Yamaha RX-V6A hjemmebiograf AV-receiver anmeldelse

Yamaha RX-V-serien har eksisteret i lang tid med mange ændringer foretaget af producenten sammenlignet med de første modeller.

Udseende af det

Yamah-rus-v-೬ ya-de oontvngr

De fleste AV-modtagere har firkantede hjørner, normalt et stort display med blå eller gule bogstaver i midten og et par knapper på hver side. Imidlertid ser udseendet på Yamaha RX-V6A anderledes ud end normalt. Det er kendetegnet ved buede linjer og en meget stor lydstyrkekontrol i midten.

Til højre for knappen er der et display, der viser lignende oplysninger som tidligere modeller, men det er et LCD, OLED-display med blå bogstaver og en sort baggrund. Indgangsvælgeren er placeret til højre for dette, og det er en ret lille knap. Under display- og valgtasten er der seks berøringstaster på frontpanelet, der erstatter de ældre taster.

Tilbage Rx_v6a

Frontpanelet har også en 3,5 mm indgang til kalibreringsmikrofonen, en 6,35 mm udgang til hovedtelefoner og en USB-port. Yamaha RX-V6A bruger Apple AirPlay 2 til at afspille iPhone-musik. Men du kan også bruge Yamaha MusicCast-appen på din Apple- eller Android-enhed. Med MusicCast kan du streame musik ved hjælp af Spotify, Tidal, Deezer eller Amazon Music.

MusicCast-applikation

Yamaha MusicCasts netværkslydsystem er også et meget omhyggeligt udformet multirumssystem. Du kan lytte til musik hvor som helst i dit hjem via MusicCast-enheder. Desuden er denne funktion forbedret, så du nu kan konfigurere separate trådløse MusicCast-højttalere.

Forstærkeren har en nominel effekt på 100 W på alle syv kanaler med 8 ohm. Hvis du vil bruge højttalere med lavere impedans, er der en indstilling for dette i menuerne, men desværre understøttes de 4 Ohm-højttalere kun af de første venstre og højre kanaler. I alle andre tilfælde er den seks ohm nominelle impedans minimum (og det er måske ikke tilfældigt, at de fleste Yamaha-højttalere har en impedans på seks ohm).

Indgangsudgange på RX-V6A forstærker

Der er syv HDMI-indgange. Yamaha lover, at mere avancerede funktioner som 4K ved 120 Hz og HDR10 + videosignaler vil blive understøttet med en firmwareopdatering i fremtiden. Vi testede enheden med normalt Ultra HD, HDR10 og Dolby Vision højt dynamisk område, og ingen af ​​dem forårsagede problemer for forstærkeren.

Som en yderligere opdatering er enheden udstyret med en række funktioner dedikeret til spil: Automatisk lav forsinkelsestilstand, variabel opdateringshastighed, hurtig medieskift og hurtig rammeoverførsel. Disse tjener i det væsentlige til at reducere forsinkelser. Forsinkelse er den største ulempe ved spil i realtid.

Der er kun en HDMI-udgang. Der er tre stereoanaloge indgange og en phono-indgang på modtageren. Det har også optiske og koaksiale digitale lydindgange. Ethernet-, Wi-Fi- og Bluetooth-forbindelser er også tilgængelige. Wi-Fi er dual-band, mens Bluetooth er version 4.2 og understøtter standard SBC-codec samt den Apple-venlige AAC-codec. Det er en radiomodtager, så selvfølgelig er FM og DAB + digital radio også tilgængelig.

Forstærkeren er udstyret med en infrarød fjernbetjening, men kan også styres med MusicCast-appen på en smart enhed, Apple eller Android, telefon eller tablet.

For Yamaha RX-V6A er det op til os at gennemføre kalibreringen. Når du tilslutter den medfølgende kalibreringsmikrofon, skal du placere den i hovedhøjde i lyttepositionen (du kan prøve flere positioner, hvis du vil). Når mikrofonen er tilsluttet, vises Yamaha YPAO-kalibreringssystemet, og du kan nemt følge instruktionerne på skærmen.

Kalibrering overvåger højttalerstørrelse, afstand, niveau og EQ. Det har valgt rimelige delefilter. Standard EQ indstiller Yamahas “Natural” -niveau, som optimerer højere frekvenser for at skabe en stabil, klar, biograflignende lyd.

Test af det

Evaluering af RX-V-6A-modtageren

Vi testede forstærkeren i en relativt stor biograf, forbandt den med et par Dali Epicon 8 gulvhøjttalere og en Oppo blu-ray-afspiller. Testen blev udført i et mellemstort biografrum, hvor akustikbehandling allerede er i gang. For nu er lydabsorberende paneler blevet trykt på væggene, og lyden spredes ordentligt af Skyline-diffusorer. Der vil også være en hjørnebasfælde i hjørnerne for også at afbalancere de dybere lyde.

Vi så den mystiske thriller The Seven Sisters fra 2017 og filmen L’Empereur de Paris, der blev udgivet i 2018. Vi fandt lydkvaliteten af ​​filmene simpelthen fantastisk. Der var masser af energi til rådighed til at skabe en filmisk lyd til systemet. Delefilterne arbejdede effektivt på lyden af ​​bassen og dens transmission til vores subwoofer. Surroundlyden var også fremragende.

Den automatiske synkronisering, der var tilgængelig, når den blev tilsluttet via HDMI, var effektiv. Faktisk fungerede alle HDMI-kontrolfunktioner godt.

Med hensyn til musik gjorde modtageren faktisk et meget flot stykke arbejde, selv når man forbinder pladespilleren. Lyden var klar med anstændig stereobilleder og detaljer, uanset om vi lyttede til en klassisk eller en mere moderne genre.

HDMI kan også forstørre video til 4K (Ultra-HD) opløsning. Dette var som standard slået fra. Vi tændte det, men i starten syntes det ikke at fungere. Dette skyldes, at denne funktion er ret begrænset, den kalibrerer billedet fra 1080p til 2160p, men det fungerer ikke med mindre.

Da vi forsøgte at afspille en Ultra-HD-disk med normal HDR med 4K-zoom tændt – du skulle ikke have gjort noget med en sådan disk – TV’et tog ikke længere et billede. Kun en sort skærm dukkede op med HDR-logoet, der blinkede i hjørnet af skærmen. Skærmmenuen på modtageren fungerede heller ikke i dette tilfælde. Efter at afspilningen er stoppet (afspilleren vendte tilbage til 1080p), blev 4K-indstillingen slået fra, og korrekt funktion blev gendannet.

Der er fire “Scene” -knapper på modtagerens fjernbetjening, der ligner dem på frontpanelet. Ved at holde en nede i et par sekunder gemmes modtagerens aktuelle indstillinger, herunder input- og lyd- og videotilstand. Dette giver dig mulighed for at skifte til Phono-indgang og Pure Direct, for eksempel ved et tryk på en knap. Du kan derefter vende tilbage til at se filmen ved at trykke på en anden knap. Det er meget nyttigt og praktisk at håndtere.

Intelligente funktioner

Yamahas netværksfunktioner er veldesignede og fungerer derfor pålideligt, hvad enten det er via en Wi-Fi- eller Ethernet-forbindelse.

Al den musik, vi lyttede til, blev effektivt gengivet af forstærkeren. Dette omfattede FLAC-kodet PCM op til 24 bit og 192 kHz sampling samt dual-speed Direct Stream digital. Vi fandt ud af, at Yamaha-modtagere forblev de eneste, som DTS 5.1-kanals lyd taget fra DTS CD’er og kodet i FLAC kunne dirigeres til.

Yamaha RX V6A forstærker – Konklusion

Denne forstærker er et fantastisk netværksnetværk og moderne smart AV-modtager, og det nye udvendige design gør det klart, at det er en enhed fra det 21. århundrede. Hvis du vil have ægte surroundlyd og en klar, kraftfuld musikoplevelse, skal du helt sikkert vælge et Yamaha-produkt.

Skrevet af Róbert Polgár

Similar Posts