At skabe en hjemmebiograf i vores hjem

Der skabes flere og flere hjemmebiografer for filmfans. Virksomheder der fremstiller lyd- og hi-fi-udstyr, udvikler konstant deres produkter og lancerer nyere modeller for at opfylde hjemmebiografejernes behov.

Vi kan skabe et hjemmebiograf næsten overalt, men der er nogle vigtige ting, du skal huske på, når du laver et hjemmebiograf.

Hvordan kommer vi i gang med at skabe vores biografrum?

1., Den første og vigtigste opgave er at optimere rumakustikken!

Selvom vi får audio og hi-fi produkter med den bedste lyd og ydeevne, vil vi ikke være tilfredse med lyden under ugunstige akustiske forhold.

Vi er heldige, hvis vi har mulighed for at tage højde for akustiske aspekter, når vi designer og bygger rummet. Ved opførelse af bygninger etablerer vi rummets akustik ved brug af lydisolerende byggematerialer og termoruder.

Kan vi ikke gøre det, er det først muligt at behandle akustikken i rummet efterfølgende.

Rumakustikken påvirkes også af rummets form, placering og typen af ​​vægge og belægninger. Væggene, loftet, glas- og fliseoverflader reflekterer lydene og skaber ekko. Situationen er den samme for hårde fliser eller trægulve. Det er værd at isolere væggene og loftet. Gipsplader og lydisolerede tapeter samt nedhængte lofter kan forbedre rummets lyd noget. Møbler og boligtilbehør kan også absorbere alle lydene, men snarere i de høje områder. Der er dog brug for professionelle akustiske produkter for at absorbere og korrekt kontrollere basser der producerer ekkoer.

Til akustiske formål er tykkere, tættere, tungere, porøse materialer velegnede, så glem ikke pap-, skum- eller svampevægpaneler!

Blogindlæg om, hvordan man laver en hjemmebiograf i vores hus

Lydabsorberende vægpaneler, diffusorer og basfælder i hjørnerne kan forbedre akustikken i rummet markant.

Placer tætte, tykke akustikgardiner foran vinduer eller døre. Disse boligtekstiler reducerer ikke kun ekstern støj, de har også lydabsorberende egenskaber.

Læg lydtætte tæpper på gulvoverfladen for perfekte resultater.

Den bedste løsning til at behandle rummet er at spørge en akustikekspert til råds og akustisk måling. På den måde kan du bestemme præcist hvor, hvor meget og hvilken type akustisk produkt du skal placere.

2., Kvalitets audio- og lydsystem

En bred vifte af højttalere, subwoofere og hjemmebiografreceivere er tilgængelige for kunderne. Afhængig af vores økonomiske muligheder kan vi vælge mellem udstyr der tilhører forskellige priskategorier. Det er værd at købe enheder af høj kvalitet, men ikke altid den dyreste hi-fi-enhed er den bedste. Hvis du ikke vil blive skuffet over lyden, så skaf i det mindste mellemklasseprodukter.

Informer dig, kig testresultaterne før du køber hi-fi udstyr.

Surroundeffekten vil være ægte med et 5.1 lydsystem, så det er noget at tænke over.

3., Placering af højttalerne

Måden højttalerne er placeret på og deres afstand til hinanden og fra lyttepositionen har stor betydning i forhold til lyden. Hold højttalerne i omtrent samme afstand fra hinanden, og placer dem ikke direkte mod væggen eller hjørnet. Hvis din biograf lyder optimalt, kan du prøve flere placeringsmuligheder for at indstille den ideelle lyd til dine højttalere.

4., Passende mørklægning

Akustikgardiner i biografsalen.

Vi kan kun opleve den perfekte biografoplevelse, hvis vi opnår perfekt mørklægning. Til det kræves mørklægningsgardiner. Akustikgardiner kan også bruges som mørklægningsgardiner på grund af deres tykkelse og tætte vævning. De er i stand til at udelukke lys op til 100 % i tilstrækkelig tykkelse. På denne måde kan vi føle, at vi er i en rigtig biograf.

5., Biografrummets indretning

Biografrummet kan gøres komfortabelt med lænestole og sofaer. Det er bedst at bruge mørkere nuancer til væggen. Vi kan forstærke biografstemningen yderligere med filmplakater og billeder af vores yndlingsskuespillere. Det kan endda være fotos og plakater printet på lydabsorberende akustiske paneler. På denne måde fungerer de ikke kun som et dekorativt element, men forbedrer også akustikken.

6., Perfekt visuel verden

LCD-tv og projektorer har også deres fordele og ulemper, alle skal selv bestemme, hvilken lydenhed der vil være det bedste valg for dem. Det er vigtigt at tilpasse skærmstørrelsen og opløsningen til rummets størrelse, hvis du ønsker en klar visuel verden.

7., Passende lys

hjemmebio luci

Trådløs, smart belysning er bedst i biograferne, så du skal ikke bøvle med ekstra kabler, og vi kan justere lysene komfortabelt.

8., Placering af kabler

At placere og føre kablerne korrekt er også meget vigtigt i biografen. Ved hjælp af kabelkanaler kan vi placere en masse kabler. Hvis det er muligt, kan kablerne føres ind i loftet eller bag vægbeklædningen. Glem ikke overspændingsbeskyttere i tilfælde af strømsvigt!

9., Trådløse forbindelser

De fleste af de smarte enheder, vi installerer, når vi bygger et hjemmebiografsystem, har en trådløs Wi-Fi-forbindelse. Derfor er det essentielt at have den rigtige Wi-Fi-forbindelse i vores biograf. Hvis det er nødvendigt, kan du endda få en Wi-fi signalforstærker for at undgå problemer på grund af dårlig signalstyrke.

10., Orden er vigtig

Udover lænestolene har vi ikke brug for alt for mange møbler i biograferne, kun til lyd- og hi-fi-udstyret, men vi skal også have hylder til at opbevare film, dvd’er og andre ting, så vi kan holde orden i tingene.

Man kan se, at et dyrt tv og et par højtalere ikke er nok til at lave et biograflokale. Vi skal tænke alt grundigt igennem for at skabe den perfekte filmoplevelse!

DK

Similar Posts