Vi testede Dynavoice CL-28 gulvhøjttalere!

Classic-serien fra det svenske firma Dynavoice består af tre højttalere, CL-16, CL-26 og den største model, CL-28. Producenten har også lagt stor vægt på højttalernes udseende, dens lyd konkurrerer med kvaliteten af de langt dyrere højttalere. Dynavoice blev grundlagt i 1975 af Tommy Wadensten som en lille familievirksomhed kaldet JWS, og den samme JWS blev senere dagens Dynavoice og har løbende udviklet deres produkter lige siden.

Dynavoice logo

I 1980 åbnede JWS sin første fabrik i Sverige, og i 1999 blev GeneXXa Unique 5000-modellen en stor succes i Sverige. Dynavoice-mærket blev introduceret i 2003. Classic-serien blev udgivet i 2020 bestående af tre modeller: en boghyldehøjttaler og to stående højttalere. Ud over traditionelle højttalere fremstiller Dynavoice også subwoofere og bluetooth-højttalere. De primære aspekter ved produktionen er god kvalitet, robust design, fremragende lydkvalitet og en overkommelig pris. Vores test har vist, at virksomheden bevæger sig i den rigtige retning, ærligt talt forventede vi ikke sådan en super lyd til denne pris, så CL-28 leverer, hvad den lover.

Dynavoice CL-28 specifikationer

Den trevejs gulvhøjttaler er udstyret med 2 203 mm papirlemhøjttalere, 1 127 mm papirmembranhøjttaler og en 25 mm diskanthøjttaler i tekstil. Den har en belastningskapacitet på 200/300 watt, frekvensoverførsel: 38 Hz-20 kHz, delefrekvenser: 800 og 2500 Hz, impedans: 4 ohm, følsomhed 88 dB, dimensioner 245 x 1080 x 300 mm og vægt 23,6 kg.

Andre oplysninger

Emner for CL-28 højttalere

Dynavoice CL-28 gulvhøjttaler fås kun i valnød og sort, og det beskyttende stof foran er mørkt eller retrogråt, producenten har inkluderet begge typer i højttaleren, så vi kan tilpasse den meget lettere til stilen med vores hjem. Sidepanelerne på huset er lavet af tykt MDF, og de afstivende og resonansdæmpende materialer indeni sikrer klare lyde. Højttaleren stopper stabilt, har M8 fittings, og de bløde såler, der kan monteres, giver også resonans dæmpning og stabilitet.

På bagsiden af ​​CL-28 er der to basreflekspulvere med afrundede kanter og meget lange indbyggede rør. Højttaleren har også 4 forgyldte stik. Højttalerne har også en trykstøbt aluminiumskurv og et forstærket magnetisk system.

Når du vælger en højttaler, skal du overveje, hvor meget plads du vil bruge til hvilket formål. Du har brug for en anden type, hvis du vil bruge den til at lytte til musik eller se en film, og en anden type, hvis du vil købe en højttaler til studiearbejde.

Lyd

Ved test af Dynavoice Classic CL-28 var hovedfokus på basområdet, skønt dybe lyde kunne være lidt mere percussive. Detalje og finesse er heller ikke reel, men momentum og dynamik er fint. Lydene fylder rummet pænt, selv i de større rum. For optimal lyd anbefaler vi det til et rum på mindst 30 kvadratmeter. Det er meget vigtigt at sørge for akustisk behandling af vægge, lofter, vinduer og gulvoverflader i det rum, hvor højttalerne er placeret. Hvis vi ikke beskæftiger os med rummets akustik, bliver vi skuffede over lyden af ​​vores lyd- og hi-fi-enheder. Det mest almindelige problem er normalt ekko, som skyldes lyde, der reflekteres fra hårde, flade overflader og nedbryder musikken eller filmoplevelsen betydeligt. Ekko-annullering kræver specielle produkter udviklet til akustiske formål. Med akustiske lydabsorberende og diffusorpaneler, tykke, tætvævede akustiske gardiner og akustiske måtter, kan ordentlig akustik skabes.

Vi startede testen med klassisk musik og lyttede til Mozarts symfoni nr. 39. Dynavoice gav en overraskende flot og ren lyd, lyden var jævn i hele rummet. Vi savnede lidt af den fine detalje, vi oplevede hos en dyrere højttaler. (f.eks. til Focal Chora 826-gulvhøjttaleren) Uanset hvad var momentum og styrke tilstrækkelig. Vi skiftede til mere moderne rytmer og lyttede til Dua Lipas hit Love Again. Vi var absolut tilfredse med udførelsen af ​​CL-28, selvom de dybeste lyde kunne have været endnu mere intense. En stue på 27 kvadratmeter var stedet for vores test, hvor bredbåndspaneler og diffusorakustiske paneler på væggene gav den ideelle akustik. Vi parrede højttalerparret med en Marantz-modtager.

Dom

Den svenske producent eksponerede sig, da den designede Classic-serien. Højttalerne har fået et æstetisk, måske måske retro-look, men de er på ingen måde moderigtige. Desværre fås den kun i to farver, det ville være godt, hvis det også blev produceret i hvidt. Det er kendetegnet ved intense dybe, omfattende midterste og detaljerede høje områder. Det kunne være lidt mere afbalanceret i lyd, og vi savnede også nogle gange de fine detaljer. Basser er mere muskuløse end nogle rivaliserende mærker, selv i de laveste ender. Vi anbefaler det for det meste til mellemstore eller store værelser. CL-28 er et godt valg for dem, der ønsker god lyd til en overkommelig pris.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts