Sony UBP-X800M2 blu-ray-afspiller test

Vi har testet Sony BDP-S6700 blu-ray-afspiller før, og vi var nysgerrige efter, hvilken erfaring vi får fra virksomhedens anden model.

Test Sony-X800M2

UBP-X800M2s udseende er kendetegnet ved en firkantet, lidt ru stil. En glasagtig sort stribe løber på forsiden af metalhuset. Udførelsen er af høj kvalitet, afspilleren er stiv og stabil takket være metalhuset, på trods af at den har en ret slank form. Det robuste metalhus er designet til at eliminere mindre chassisvibrationer og elektriske forstyrrelser, der kan påvirke lydkvaliteten.

Sony UBP-X800M2 har et metal-kølelegeme og et diskdrev. Fjernbetjeningen var imidlertid skuffende. Billig plast, der slet ikke passer til afspillerens metalhus.

Funktioner i Sony UBP-X800M2

Reproducenter Blu-ray Sony-UBP-X800M2

Den har en bred diskskuffe, understøttelse af hi-res-lyd, begrænsede streamingindstillinger og registrerer ikke automatisk Dolby Vision. En stor nyhed ved Sony UBP-X800M2 er understøttelsen af ​​Dolby Vision. Den originale X800 tilbød ikke denne funktion.

Som med alle 4K Blu-ray-afspillere kan X800M2 afspille DVD’er, HD Blu-ray-, 3D Blu-ray- og CD’er samt de nyeste 4K-diske. Sonys UBP-X800M2’s produktionskvalitet og omfattende disksupport udvides også til afspilning af multimedier. Det kan afspille filformater med høj opløsning, herunder DSD, FLAC, ALAC, AAC og WAV, MP3-filer.

Komprimerede lydformater kan også afspilles med Sonys DSEE HX-funktion, som forstørrer frekvensoverførslen og det dynamiske område for at komme så tæt som muligt på lyden fra den originale optagelse. X800M2 kan afspille både Dolby Atmos og DTS: X objektbaserede lydformater. Sonys nye 4K-afspiller kan håndtere en bred vifte af videofilformater via netværk eller USB-drev, herunder XVID-, WMV-, AVCHD-, MPEG-2- og MPEG-4-filer. Det har også en Ethernet-port, indbygget Wi-Fi / Bluetooth og en USB-port foran.

Forbindelserne på bagsiden af ​​enheden inkluderer dobbelt HDMI og koaksial digital lydoutput – og endelig skal det nævnes, at Bluetooth-forbindelsen understøtter LDAC-teknologi. Dette forbedrer lydkvaliteten ved at levere tre gange dataene for normale Bluetooth-forbindelser. X800M2 inkluderer ikke en indbygget lydkanal med flere kanaler som Panasonic UB820, så der er heller ikke nogen flerkanals analog linjeudgang. Dette er dog ikke et stort tab.

Et større problem er dog, at Sony UBP-X800M2 ikke understøtter HDR10 + -indhold. Manglen på HDR10 + support betyder naturligvis ikke noget, hvis dit tv ikke understøtter HDR10 + også. Ligesom den nye Dolby Vision-support ikke betyder noget, hvis dit tv ikke understøtter Dolby Vision.

Sony UBP-X800M2 tilbyder 3 typer streamingapplikationer: Netflix, Amazon Prime Video og YouTube.

Prøve

Test blev udført i et relativt stort filmrum, hvor en Sony-projektor blev brugt til at projicere filmen. Lydkvaliteten af ​​hjemmebiografsystemet blev leveret af et Focal Chora-højttalersystem og var forbundet med en Onkyo TX-SR393 forstærker. Rumets akustik var ganske god i henhold til vores målinger takket være de lydabsorberende akustiske paneler, men for perfekt lyd, anbefalede vi vores klient at placere diffusorer også for at afbalancere lyden.

Hvis du har en projektor eller et TV med lav lysstyrke, vil du være glad for at se, at X800M2 har muligheden for at konvertere HDR til SDR, så du også kan nyde fordelene ved 4K Blu-ray ekstra opløsning.

Telecomando Sony X800

Afspilleren har også ekstra kontrolmuligheder – inklusive kompatibilitet med Crestron-, Savant- og Control4-funktionerne – og ekstra, brugerdefinerede installationsvenlige forbindelser såsom IP-kontrol via Cat-5 eller Wi-Fi samt en RS-232C er der også en tovejs kontrolport og en IR-indgang på enheden.

Desværre genkender afspilleren ikke automatisk Dolby Vision-diske. Derfor skal du manuelt vælge Dolby Vision “til” eller “fra”. Til sammenligning registrerer alle andre mærker af 4K Blu-ray-afspillere, der understøtter Dolby Vision automatisk, om du indsætter en disk i Dolby Vision- eller HDR10-format.

Hvis fjernsynet ser det indgående indhold i Dolby Vision-format, justerer det afspilningen i overensstemmelse hermed, hvilket forårsager problemer som for meget accentueret hudfarve, forhøjede sorte niveauer.

Det transmitterer bevægelse tydeligt og skarpt, uanset om du ser en 24p-film på en disk eller streamer 50 / 60Hz fra indbyggede applikationer.

sony-x-800-afspiller-hdr

Sony UBP-X800M2 skalerer også indhold under 4K fremragende, især fra HD Blu-ray-diske. Ændrede størrelsesbilleder er skarpere og mere detaljerede uden at virke støjende.

Panasonic UB820-afspilleren klarer sig lidt bedre på dette område, men det er kun en lille forskel. Der er en større forskel mellem Panasonic UB820 og Sony X800M2 HDR-SDR konverteringsprodukt. Og det tipper ikke vægten hos Sony. For mens Panasonics konverteringsproces fungerer bemærkelsesværdigt godt, gengiver Sony nogle farver – især mørkere nuancer – unaturligt under konverteringen.

Med hensyn til lydkvalitet er denne blu ray-afspiller fremragende. Hans musikalske evner er også bemærkelsesværdige. DSEE HX-funktionen gør et godt stykke arbejde med at gøre komprimeret digital lyd rigere, fyldigere og mere dynamisk.

Konklusion

Det kan være en god idé at købe Sony UBP-X800M2-afspiller, hvis …

…. Vi ønsker fremragende 4K-ydeevne og har ikke brug for Dolby Vision- eller HDR-SDR-konverteringsfunktioner. UBP-X800M2 er fremragende til HDR10, 4K Blu-ray, HD Blu-ray og andre typer lyd- og filafspilning.

Hvis du vil have HDR10 + afspilning, er Panasonic UB820 muligvis et bedre valg.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts