Q Acoustics QB12 subwoofer gennemgang

Hvad er Q Acoustics Q B12?

Q B12 er virksomhedens første subwoofer med et 30 cm drev. For forvrængningsfri, muskuløs og klar bas har Q Acoustics kombineret dette drev med en 220W klasse D-forstærker med ultra-lav forvrængning og en 50 mm lydspole og et lukket, forstærket bøjlehus.

Udseende

Subwoofer Q-Acoustics-Q-B12

Fås i sort eller hvid med en mat eller blank finish. Under risten er et 30 cm drev drevet af en 220W Texas Instruments TPA3255 klasse D forstærker, og en 36 mm tyk baffel giver maksimal stivhed for drevet.

En unik, støbt aluminium-køleplade på bagpanelet afkøler forstærkeren og giver en stabil strømforsyning. Afstivningen indbygget i MDF-kabinettet giver mekanisk stabilitet og reducerer uønsket vibration og resonans af enheden under drift.

Der er også en 0/180 graders fasekontakt på bagsiden samt niveau- og krydsskiftere, der letter integration med andre højttalere, selvom der naturligvis også er behov for forskellige indstillinger på AV-forstærkeren for at opnå de bedste resultater.

Den vejer 21,5 kg, har en upåklagelig konstruktion og et lukket skab. QB12 er terningformet og ret stor i størrelse, så den kræver relativt stor plads. Denne subwoofer fungerer godt sammen med Q Acoustics 3000-serien.

Forbindelser og kontrol

Q-B12 subwoofer bagpanel

Q Acoustics Q B12-stik og nogle kontrolelementer er placeret bagtil med forsænket placering. Metaldækslet er fastgjort med magneter.

I dette forsænkede område finder du en stikkontakt til dobbelt strømkabel og en tænd / sluk-kontakt. Der er endda en fasekontakt og en anden til at tænde eller automatisk vælge, sidstnævnte aktiverer Q B12, når den modtager et signal.

Her er der et par RCA-linjeniveauindgange, hvoraf den ene fungerer som en mono / LFE-indgang. Over det forsænkede område er der to roterende skiver til styring af niveau og crossover.

q-b12-en

Klasse D digital forstærker har en nominel effekt på 220 W, en maksimal effekt på op til 440 W og et frekvensrespons på 28-300Hz.

Q B12 har ikke en indbygget EQ, men i dag skal enhver anstændig AV-modtager være i stand til at håndtere subwooferintegration og afhjælpe rumlydfejl.

Opsætning og betjening

Q Acoustics Q B12 er ekstremt let at opsætte, hovedsageligt på grund af den nemme tilslutning og kontrol.

Lydkvalitet

Et mindre rum var stedet for vores test, hvor subwooferen blev parret med Q Acoustics 3020i-højttalere og en Denon-forstærker. Lydabsorberende lædermembranpaneler og rustikke diffusorer er tilføjet væggene i rummet for at forbedre akustikken, og membranhjørneelementerne i hjørnerne sikrer den rigtige lyd.

Q B12 har vist sig at være en seriøs subwoofer kombineret med Q Acoustics 3020i boghyldehøjttalepar, resultatet er et afbalanceret system, hvor Q B12 understøtter de andre højttalere og fylder de lavere frekvenser, hvor det er nødvendigt. Bassen er subtil, meget detaljeret og dynamisk. På grund af det lukkede system kan vi forvente meget følsomme basser.

Det giver nøjagtig, detaljeret og virkelig dynamisk lyd.

Q B12 fungerer subtilt og forsøger at skabe et sammenhængende stadium i stedet for at blæse vores hår med bankende bas.

Nogle gange syntes det imidlertid, at det ville have været gavnligt at have flere udvidelser i lavere ende med et enkelt tryk. For det meste gjorde subwooferen et godt stykke arbejde, men når der virkelig havde været behov for virkelig store dybder, var manglen på rå kraft åbenbar. SVS SB 16 subwooferen klarer sig bedre i dette område.

Hvorfor bruge en subwoofer?

Subwooferens primære funktion er at producere lyde mellem lave frekvenser. For at en sådan lavfrekvent lyd skal lyde med den krævede kraft, kræves en stor membran og en stor membranafbøjning. For en mindre højttaler skal membranen bevæge sig mere for at producere den samme lydstyrke. Derfor er højttalerne større end de andre højttalere. En større subwoofer kan producere lavere frekvenser. Selvom mange mærker tilbyder 3-vejs højttalere, er det kun subwoofere, der kan udstråle dunkende, vægknusende bas. Hvis du kan lide intense baslyde, mens du lytter til musik eller ser film, vil du muligvis også få en subwoofer. Det kan også siges, at med 2 subwoofere vil frekvensresponset og stereostadebilledet være endnu mere optimalt, og selvfølgelig vil præstationen være meget højere. Derudover er lydkvaliteten med 2 subwoofere ideel til en række lyttesituationer. Det betyder meget, hvor vi placerer subwooferen. Det betyder ikke noget, hvor langt du er fra studerendes position og muren. Hvis det er muligt, skal du ikke placere det i umiddelbar nærhed af væggen, det anbefales at holde en afstand på 20-30 cm mellem væggen og subwooferen.

Resumé

Det er en højtydende subwoofer, der gør det job, den var designet til at gøre: øge low-end-ydeevnen for brandets Concept- og 3000i-højttalere. Q B12 integreres problemfrit med 3010i eller 3020i højttalerne, hvilket skaber en afbalanceret lavfrekvent lyd.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts