Q Acoustics 3020i bogreolhøjttalertest

Q Acoustics-mærket blev grundlagt i Storbritannien i 2006 af professionelle forretningsfolk, eksperter inden for lydindustrien; deres eneste mål var at udvikle et meget succesfuldt højttalermærke. De sigter mod at skabe højttalere af høj kvalitet, men alligevel overkommelige.

Funktioner

Par reproduktions Q-Acoustics 3020i

Den tovejs basreflekshøjttaler har fået en afrundet, minimalistisk form, og baffelpladen er forstærket for at øge højttalerydelsen. Højttalerskabet har en relativt stor dybde, hvilket ellers er typisk for højttalere designet af producenten. Højttaleren er udstyret med flade stik, hvilket er fordelagtigt, fordi det giver os mulighed for at bringe den tættere på væggen. Tweeter er placeret i en tragt og er adskilt fra frontpanelet med en silikone ramme. Subwooferen er lavet af imprægneret papir med en stålpladekurvophæng. Fås i farverne sort, grå, valnød og hvid. Huset er lavet af stabile MDF-plader, hvilket resulterer i minimal resonans. Du vil måske placere disse højttalere på stativer, selvom deres store dybde kan gøre det lidt svært. Producenten tilbyder også et skræddersyet stativ til højttalerne.

Det grundlæggende udvendige design af 3000i-produktlinjen har ikke ændret sig meget. Den kombinerer de samme lige og afrundede kanter som sine forgængere. De har et rent design og enkel raffinement.

3020is kabinetter er 25% større end tidligere modeller i serien og giver udvidede og kraftige baslyde. Producenten har øget højttalerens interne stivhed. Som et resultat reduceres strukturel vibration, hvilket forårsager lydforvrængning. Gummisåler og svampeforseglinger blev også inkluderet i højttalerne for at gøre lyden klarere.

Frekvensoverførslen er mellem 60 Hz og 30 kHz, følsomheden er 88 dB, den anbefalede forstærkereffekt er 25-75 watt og den vejer 5,5 kg.

Q Acoustics 3020i lydkvalitet

Vi testede højttalerparret i et rum på ca. 22 kvadratfod, parret med en Pioneer-forstærker. Rummet er for nylig blevet renoveret, og akustik er blevet behandlet under renoveringsarbejdet. Da rummet fik møbler i minimalistisk stil på grund af manglen på møbler, ville rummet være ret genlyd, så lydabsorberende paneler blev placeret på væggene og loftet. De trykte lydabsorberende paneler indeholder plakater af lejlighedsejerens yndlingsfilm. Diffuser frontpaneler udfører to funktioner samtidigt under akustisk håndtering, på den ene side absorberer for meget bas, og på den anden side spredes lyde over hele båndbredden. Basfælder i to hjørner sørger for at dæmpe dybe områder.

Vi lyttede først til Imagine Dragons ‘sang Sucker for Pain, skiftede derefter til klassisk stil og spillede uddrag fra Berlioz’s Fantastic Symphony.

Designet og de tekniske ændringer fungerer virkelig på 3020i. Det er kendetegnet ved en rig varm karakter, overraskende høj styrke og dynamik. Sammenlignet med sine forgængere producerer 3020 i højttaleren mere nøjagtig og detaljeret lyd.

Basser er bredere og dybere takket være den større kabinetstørrelse. Højttalerne viser god tonebalance, de er virkelig alsidige. Sammen med dynamikken, momentum og detaljer udstråler de vidunderlig musikalitet. Den rumlige lyd er godt mærkbar, den engagerer næsten lytteren i det virkelige, nuværende rum. Når de placeres tæt på væggen, har de en tendens til at miste deres følelse af åbent rum. De er i stand til anstændig kraft og klarhed selv ved højere lydstyrker, selvom der ikke forventes seriøs basydelse fra disse højttalere.

Diskanten lyder ikke så naturlig som den store og dyrere kategori højttalere.

Egenskaber og tilslutningsmuligheder

q akustisk bagvæg

Bagsiden af 3020i har en højttalerindgang, men ingen tænd / sluk-knap. Det betyder, at de er passive højttalere, så de skal forbindes til en slags modtager. Det kan være en god idé at vælge en forstærker af god kvalitet, da brug af den forkerte modtager kan forvride lydkvaliteten. Forsænkede flade profilklip hjælper med at reducere enhedens resonans og tillade, at højttalerne placeres ved siden af en væg, selvom vi ikke anbefaler dette, hvis du ønsker god lydkvalitet. Bananstikkene på lydkablet følger ikke med højttalerne og skal købes separat. Dette giver dig mulighed for at slutte højttaleren til en forstærker. Nogle mennesker bruger disse højttalere som en del af deres hjemmebiografsystem og gør deres arbejde ret godt.

Dom

Højttalerklasse Q.

Disse bogreolhøjttalere imødekommer lydfilernes behov med virkelig imponerende lydkvalitet og kraft sammenlignet med varerne og deres størrelse. Diskantlyde kunne være mere naturlige og levende, rumlighed er ikke altid fremherskende, men giver ellers en neutral, smuk, klar og detaljeret lyd. Bassen var stærk, men hvis man ønsker bankende dybder, der banker i væggen, er det en god ide at vælge større højttalere af bedre og bedre kvalitet eller parre Q Acoustics subwooferen med 3020i-højttalerne. På grund af dens dybde kan placeringen være lidt besværlig.

Alt i alt er denne prisklasse en fremragende indgangshøjttaler med retfærdig lyd og stilfuldt design.

Skrevet af Róbert Polgár