SVS SB-4000 aktiv, lukket subwoofer-test

SVS-subwoofere er ikke ukendte for hjemmebiograf og musikfans. Mærkets popularitet skyldes dets udvendige kvalitetsdesign og perfekte basområder.

SB-4000 model

Subwoofer negro SVS-SB-4000

SB-4000 er en aktiv, lukket system subwoofer med en rektangulær form med lette afrundinger og er ikke synlig ved første øjekast, men den vejer 46,4 kg og har en stor magnet, der vejer næsten 17 kg. Den robuste, meget tykke MDF-kabinet omgiver glasfiber, papirkomposit, ultra-stiv membran og bred trykstøbt kurv af aluminium næsten som rustning. Den er udstyret med et ståldæksel og gummifødder.

Luft kan bevæge sig gennem trapezformede åbninger, pendulspolen er lavet af 3-tommers aluminiumtråd viklet i 8 lag. Producenten kalder afbøjningen XMech og tillader en afbøjning på 76,2 mm uden skader, hvilket er virkelig fantastisk.

sb-4000 bagvæg

Bagdækslet er ret puritansk, med rene indgange og udgange på linjeniveau, RCA, XLR-stik, en hovedafbryder og et IEC-stik kun på det. I modsætning til tidligere modeller af mærket er subwooferen også udstyret med et display, som også kan styres med en lille infrarød fjernbetjening, men kan også styres via Bluetooth via iOS eller Android på mobiltelefoner og smarte enheder via en applikation, der kan downloades. Denne form for kontrol syntes meget lettere end at kontrollere med en fjernbetjening.

 mobilapplikation-sb-4000

Der er en bred vifte af indstillinger tilgængelige i menuen, såsom lydstyrke, visning fra, skåret hældning eller lavpasfilterfrekvensstyring … osv. Et 3-bånds parametrisk EQ-kalibreringsprogram hjælper også med finjustering, frekvensoverførsel fra 19 til 310 Hz, Slegeforstærker ved 1200 watt og “D” klasse. Det er også ekstremt let at integrere i vores lydsystem takket være indstillingerne.

sb4000 fjernbetjening

Tilsyneladende har den fået en enkel, moderne terningform. Der er en blå LED-skærm på frontpanelet, som kan dæmpes, hvis du gider. Hvis du vil have et mere elegant design, kan du også vælge den blanke, klaverlakeret overflade, men så skal du regne med, at alle dine fingeraftryk kan ses på den, og desværre lægger støvet sig også hurtigt på den blanke overflade.

Det betyder ikke noget, hvor meget plads en sådan højtydende subwoofer er placeret i, den kan give den bedste ydelse i rum på 20-25 kvadratmeter.

Fordele ved lukkede, aktive subwoofere

Aktive højttalere har en indbygget forstærker, så de er i stand til høj ydeevne og pulslignende drift, ud over at de kræver korte kabler, hvilket sikrer, at disse tab også reduceres. Aktive højttalere er også fordelagtige med hensyn til pladsbesparelse. De lukkede systemhøjttalere har et helt lukket design, den lukkede luft fungerer som en fjederkraft, når højttalermembranen bevæger sig. Takket være dette får vi præcise, godt fangede, stramme basser. Denne type tilhører dog den dyrere priskategori, da produktionsomkostningerne også er meget højere.

Lyd

Integreret i et hjemmebiografsystem testede vi SB-4000 subwooferen. I 2015 blev filmen Legend udgivet på biografer, så vi begyndte at teste. Vi testede subwooferen med et par Dynaudio Confidence 60 stationære højttalere og en Denon AVC X6700 hjemmebiografforstærker.

I vores ca. 28 kvadratmeter store hjemmebiografrum fandt vores målinger, at rummets akustik næsten var fejlfri. Ejeren gjorde et meget grundigt arbejde på dette område, da han designede og indrettet biograflokalet. Trykte akustiske paneler på væggene samt diffusorelementer såvel som tykke vævede, tykke, lydabsorberende gardiner og et synkende, tæt vævet tæppe bidrager også til den perfekte akustik. Ved hjælp af gardiner kan ikke kun akustikken forbedres, men også den komplette mørklægning kan opnås på denne måde, hvilket er et meget vigtigt aspekt i tilfælde af et biografrum.

Vi havde en meget klar, stærk, nøjagtig og detaljeret lyd, subwooferen var i stand til at transmittere forvrængningsfri, meget intens, percussiv dybde, og dynamikken var også ideel. Filmen fra 2016 med Ben Afflecks Live by Night i hovedrollen fulgte. Vi havde en omfattende scenescene, en rummelig og detaljeret lydoplevelse, basserne var virkelig ekstremt fulde, stramme og iørefaldende.

Vi prøvede også, hvad denne subwoofer ved inden for musikområdet. Vi lyttede til Imagine Dragons ‘sang Monster og derefter Michael Bublés hit Feeling Good, instrumentet producerede dybe vægge, der rystede væggen, det forvrængede heller ikke ved høj lydstyrke. Det fyldte rummet meget pænt, og det kan endda siges, at vi også hørte intervaller, som vi ikke havde oplevet før for de samme sange. Nogle gange følte vi, at bassen var lidt alt for kontrolleret og reguleret, men det ville ikke være en alvorlig fejl.

Konklusion
SB4000-i-et-rum

SB-4000 subwooferen er en ægte tungvægtsmester takket være ikke kun dens ret tunge vægt, men også de utroligt intense og muskuløse basområder. Vi hørte ikke nogen forvrængning, den holdt den klare lyd selv ved høj lydstyrke. Ulempen ville være manglen på automatisk kalibrering, selvom Room EQ Wizard kan bruges i stedet, ville det være mere praktisk og enklere, hvis det også havde automatiseret kalibrering. Det er meget lettere at styre subwooferen gennem appen ved hjælp af smarte enheder. Til tider ville vi have ønsket lidt mere fritflydende, ustoppelig bas, fordi SB-4000 udstråler lidt alt for kontrolleret bas, men ingen subwoofer skulle have en større fejl end det.

Den fremragende lyd og det uforgængelige, robuste udvendige design, brugen af kvalitetsdele, men hæver også prisen, hører ikke til den billige priskategori.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts