Vi har testet Sonos Sub subwoofer!

Sonos-subwoofer-Caché-300x300

I vores tidligere test skrev vi om Sonos One-højttaleren, i dag rapporterer vi om vores erfaringer med det andet medlem af Sonos-mærket, Sonos Sub-subwooferen. Sonos Sub vejer 16 kg, så den er ret tung. Det innovative design gør det muligt at placere det lodret eller vandret.

 

Sub-subwoofer-Boden

Det har meget få tilslutningsmuligheder, kun en strømforsyning og et Ethernet-input. Sub’en kan parres trådløst med enhver Sonos-højttaler, Sonos Amp eller Connect: Amp, hvilket gør det let at integrere i et musik- eller hjemmebiografsystem. Du kan nemt oprette forbindelse til dit eksisterende Sonos-system ved at trykke på knappen på forsiden. Vi kan forbinde Sonos Sub til et par Sonos Play eller Sonos One: de 3 stereohøjttalere leverede fantastisk output.

Prisen er lidt højere sammenlignet med gennemsnitlige subwoofere, men det er forståeligt, da det er trådløst og lavet specielt til Sonos-systemet. Det er ubestrideligt, at den har fremragende bas, fra fin bas til seriøs, tordnende dyb bas, og Sonos-appen giver dig mulighed for let at justere basniveauer. Så selvom prisen er høj, er resultaterne fremragende.

Design

Sonos-sub-subwoofer-Schwarz

Fås i blanke sort eller hvide modeller, Sonos Sub. Dens form er interessant, dens udseende er elegant, der er en lille akustisk åbning og refleksåbning midt i huset. Der er et Sonos-logo foran og et statuslys og en knap til venstre for at oprette forbindelse til det trådløse netværk.

Sub’en bruger to klasse D forstærkere, frekvensoverførslen er 25 Hz, og den maksimale delefrekvens er 110 Hz. De to kraftbalancerede højttalere er placeret overfor hinanden, så vi kan få en dybere og klarere og mere detaljeret lyd.

Sørg for, at Sub ikke er for tæt på væggen, da den akustiske åbning har brug for luftplads for effektiv ydeevne. Højttaleren kan også placeres vandret på gulvet. De fire ben på Sub minimerer vibrationer. Bunden af ​​højttaleren har et skjult strømstik og et Ethernet-kabel.

Opsætning af højttaleren med et eksisterende Sonos-system er lige så let som normalt med Sonos-produkter. En af virksomhedens største værdier er appen i høj kvalitet, som i det væsentlige forenkler opsætningen af ​​enhver højttaler – alt hvad du behøver er en Wi-Fi-adgangskode, og appen gør resten.

Appen kalibrerer oprindeligt underindstillingerne, måler rumakustikken og justerer i overensstemmelse hermed. Du kan ændre underindstillingerne i applikationen. Ud over at tænde og slukke for Sub kan du justere lydstyrken i forhold til de andre højttalere i rummet, justere fasen til 0 eller 180 grader eller justere delefrekvensen. Standardindstillingen for skiftefrekvensen er 80Hz. Men det kan også indstilles mellem 50Hz og 110Hz, og afhængigt af indstillingerne og størrelsen på rummet kan ændring af denne parameter gøre en enorm forskel i den samlede lyd.

Sonos-subwoofer-Innen

Indstillingerne, aktiv udligning, sikrer en tabsfri og dynamisk lyd takket være det nyeste DSP (Digital Signal Processing) kredsløb.

Det er værd at bemærke, at Sub kun fungerer med andre Sonos-højttalere, hvilket ikke er en stor overraskelse, men til denne pris er det overraskende, at det f.eks. Ikke kan bruges med en Sonos-forstærker. Forstærkeren har en subwooferforbindelse, der ville være perfekt til at kombinere Sub- og Non-Sonos-højttalere, men den fungerer ikke. (Du kan bruge Sub med forstærkeren, hvis du bruger Sonos Architectural by Sonance-højttalere, men det er den eneste måde.) Sub er en trådløs højttaler uden fysiske forbindelser og fungerer ikke med andre trådløse højttalere, der ikke er Sonos, der er fysisk tilsluttet Sonos til en forstærker. Til denne pris er dette for meget af en begrænsning.

Lyden af ​​Sonos Sub

Sub fungerer med næsten enhver Sonos-højttalerkonfiguration, men vi testede den med Sonos One-højttaleren. Rummet er ca. Det var 15 kvadratmeter med akustiske lydabsorberende paneler samt diffusorer på hver væg og loft. For perfekt lyd anbefalede vi at placere Giga basfælder i hjørnerne til vores klient. Basfælder skal placeres oven på hinanden helt til loftet for at håndtere dybe områder endnu mere effektivt. Et 4 cm tykt, tæt vævet akustisk tæppe blev placeret på gulvet i rummet, hvilket forbedrede lyden markant. Vi hjalp også vores klient med at placere højttalerne. Det er vigtigt, hvilken type højttaler vi placerer, og hvor vi skal placere den for at lyde ideel

Ved standard lydstyrkeniveau for Sub er der en mærkbar stigning i bas. Mens vi så en film, hørte vi også chokerende intens bas ved standardindstillingen for Sub. En Star Wars VIII. vi kiggede på en del af det og havde nogle dybe dybder.

Selv de laveste intervaller talte smukt, rent og med tilstrækkelig styrke og dynamik. Vi oplevede også dynamisk, klar lyd, et bredt scenebillede og brutale dybe områder, mens vi lyttede til musik. Vi har prøvet subwooferen i flere musikgenrer og udført fremragende i begge tilfælde. Mens vi lyttede til de orkestrale og akustiske sange, hørte vi hvert instrument separat, og de fine detaljer manglede heller ikke.

Dom

Hvis du vil udvide dit eksisterende Sonos-system med intens basdybde, skuffer denne model ikke. Selvom det er en ret dyr subwoofer, er denne kompakte højttaler virkelig utrolig. Desværre fungerer det kun med andre Sonos-enheder, hvilket er et ret stort kompromis i denne prisklasse. Men hvis vi stemmer tillid til Sonos-mærket og vælger hvert medlem af lydsystemet fra det mærke, vil vi helt sikkert være tilfredse. Det vejer ret lidt, men for en subwoofer er det ikke overraskende. Nogle gange fandt vi det for højt, noget naboerne måske ikke var glade for.

Skrevet af Róbert Polgár