største problem var imidlertid, at frekvenserne ikke var ordentligt afbalancerede. Hvis vi har at gøre med musikblanding og -optagelse, er dette bestemt ikke en lille fejltagelse. Men hvis nogen arbejder som en DJ eller bruges til simpel musiklytning, er disse højttalere gode. De fulde lave ender på en sådan kompakt skærm gør dem til et attraktivt valg for hobby-DJ’er.

DM-40 tilbyder også høj lydstyrke. Perfekt til at forbinde en DJ-controller til at øve derhjemme. De er ikke høje nok til en fest, men vi bruger alligevel ikke studioskærme til høje fester eller begivenheder. Højttalerlyden er ikke høj nok til at fylde et helt rum jævnt. Selv ved højere volumener er forvrængning meget minimal. Hvis du vil have et billigt studiomonitor-sæt, der har anstændig lyd, er DM40 et ideelt valg.

Produktionskvaliteten på Pioneer DM-40 er tilstrækkelig. Huset er solidt og godt bygget. Dens 4,9 kg vægt er god til at forblive stabil. De medfølgende kabler er også af god kvalitet og ret lange.

Lyden er fuld, realistisk, omfattende, så højttaleren ser større ud end den faktisk er. Diskant bliver dog nogle gange lidt for meget i baggrunden.

Forbindelsesmuligheder
bagvæg dm-40

Pioneer DM-40 tilbyder to ubalancerede tilslutningsmuligheder, en standard RCA-forbindelse og et stereoministik. Højttaleren leveres også med et lydkonverterkabel. DM-40 har også et hovedtelefonstik på forsiden af højttaleren.

Udseende

DM-40 er slank og attraktiv i en

Pioneer livsstudieovervågning

mat sort farve. Den høje, konvekse diffusor omkring tweeter giver det et flot udseende. De indadvendte skrånende kanter og Pioneer tilføjer dette. Højttalerne fås også i hvidt.

Størrelser

En af de attraktive funktioner i DM-40 er dens kompakte størrelse. Perfekt til mindre studierum og tilbyder også en behagelig lyd. Disse skærme er også lette nok til at blive placeret i hylderne. Bare husk, at du har brug for nok plads omkring dem til luftbevægelse. Uden varmeafledning kan interne komponenter blive overophedet og gå i stykker.

Dom

Pioneer-studioskærme tilbyder fremragende værdi for pengene. De tilbyder god lyd og kvalitet. Dette gør dem til de førende medlemmer i kategorien af ​​bedste monitorer på entry level til rådighed for hobby-DJ’er. Selvom disse højttalere er ret kompakte, er de hverken små eller specielt lette på grund af den robuste brug af materialer. Dette betyder normalt bedre lydkvalitet, fordi kabinettet forbliver stille, resonans er ikke et problem, når højttalerkeglerne bevæger sig for at producere lyd. Højttalerne har også et frontdesign, hvilket betyder, at der er en åbning foran på hver, der tillader luft at strømme ind og ud af enheden for at få en fyldigere bas. Fantastisk valg til enhver start-DJ. Vi anbefaler Pioneer-DDJ 1000-controlleren.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts